Het vak lichamelijke opvoeding (LO) is één van de vakken die eigenlijk op elk niveau en in elk leerjaar gegeven wordt. Soms wordt het vak ook wel bewegingsonderwijs, gym of gymnastiek genoemd. Bij lichamelijke opvoeding maak je kennis met verschillende sporten, leer je sporten in teamverband en verbeter je je conditie. Enkele sporten die beoefent worden tijdens de lessen zijn: hoogspringen, hardlopen, badminton, judo, softbal, basketbal, volleybal, voetbal, hockey en trefbal.

  

Wat is het nut van het vak LO?

  • Bewegen is heel goed voor je!

Als je veel beweegt en actief mee doet met LO is dat goed voor je gezondheid. Ook je conditie verbetert.

 

  • Je leert meer over verschillende sporten

Je leert bijvoorbeeld de regels van basketbal, volleybal en andere sporten. Je mag soms ook zelf een sport 'scheidsen'.

 

  • Je maakt kennis met onbekende sporten

Je maakt ook kennis met de wat onbekendere sporten. Bijvoorbeeld sporten als rugby, hockey, judo en rolstoelbasketbal. Dit verschilt natuurlijk per school (hangt van het materiaal af). Vaak is dit met name in de bovenbouw.

 

  • Je leert je klas op een leuke manier kennen + goed voor de samenwerking

Je gaat sportief met elkaar om, toch weer anders dan een les Nederlands of geschiedenis. Doordat je ook in teamverband sport, leer je beter samenwerken.

 

  • Leuk

Misschien vind je LO wel gewoon een leuk vak. Een voordeel is dat je bijna nooit huiswerk hebt (misschien een keer een les voorbereiden, maar dat komt niet vaak voor).

 

Wie hebben LO op school?

Bijna iedereen op het voortgezet onderwijs heeft lichamelijke opvoeding. Vaak wordt het op alle niveaus en in alle leerjaren gegeven als verplicht vak.

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up