Welkom op de pagina over typen (computer)!

Bovenaan deze pagina staat een uitleg over het typen op een computer. Daaronder vind je oefeningen met typen op een computer. We raden je aan om eerst de uitleg door te lezen en daarna te gaan oefenen. Als je het al snapt kun je ook direct gaan oefenen.

Banner typen (computer)
Bron afbeelding: https://unsplash.com/photos/npxXWgQ33ZQ (foto gemaakt door: Glenn Carstens-Peters, onder Creative Commons licentie)

 

UITLEG:

Bij het maken van een werkstuk of een verslag is het handig als je snel en blind kunt typen. Dat scheelt veel tijd en het is handig als je je ogen op het beeldscherm kunt houden en niet hoeft te kijken waar je je vingers neerzet. Veel kinderen volgen een typecursus op de basisschool, vaak in groep 6, groep 7 of groep 8, waarbij ze leren typen volgens het tienvingersysteem. Dat is een systeem waarbij je de vingers van de linkerhand op de letters A, S, D en F zet en de vingers van de rechterhand op de letters J, K, L en het teken ;. De duimen rusten op de spatiebalk. Op de meeste toetsenborden zitten ribbeltjes op de toetsen van de F en J, zodat je weet hoe je je vingers moet plaatsen.

 

OEFENINGEN:

De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld is. 

 

Probeer je eigen score en de highscore te verbeteren!

Uitleg: Klik eerst op [vrij spelen]. Klik daarna op [start]. Daarna vul je je naam en woonplaats in (je kunt eventueel ook 2x anoniem invullen). Als je een typefout maakt komt er te staan 'Oeps!' en moet je even wachten tot je het opnieuw kunt proberen.

 

Typ zo snel mogelijk de twintig woorden die op de blokjes staan. U

itleg: Klik eerst op [start]. Druk daarna op de rode knop. Typ de woorden over die verschijnen.

 

Oefeningen met een aantal letters:

Klik telkens een oefening aan met een aantal letters. Typ de tekst over die je ziet staan en klik daarna op [controle]. Per oefening zijn er vijf teksten.

 

Vragen, tips en opmerkingen horen we graag! Neem contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

Reacties  

# School Slimpie 22-12-2017 16:51
Fijne typecursus dit en nog gratis ook! :lol: :roll: :D
Antwoorden
# Groep 6\7\8 22-12-2017 16:52
Dat vindt groep 6\7\8 ook! 8)
Antwoorden
# Het Kompas 22-12-2017 16:58
Ook handig als je wat later leert typen. ;)
Antwoorden
# Oefenplein 23-12-2017 16:28
Thanks voor jullie reacties! :) :)
Antwoorden

Over Oefenplein

Contactmogelijkheden

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up