Moet je een binnenkort een sporttoernooi organiseren? Op deze pagina verwijzen we je naar een goede website om een toernooischema mee te maken en geven we informatie en tips voor het organiseren van een toernooi.

Je kunt hier voor bijna elk sporttoernooi terecht, of het nu gaat om een volleybaltoernooi, een voetbaltoernooi, een basketbaltoernooi, een hockeytoernooi of een toernooi van een andere sport. De informatie is bedoeld voor leerlingen die voor het vak lichamelijke opvoeding of voor het vak bewegen, sport & maatschappij (bsm) een toernooi moeten organiseren, voor (gym)docenten en voor overige geïnteresseerden. Deze pagina bestaat uit twee delen: informatie over FCToernooi.nl en informatie over alles wat je moet regelen.

 

Toernooischema maken via FCToernooi.nl

Als je een toernooi moet organiseren, dan kun je op onderstaande site heel handig een toernooischema maken met meerdere poules, teams, velden en scheidsrechters. Je kunt zelfs de duur van de wedstrijden bepalen en of er pauzes tussen de wedstrijden zitten. Ook het aantal velden kun je zelf instellen.

 

Het is heel makkelijk. Je bent binnen 10 minuten klaar. Als je vragen hebt, problemen ondervindt of tips hebt horen we die graag. Je kunt onderaan deze pagina een reactie achterlaten of ons een mailtje sturen. Voordelen:

 • Geschikt voor heel veel sporten
 • Indeling voor meerdere rondes (ook halve finales en finales)
 • Mogelijkheid om wedstrijdbriefjes en dergelijke te printen
 • Mobielvriendelijk
 • Live scoreboard mogelijk

 

Hoe werkt het?

Een uitgebreide handleiding is hier te vinden: Handleiding FCToernooi.nl. Hieronder vind je een beknopte handleiding:

 1. Nadat je een account hebt aangemaakt (alleen e-mailadres en wachtwoord nodig) en bent ingelogd klik je op [+ toernooi opzetten].
 2. Kies de naam, sport en startdatum van het toernooi. De startdatum wordt gebruikt als starttijd voor de eerste wedstrijd. Het aantal velden kun je ook al instellen. Voor elke sport zijn er een aantal standaard instellingen, deze kun je later bij het beheergedeelte onder "instellingen" nog wijzigen. 
 3. Als laatste stap bepaal je de opzet van het toernooi. Daarna ga je automatisch naar het beheergedeelte.
 4. In het beheergedeelte kun je de namen van deelnemers invullen en verdere instellingen doen. Bijvoorbeeld de scheidsrechters instellen, punten- en score-instellingen aanpassen en de indeling aanpassen (wie gaat er naar de volgende ronde).


 5. Wanneer het toernooi eenmaal begonnen is, hoef je alleen nog de scores in te voeren. De (tussen)standen worden automatisch bijgewerkt. Ook wie er doorgaan naar de volgende ronde wordt automatisch bijgewerkt. Zo ben je tijdens het toernooi niet veel tijd kwijt aan administratie. Ook is er een live scorebord. In het scherm met de wedstrijden staan in de menubalk een knop hiernaartoe. Let op: Deze knop is alleen zichtbaar op grote schermen. Onderin het scherm met de wedstrijden zie je ook de eindstand en je kunt een filter instellen voor een deelnemer of scheidsrechter, zodat je alleen de voor jou belangrijke wedstrijden ziet.
 6. Je kunt nu ook PDF- en Excelexports maken van het toernooischema, de zaalbriefjes etc. 
  Beheergedeelte van FCtoernooi.nl

 

Wat moet je allemaal regelen bij het organiseren van een toernooi?

Het kan zijn dat je een toernooi moet organiseren als docent lichamelijke opvoeding, als leerling (bijvoorbeeld voor het vak bewegen, sport & maatschappij) of voor een sportvereniging waar je lid van bent. Deze informatie is voornamelijk bedoeld voor leerlingen en docenten. De zaken die je moet regelen verschillen per toernooi, maar denk aan de volgende zaken:

 • Bedenk een geschikte datum voor het toernooi en kijk of (bijna) alle deelnemers en overige aanwezigheden dan kunnen. Zijn er die dag geen andere activiteiten?
 • Wie moeten allemaal ingelicht worden en wanneer? Denk aan: deelnemers/leerlingen, docenten lichamelijke opvoeding, mentoren, scheidsrechters, roostermaker en directie. Wat voor informatie moeten ze krijgen en hoe ga je dat communiceren?
 • Bedenk welke sport(en) aangeboden worden. Als je verschillende sporten aanbiedt, zul je ook meerdere toernooischema's moeten maken. Ook moet je dan meerdere velden inrichten, zorgen voor alle materialen etc. Kent iedereen de spelregels? Moet er misschien nog geoefend worden in één of meerdere gymlessen voorafgaand aan het toernooi?
 • Waar vindt het toernooi plaats? Zijn er genoeg velden beschikbaar? Als het toernooi buiten plaats vindt, is er dan een alternatieve locatie als het slecht weer is? Als het toernooi in de gymzaal of op het sportveld van school plaatsvindt en er daar die dag ook lessen zijn, overleg dan met de betreffende gymdocenten en/of met de roostermaker.
 • Zijn er genoeg materialen aanwezig voor ieder veld? Wie bouwen de velden op en af?
 • Zijn er kosten verbonden aan het toernooi? (denk aan aanschaf materialen en prijzen, betaling van scheidsrechters, huur locatie etc.). Aan wie moet daarvoor toestemming worden gevraagd?
 • Hoe werkt de poule- en teamverdeling? Zijn er na de wedstrijden ook nog finales en hoe zijn die ingedeeld? Mogen leerlingen zelf kiezen in welk team ze willen? Het handigst is om tijdens een gymles de gegevens op te schrijven en een week later de toernooischema's te maken. Hoe en wanneer publiceer je de toernooischema's?
 • Hoe werkt de veldverdeling? Hangt bij elk veld een papier met het veldnummer? En hangt er aan het begin een overzicht welk veld waar is?
 • Waar kunnen leerlingen omkleden? Is er een kleedkamerverdeling en waar wordt die opgehangen / hoe wordt dit gecommuniceerd? Gaan de kleedkamers op slot tijdens het toernooi en wie doet dit? Waar kunnen de leerlingen hun kostbaarheden laten?
 • Hoeveel scheidsrechters zijn (bij voorkeur) nodig? Krijgen de scheidsrechters een instructie? Wie gaan scheidsen? Krijgen de scheidsrechters een vergoeding of een kleinigheidje voor hun bijdrage?
 • Wie doet de administratie? Waar leveren scheidsrechters hun scheidsrechtersbriefjes in?
 • Wie doet wat tijdens het toernooi? Is er een tijdschema?
 • Krijgt de winnaar nog een prijs? Wat? Wie regelt dat? Of krijgen alle deelnemers iets lekkers mee naar huis?
 • Is er EHBO aanwezig en wie zijn de EHBO'ers?
 • Moet er eten/drinken geregeld worden voor begeleiders, scheidsrechters, EHBO'ers en/of deelnemers?

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter! Gaat je vraag over FCToernooi.nl, dan zou het handig zijn als je in elk geval de volgende gegevens vermeldt: welke sport, aantal teams, aantal poules en aantal velden. Wij werken bij het beantwoorden van de reacties samen met de beheerder van FCToernooi.nl. Er komen ook regelmatig vragen over een competitieschema met 10 personen (zie reacties); deze is hier te downloaden.

Reacties  

# wesley 06-05-2024 17:11
hallo,
waarom kan ik in een voetbal competitie met 3 poules niet de deelnemers als scheidsrechter gebruiken?

mvg Wesley
Antwoorden
# Coen Dunnink 07-05-2024 09:52
Hallo Wesley,

We hebben vanochtend een bug opgelost mbt het tonen van de scheidsrechter-als-deelnemer. Zou je kunnen kijken als het nu correct werkt. Zou je een antwoord kunnen sturen naar info@fctoernooi.nl? Eventueel met een toernooinummer er bij? Alvast bedankt!

Coen
Antwoorden
# William 03-10-2023 07:50
Ligt blijkbaar niet aan de aantallen maar aan de hoeveelheid wedstrijden. Hij blijft hangen op 3 of minder maar bij 4 wedstrijden lukt het wel.
Weet iemand waarom dat is?
Gr. William
Antwoorden
# Coen Dunnink 25-10-2023 16:04
De maximale poulegrootte is 20.
Antwoorden
# William 02-10-2023 13:52
Hallo,
Hoeveel deelnemers kunnen er max. in 1 poule. Ik heb nu 2 poules met 15 en 14 pers. en daar is al een hele tijd aan het over nadenken. Bij 2x 14 is het geen probleem.
Gr, William
Antwoorden
# Judith 19-09-2023 22:27
Ik heb 2 vragen over fctoernooi. Kun je een toernooi maken waarbij de pools niet dezelfde aantallen deelnemers hebben? (Bijv 1x 5 en 2x6).
Is het mogelijk om meerdere data te kiezen? Onze competitie duurt 16 weken. Alvast dank!
Antwoorden
# Coen Dunnink 20-09-2023 09:45
Hoi,

Je kunt verschillende poule-groottes maken. Wanneer de poule-grootte meer als 1 verschilt, dan kun je een categorie toevoegen. De rusttijd tussen de wedstrijdrondes kun je ook invoeren (onder wedstrijden->instellingen). Ik zou zeggen maak een toernooi aan en ontdek wat je allemaal ermee kan. Dan kom je vanzelf achter de antwoorden op je vragen.

groet Coen
Antwoorden
# Judith 22-09-2023 10:39
Dank! Die categorie toevoegen is inderdaad heel handig. Ik dacht bij rusttijd meer aan 15minuten of zo. Maar is dus ook bedoeld voor 1 of 2 weken.
Dank!
Antwoorden
# MIM 01-01-2023 17:01
Hoi
Ik heb een basketbal toernooi ingevoerd in fctoernooi.nl met 47 teams (7 poules van 6 teams en 1 poule van 5 teams). In de 1e ronde wordt een poulesysteem gebruikt. Vanaf de 1/8 finale wil ik het knock out systeem gebruiken. Hoe doe ik dit in het programma?
Bvd
Antwoorden
# Oefenplein 10-01-2023 22:42
Heb je een toernooinummer of -naam? Dan kan FCtoernooi.nl daarna kijken.
Antwoorden
# MIM 31-12-2022 20:24
ik heb een voetbaltoernooi bestaande uit 8 poules; 7 poules met 6 teams en 1 poule met 5 teams (47 teams). Hoe kan ik alle rondes (tm finale) zichtbaar maken/afdrukken? ik krijg nu alleen de 1e ronde te zien
Antwoorden
# Coen Dunnink 01-01-2023 10:45
Hoi,

Heb je een toernooi nummer of naam, dan kan ik voor je kijken.

Coen
Antwoorden
# Jan 28-10-2022 16:47
Hallo,

Ik kan niet naar excel exporteren.
Ben wel beheerder maar zie geen beheerdersscherm.
Antwoorden
# Coen Dunnink 29-10-2022 17:37
Hallo Jan, wanneer je bij de wedstrijd instellen, "automatisch plannen" uitzet, kun je het wedstrijd schema precies zo maken als je zelf wilt. Maar Excel exporteren is dus niet meer nodig.

Coen
Antwoorden
# Erik 10-05-2022 20:45
Hoi.

Ik heb hulp nodig ik zou een tornooi met groepfases maken met 26 ploegen. Hoe doe ik dit via exel?
Antwoorden
# Oefenplein 18-05-2022 22:40
Hoi Erik,

Heb je dit al geprobeerd via FCtoernooi.nl? Je kunt hier ook een Excelexport van maken namelijk.
Antwoorden
# Fien 12-01-2022 17:40
Wij moeten een toernooi van 60 teams maken en we beschikken over 12 voetbalvelden. Dit aantal kan je niet invullen op de site. Hoe moeten we dan te werk gaan?

Mvg, Fien
Antwoorden
# Coen 12-01-2022 20:10
Hoi, handig is om poules te maken. Anders speelt iedereen 59 wedstrijden omdat iedereen tegen elkaar speelt. Bijvoorbeeld zes poules van 10 of tien poules van zes
Antwoorden
# giany 22-12-2021 12:03
hoe word je lid van het toornooi


mvg giany
:lol:
Antwoorden
# Coen Dunnink 22-12-2021 12:23
Wat bedoel je precies met "lid worden"? Er is een mogelijkheid om beheer-rollen uit te delen. Tevens kun je aangeven dat een deelnemer zich heeft aangemeld(fysiek). Als deelnemer van een toernooi is het niet nodig om je te koppelen aan een toernooi op we website.
Antwoorden
# bart 22-01-2021 15:34
Heeft iemand een schema voor een 4 tegen 4 toernooi met individuele winnaar?
Antwoorden
# monique van dorst 01-02-2021 09:38
Die zou ik inderdaad ook wel willen
Antwoorden
# Coen Dunnink 01-02-2021 19:59
Hallo,

Met fctoernooi.nl kun je zoiets doen. Verdeel de deelnemers over 1 of meerdere poules bij het aanmaken van het toernooi. Wanneer je de uitslagen invoert, wordt de stand automatisch berekend. Tevens kun je exporteren naar een pdf- of excelbestand.
Is dat een beetje wat je wil?
Antwoorden
# R v Duivenvoorde 09-09-2020 09:43
Ik wil jullie en Taatske hartelijk bedanken. Ik ben er edg blij mee

Vr gr Riet
Antwoorden
# R v Duivenvoorde 23-08-2020 19:05
Zoek n schema voor 26 weken voor 10 spelers. We hebben twee banen dus twee reserves. Ze willen graag elke week met iemand anders en tegen iemand anders spelen Ik heb van alles geprobeerd maar kom er niet uit. Heeft u n oplossing. Vr gr
Antwoorden
# Coen Dunnink 23-08-2020 20:09
Hoi,

Op fctoernooi.nl kun je mixen wanneer de poules uit 4,5 of 6 deelnemers bestaan. Wanneer je een groep van 10 hebt, wordt het lastig om precies iedereen even vaak met elkaar en tegen elkaar te laten. Je kunt kijken naar een competitieplanner, misschien wordt het daarin wel ondersteunt. succes ermee!

groet Coen
Antwoorden
# Taatske Pieterson 04-09-2020 19:23
Beste Rv Duivenvoorde,
Mijn vader en ik hebben precies
zo een schema in elkaar
gepuzzeld, alle tegenstanders komen
elkaar tegen, en iedereen speelt
steeds met iemand anders.
Laat maar weten als ik u dat
Moet sturen.
Antwoorden
# Freddy van Dijk 05-09-2020 13:43
Hallo Taatske
u mag mij deze wel toesturen
alvast bedankt
Antwoorden
# Oefenplein 05-09-2020 13:48
Hallo Freddy, Zodra wij het schema van Taatske ontvangen zullen we die naar u doorsturen! Zo voorkomen we dat mailadressen openbaar op het internet komen te staan.
Antwoorden
# Robin 21-05-2021 14:14
Goedendag,
Ik ben op zoek naar een schema zoals Taatske vorigjaar over berichte. Schema met individuele punten en iedereen speelt een keer met elkaar. Klopt het dat jullie die hebben en is het mogelijk om daar een copy van te krijgen? Vriendelijke dank alvast.
Antwoorden
# Oefenplein 22-05-2021 14:18
Hallo Robin,
We hebben je het betreffende schema gemaild. Ik weet niet precies wat je zoekt, maar anders zou je ook een toernooischema kunnen maken middels bovenstaande link (FCToernooi.nl). Succes en nog een fijn weekend gewenst.
Antwoorden
# Oefenplein 08-09-2020 20:15
Beste Freddy,
We hebben je zojuist het schema gemaild. Hopelijk heb je hier iets aan.
Antwoorden
# Oefenplein 05-09-2020 13:48
Beste Taatske,
Dank voor het meedenken en fijn dat u dit schema wilt delen! Als u dit schema naar ons wilt mailen (info@oefenplein.nl) zorgen wij dat het bij R. van Duivenvoorde en bij Freddy van Dijk terecht komt!
Antwoorden
# R v Duivenvoorde 07-09-2020 14:50
Zou helemaal geweldig zijn.

Vr gr Riet
Antwoorden
# Oefenplein 08-09-2020 20:15
Beste Riet,
We hebben je zojuist het schema gemaild. Hopelijk heb je hier iets aan.
Antwoorden
# Jaap Landeweer 29-09-2020 19:48
Hallo Taatske,

Zou je mij dat bestand ook willen toesturen?
Wij spelen nu even met 7 man, waarvan elke week 3 reserve. Straks worden het er meer, maar zou het nu even goed kunnen gebruiken.

Hoor graag van je.

Groet,
Jaap
Antwoorden
# Oefenplein 29-09-2020 19:58
We hebben het bestand naar je gemaild!
Antwoorden
# monique van dorst 01-02-2021 09:34
Beste, ik zou ook graag dit schema ontvangen.
Antwoorden
# Oefenplein 01-02-2021 19:32
Hallo Monique, We hebben je het schema gemaild. Hopelijk heb je hier iets aan.
Antwoorden
# Wim Eijkhout 25-04-2022 11:02
Hallo Taatske,

Volgend jaar ga ik een sportdag organiseren.
Zou ik gebruik mogen maken van jouw schema.
Je zou mij er erg mee helpen.
Dank je wel.

Groet Wim
Antwoorden
# Oefenplein 30-04-2022 14:52
Hallo Wim,
Dit schema is hier te downloaden: https://oefenplein.nl/images/vo/lo/toernooi-organiseren/Spelschema_10_spelers_incl_info.pdf
Antwoorden
# Oefenplein 30-04-2022 14:53
Maar specifiek voor een sportdag zou ik toch aanraden om gebruik te maken van FCtoernooi.nl!
Antwoorden
# Ronald Koppens 06-07-2020 12:47
Hoi kan je met FCToernooi de deelnemers ook per 2 automatisch koppelen als duo's? Ik wil een tennis dubbel toernooi opzetten. Dank je
Antwoorden
# Coen Dunnink 06-07-2020 13:19
Hoi,

Bij het invullen van de deelnemers-namen vul je dan in "Henk & Jan".

groet Coen
Antwoorden
# Ronald Koppens 06-07-2020 13:24
OK dan zijn het wel vaste koppels .... we wilden juist de koppels "random" laten genereren maar weet niet of dat kan...
Antwoorden
# Coen 06-07-2020 13:47
Dat kan, dan moet je bij de wedstrijd-planning-instellinge n "met en tegen elkaar"
aanzetten.
Antwoorden
# Ronald Koppens 06-07-2020 16:27
Dank je
Bij max 6 spelers per poule kan je dat aanvinken inderdaad. Maar ik zie in de wedstrijdplanning niet dat het programma dan koppels maakt. Moet ik nog iets anders doen?
Antwoorden
# Ronald Koppens 06-07-2020 16:52
Sorry, gevonden. Duo's zijn gemaakt
Als je een toernooi doet met een eindtijd, kan je dat ook ergens ingeven? Bijv 9:00 tot 13:00 uur
Antwoorden
# Coen Dunnink 06-07-2020 17:27
Je stelt de starttijd in onder "start & pauze". Daarna onder "wedstrijdplanning-"->"instell ingen" kun je dan "aantal minuten per wedstrijd", "aantal minuten tussen de wedstrijden" en "aantal minuten na de ronde" instellen. Dan kom je vanzelf bij de laatste wedstrijd bij een bepaalde eindtijd uit. Daarna kun je gaan schuiven met de minuten totdat je op ongeveer 13:00 uur uit komt
Antwoorden
# Markie 14-10-2022 12:56
Hoe heb je dat voor elkaar gekregen dan ?
Antwoorden
# Oefenplein 17-10-2022 20:01
Heb je de uitleg hierboven gevolgd? Verder vind je op deze pagina ook nog een uitgebreide handleiding.

Kom je er dan nog niet helemaal uit? Stuur ons dan even een mailtje wat je wilt doen en welke stappen je al hebt uitgevoerd.
Antwoorden
# Markie 18-10-2022 16:45
Ik zie het "met en tegen elkaar" jammergenoeg niet.
Wij zijn met 18 man en 4 banen (16 spelers). iedere week een andere medespeler en tegenstander en 2 reserves.
Is hier toevallig een systeem voor ?
Antwoorden
# beheerder fctoernooi 19-10-2022 10:43
Hallo,

Wanneer je een nieuw toernooi aanmaakt, kun je de sportinstellingen kiezen. Kies dan voor "van samenstelling wisselende teams". Daar voor je dan 2 tegen 2 in. Vervolgens geef je aan dat je vier velden hebt met 18 deelnemers. Bij de instellingen van de wedstrijdplanning geef je nog aan hoeveel wedstrijden je wilt spelen per deelnemer en hoeveel minuten je tussen de wedstrijden in wilt. Oja de deelnemersnamen moet je dan nog invullen. Succes ermee, ik heb je een uitnodiging gestuurd voor een voorbeeldtoernooi.

groet Coen
Antwoorden
# Markie 19-10-2022 11:30
Thanks ... het werkt ... Jullie zijn FANTASTISCH !!
Antwoorden
# Markie 19-10-2022 15:33
Ai ... ik was te voorbarig ... ik heb jullie een mailtje gestuurd.
Antwoorden
# Markie 24-10-2022 09:11
Beste Coen, hebben jullie mijn mail ontvangen ?
Antwoorden
# Rita 23-06-2020 12:37
Is het mogelijk dat scheidsrechters ook in hun eigen poule fluiten? :roll:
Antwoorden
# Coen Dunnink 23-06-2020 13:31
Hoi Rita,

Goede vraag. fctoernooi.nl deelt met het oog op sportiviteit de scheidsrechter altijd in uit een andere poule. We hebben ingezien dat het ook handig kan zijn als de scheidsrechter wel uit de eigen poule komt. De meeste mensen zijn immers sportief. Deze toevoeging staat op de planning voor de versie van september/oktober. Het is een vrij grote aanpassing, dus daarom is het tot nu nog niet in fctoernooi verwerkt. Hopelijk kun je nog wel verder. Je kan eventueel de pdf gebruiken en op papier de scheidsrechters toevoegen. Succes ermee!
Antwoorden
# Rita 23-06-2020 12:33
Is het ook mogelijk dat scheidsrechters in hun eigen poule fluiten?
Antwoorden
# Inge Dreux 31-01-2020 12:10
Hoi,
Ik heb 15 teams en 8 velden, maar ik kom bij het ingeven van velden niet hoger dan 5 velden. Wat doe ik fout? Er is maar 1 poule
Antwoorden
# Coen Dunnink 31-01-2020 12:49
Hoi,

Gebruik je fctoernooi.nl of toernooi-schema? Ik heb dit geprobeerd bij fctoernooi.nl en dit werkt naar behoren.

groet Coen
Antwoorden
# Oefenplein 01-02-2020 12:49
Dank voor je reactie. Als je toernooi-schema.nl gebruikt moet je rechts een vinkje zetten bij (onafhankelijke) scheidsrechters en evt. namen invullen van die scheidsrechters. Het programma gaat er standaard vanuit dat teams bij elkaar scheidsen en dan heb je niks aan een enorme hoeveelheid velden.

Maximum aantal velden bij toernooi-schema.nl: afhankelijk van het aantal teams per poules, het aantal poules en of je wel/geen onafhankelijke scheidsrechters gebruikt.
* Als teams wedstrijden van andere teams scheidsen: (aantal teams per poule / 3), afgerond naar beneden
* Als er onafhankelijke scheidsrechters zijn: (aantal teams per poules / 2), afgerond naar beneden
* Als er meerdere poules zijn tel de waardes van alle poules bij elkaar op. Het maximum aantal velden is 36.

Dus maximum is 5 of 7 velden bij toernooi-schema.nl.

Zoals Coen hieronder aangeeft werkt het bij fctoernooi.nl wel met 8 velden (dank voor je toevoeging!), dus ik zou je willen aanraden die site te gebruiken om je toernooischema te maken.

Als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag.
Antwoorden
# ruben123 17-01-2020 11:48
:-x :* :* :zzz
Antwoorden
# richard 15-12-2019 08:56
Het programma van toernooi schema.nl werkt niet naar behoren, hij loopt steeds vast als je gekozen hebt voor 2 poules en daarna terug naar een schema voor 1 poule dan werkt dit niet. Hoe kan ik dit verhelpen, zelf opnieuw de webpagina benaderen levert geen succes op.
Antwoorden
# Henk Lamers 08-11-2019 10:01
Hi, ik wil een schema opzetten waarin 14 deelnemers elkaar op 7 velden ontmoeten. Dat zijn 91 wedstrijden in totaal. Volgens mij zouden dat dan ook 13 speelrondes x 7 wedstrijden zijn. Als ik het programma echter laat lopen kom ik op veel meer speelrondes uit. Op sommige velden worden meer en op andere minder wedstrijden gespeeld. Wat doe ik fout?
Antwoorden
# Coen Dunnink 08-11-2019 10:16
Hoi Henk,

Heeft de vraag betrekking op fctoernooi.nl? Ik heb net even een toernooi opgezet zoals je omschrijft, maar dan zie ik geen problemen. Mocht je probleem voor fctoernooi.nl zijn, zou je de toernooinaam dan kunnen vertellen? Dan kan ik kijken voor je...
Antwoorden
# Henk 08-11-2019 11:17
Nee, heb het hier op oefenplein gedaan, niet op fctoernooi.nl
Antwoorden
# Freddy van Dijk 22-10-2019 20:00
Hallo ik heb groot probleem om een biljartschema in mekaar te zetten.

we zijn met 14 personen en biljarten per 4 personen op één avond, 3 partijen per persoon per avond. Maar nu kan ik geen passend schema voor mekaar krijgen zodat wij op het eind van een seizoen evenveel wedstrijden biljarten tegen mekaar.

kunnen jullie mij daar mee helpen voor een passende oplossing.

met vriendelijke groet Freddy van Dijk Dedemsvaart.
Antwoorden
# Coen Dunnink 23-10-2019 10:01
Hoi,

Hoeveel wedstrijden moet iedereen tegen elkaar(hoeveel avonden zijn er beschikbaar)? Wanneer iedereen 1x tegen elkaar speelt ben je 91 wedstrijden nodig. Dit is niet deelbaar door de 6 wedstrijden per avond waar je het over hebt. Tevens zijn er 1001 combinaties van 4 personen mogelijk wanneer je een totaal aantal deelnemers van 14 hebt. Dit zorgt wel voor een onevenwichtige verdeling.
Antwoorden
# Freddy van Dijk 23-10-2019 16:03
Goedendag Coen Dunnink
alvast bedankt voor deze snelle reactie, Top.

De aantal wedstrijden die we tegen elkaar moeten spelen is niet bepalend voor ons als we na een bepaalde periode maar een gelijk aantallen tegen elkaar gespeeld hebben.

de avonden die we beschikbaar hebben is onbeperkt.

Hopelijk kunt u hier iets mee.

met vriendelijk groet Freddy van Dijk
Antwoorden
# Coen 23-10-2019 19:01
Heb je een email adres dan kan ik makkelijker antwoorden.
Antwoorden
# Freddy van Dijk 28-10-2019 23:48
Hallo Coen Dunnink

Heeft u mijn mail adres ook ontvangen ?
Antwoorden
# Nick Abeln 24-10-2019 11:11
nickabeln@ziggo.nl probeer programma biljartscore.nl maar eens. Werk er al jaren mee zonder problemen.
Antwoorden
# Danique 11-09-2019 15:54
Hoi,

Als ik bij toernooi-schema.nl mijn toernooischema wil downloaden in excel of PDF dan krijg ik een Internal Server Error melding.
Hoe komt dit, en kan dit verholpen worden?
Ik heb het al meerdere malen geprobeerd, ook op verschillende PC's en servers.

Vriendelijke groet
Antwoorden
# Oefenplein 12-09-2019 16:25
Hoi Danique,
Ik heb dit even nagevraagd bij de beheerder van toernooi-schema.nl. Hij liet weten dat het bij hem werkt zoals het zou moeten. Wel heeft hij wat tijdelijke bestanden verwijderd. Zou je eens willen testen of het nu wel weer werkt?

Wellicht dat een andere browser/incognito window nog kan helpen.

Succes in ieder geval! Mocht het niet lukken, dan kun je gebruik maken van fctoernooi.nl.
Antwoorden
# Danique 12-09-2019 16:40
Ik heb het even getest en hij doet het inderdaad weer!
Bedankt!

Ik vind toernooi-schema fijner omdat je dan in excel nog wat aanpassingen kunt maken, vandaar dat mijn voorkeur gaat naar dat programma in plaats van fctoernooi.nl
Antwoorden
# Oefenplein 12-09-2019 16:49
Heel fijn! Snap ik. Ik zal dit punt ook doorgeven aan de beheerder van fctoernooi.nl, zodat dit hopelijk in de toekomst daar ook mogelijk is.
Antwoorden
# Martijn 23-06-2019 09:22
Goedemorgen,
Krijg de melding dat de pagina niet beschikbaar is, is er een oplossing wel bij de tool te komen?

MVG
Antwoorden
# Oefenplein 23-06-2019 13:23
Dank voor je reactie. Toernooi-schema.nl was inderdaad niet beschikbaar. Ik heb hier contact over gehad met de beheerder en de oorzaak was een korte stroomstoring. Daarna is het systeem helaas niet automatisch opnieuw gestart. Dit is nu verholpen, dus toernooi-schema.nl is weer bereikbaar. Als alternatief kun je ook gebruik maken van fctoernooi.nl.

Nog een fijn weekend!
Antwoorden
# Koen 15-05-2019 12:00
Kan er iemand (in excel) de formule voor een competitie met 18 ploegen bezorgen?
Welke ploeg tegen welke ploeg op speeldag 1, op speeldag 2, ..., op speeldag 34
Antwoorden
# Oefenplein 15-05-2019 20:19
Hoi Koen,

Dank voor je vraag. Helaas ben ik nog geen tool tegen gekomen die dat voor je kan doen. Hopelijk heeft één van onze lezers een oplossing voor je!
Antwoorden
# Coen Dunnink 16-05-2019 06:44
Hoi,

Ik kan kijken wel even voor je kijken. Ik laat voor het einde van de dag wel weten als het gelukt is
Antwoorden
# Koen 16-05-2019 10:20
Intussen gevonden
Antwoorden
# v.d. Wal 14-04-2019 22:02
ik krijg bij de link naar het toernooi schema een foutmelding:

Deze pagina kan niet worden weergegeven...

is de link veranderd ?
Antwoorden
# Oefenplein 15-04-2019 09:31
Dank voor je reactie. De link is niet veranderd, maar er zat een fout in de pagina. Dat is vanmorgen hersteld door toernooi-schema.nl. De site is weer bereikbaar!
Antwoorden
# astrid 17-03-2019 11:51
hallo,
ik heb met toernooi-schema.nl een tournooi gemaakt van 5 poules (5 of 4 teams). Nu wil ik graag een finale schema maken. Met de winnaars en 2 e plaatsen uit elke poule. Hoe kan ik dat maken?
Antwoorden
# Oefenplein 18-03-2019 21:29
Hoi Astrid,
Toernooi-schema.nl heeft geen mogelijkheid om een finaleschema te maken. Je kunt hier wel FCtoernooi.nl voor gebruiken. Verder is dit ook relatief makkelijk zelf in te plannen.
Antwoorden
# arjen 03-03-2019 13:54
Ik speel met 2 poules van 7 en wil in de tweede ronde de beide nr 1's, de nr 2's, enz tegen elkaar laten spelen waarna het toernooi eindigt. Hoe stel ik dat in?
Antwoorden
# Oefenplein 03-03-2019 17:36
Hoi Arjen,

FCtoernooi.nl: Je gaat onder beheer naar indeling en daar maak je 2 poules. Je zet het aantal winnaars op 14 en de verdeling op 'plaats tegen plaats'.

Toernooi-schema.nl biedt geen mogelijkheid voor het inplannen van finales.
Antwoorden
# Coen Dunnink 20-02-2019 14:21
Er is weer een update van http://www.fctoernooi.nl/ gedaan. De volgende zaken zijn verbeterd:
1 Deelnemers kunnen nu zelf scheidsrechters zijn.
2 Deelnemers kun je nu ook met elkaar laten spelen(in poues van 4-6 deelnemers)
3 de snelheid bij grote toernooien is verbeterd

De documentatie gaan we nu snel aanpassen, zodat deze hetzelfde als fctoernooi.nl is
Antwoorden
# Oefenplein 20-02-2019 19:47
Mooi dat er weer een update is geweest! :)
Antwoorden
# Elsbeth 03-02-2019 12:13
Hallo, ik ben bezig om een Ouder kind toernooi van de volleybal te organiseren. Ik probeer alleen een eindtijd er bij te plaatsen, maar dat kan ik niet vinden. Is het wel mogelijk??
Antwoorden
# Oefenplein 03-02-2019 12:56
Een eindtijd erbij plaatsen is niet mogelijk. Afhankelijk van het aantal poules, teams, velden én de begintijd maakt de tool een verdeling. Je kunt zelf met de eindtijd spelen door één of meerdere van bovengenoemde opties aan te passen. Bijvoorbeeld meer of minder velden of een andere begintijd. Succes en nog een fijne zondag!
Antwoorden
# Bart 27-12-2018 22:09
Hoi, ik wil graag een volleybaltornooi organiseren maar het(mijn) scoresysteem (1 punt voor een gewonnen wedstrijd en 1 punt per gewonnen set) past niet in tornooi.nl. of kan ik dat ergens aanpassen? Ter info 9 teams, 4 velden
Antwoorden
# Coen Dunnink 28-12-2018 00:07
Hoi,

Het aantal punten per gewonnen wedstrijd is wel mogelijk met fctoernooi.nl. Punten per gewonnen set is echter niet in te voeren. We hebben er een taak voor aangemaakt : https://github.com/thepercival/fctoernooi/issues/24
We gaan kijken als we het kunnen toevoegen in een volgende release. Het lijkt me een wens die misschien meer gebruikers willen gebruiken.
Antwoorden
# Oefenplein 28-12-2018 19:05
Hoi Bart,

Je kunt bij toernooi-schema.nl e.e.a. aanpassen in de Excelexport (XLS-download).
Voor de informatie over FCtoernooi.nl zie het antwoord van Coen.
Antwoorden
# rixt 13-12-2018 11:54
ik wil er een toernooi in maken, maar ik kan niet meer dan 3 velden doen en ik wil er graag 4
Antwoorden
# Oefenplein 13-12-2018 15:25
Hoi Rixt,

Gaat het om toernooi-schema.nl of om FCToernooi.nl? En hoeveel teams en poules heb je? En wel of geen onafhankelijke scheidsrechters (en hoeveel)? We horen het graag!
Antwoorden
# rixt 09-01-2019 13:14
het gaat om toernooischema.nl. ik had 10 teams in 1 poule. geen onafhandelijke scheidsrechters.
ik hoor graag van u
Antwoorden
# Oefenplein 09-01-2019 13:50
Hoi Rixt,

Als teams wedstrijden van andere teams scheidsen: (aantal teams per poule / 3), afgerond naar beneden
Als er onafhankelijke scheidsrechters zijn: (aantal teams per poules / 2), afgerond naar beneden

Dus als ze wedstrijden van elkaar moeten fluiten (geen onafhankelijke scheidsrechters), kun je maximaal 3 velden gebruiken.
Wil je wel scheidsrechters gebruiken, vink dat op het tabblad 'team' rechtsbovenin het vinkje scheidsrechters in en vul daar eventueel de namen in.
Antwoorden
# Simon 10-12-2018 15:12
Super handige site!
Kan je ook een tijdelijke tussenstand in de verschillende poules zien? Ze komen namelijk vaak na een paar wedstrijden al vragen op de hoeveelste plaats in hun poule ze staan.
Thanks!
Antwoorden
# Simon 10-12-2018 15:16
Laat maar, ik heb het al gevonden!
Antwoorden
# Oefenplein 10-12-2018 21:34
Fijn dat je het al gevonden hebt.
Antwoorden
# Coen Dunnink 16-11-2018 08:21
Er is update van http://www.fctoernooi.nl/ gedaan:
1 Het is nu makkelijker om een deelnemer vlak voor het toernooi uit het toernooi te halen(wedstrijdschema's en poules worden automatisch aangepast)
2 naast het printen van wedstrijdbriefjes kun je nu de toernooi-indeling printen. Binnen enkele weken is het ook mogelijk om het volgende te printen :
a draaitabellen per poule
b de wedstrijden
c de wedstrijden per veld
3 het aanpassen van de indeling met meerdere ronden is makkelijker gemaakt
Antwoorden
# Oefenplein 16-11-2018 10:30
Dank voor de update! Fijn dat het ook mogelijk is om de toernooi-indeling te printen, denk dat dat een hele goede toevoeging is. Ben benieuwd naar het resultaat.
Antwoorden
# Petra 21-10-2018 20:22
Even een vraag. Ik wil een wedstrijdschema maken voor 1 poule, 6 teams en 2 velden. Onafhankelijke scheidsrechters, 20 minuten per wedstrijd, geen tijd tussen de wedstrijden. Als ik dat schema opbouw via oefenplein.nl dan vinden de laatste 3 wedstrijden na elkaar plaats op 1 veld. Waarom niet dan 2 wedstrijden tegelijk op de twee velden en als laatste 1 wedstrijd apart? Dan kost het namelijk maar 40 minuten tijd, ipv 60 minuten.

Ik weet niet of mijn vraag helemaal helder is zo, maar ik hoop dat er meegedacht kan worden en er een antwoord volgt.


Groetjes Petra
Antwoorden
# Coen Dunnink 21-10-2018 20:38
Hoi Petra,

Ik zag dat je bij fctoernooi.nl een toernooi hebt
aangemaakt. Je hebt daar geen tijden
ingesteld. Dit kun je doen via instellingen en
dan planning. Je zult normaal 15
wedstrijden spelen.
Antwoorden
# Coen Dunnink 21-10-2018 20:43
Oja, op het beheer scherm bij instellingen en
dan planning kun je ook de tijden tussen
de wedstrijden en ronden ook opgeven.

op het beheer scherm bij indeling kun
je aangeven als je een finale wil.

Gr Coen
Antwoorden
# Petra 21-10-2018 21:00
Ik wil het schema graag maken via toernooi-schema.nl. Dit programma heeft mijn voorkeur ipv fctoernooi.nl
Antwoorden
# Oefenplein 22-10-2018 15:53
Dank voor je vraag! Wij verwijzen op deze pagina naar twee partnerwebsites, namelijk toernooi-schema.nl en fctoernooi.nl. Ik zie dat Coen Dunnink van fctoernooi.nl al gereageerd heeft op je bericht. Ik heb je vraag zojuist ook doorgestuurd naar de beheerder van toernooi-schema.nl.

Ik zou zeggen: probeer fctoernooi.nl eens uit (als dat een beter resultaat geeft). Wil je per se met toernooi-schema.nl werken, dan kun je het resultaat downloaden als Excelbestand (XLS) en daar zelf aanpassingen aan doen.
Antwoorden
# Annemarie 11-10-2018 21:24
sorry, aantal velden is 3
Antwoorden
# Annemarie 11-10-2018 21:23
Ik krijg nog steeds een leeg schema. Het is maar 1 poule met 6 teams. Ook voordat nog maar iets invul. Dus gewoon de site opstart, krijg ik bij het tabblad velden een leeg wit scherm.
Antwoorden
# Oefenplein 12-10-2018 10:52
Hoi Annemarie,

Bij mij werkt het gewoon. Vreemd dat het bij jou niet werkt. Wellicht dat je gebruik kunt maken van fctoernooi.nl (onze andere partnerwebsite).
Antwoorden
# Annemarie 08-10-2018 20:39
HELP! het tabblad van de velden werkt niet bij toernooi-schema.nl.
Eergisteren nog gebruikt zonder problemen en nu krijg ik elke keer een blanco pagina als ik op tabblad Veld klik. Heb al vanuit verschillende browsers geprobeerd. Ik gebruik deze tool al 3 jaar!
Antwoorden
# Oefenplein 08-10-2018 21:04
Hoi Annemarie,

Fijn dat je toernooi-schema.nl al 3 jaar gebruikt. Bij mij werkt het tabblad velden wel, dus wellicht dat het bij een specifieke teamindeling mis gaat.

Zou je de volgende gegevens kunnen doorgeven: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.

Soms kan het helpen om i.p.v. 1 groot toernooischema (met bijv. 8 teams en 4 velden) 2 kleine toernooischema's te maken (met bijv. elk 4 teams en 2 velden).
Antwoorden
# Stijntje Klomp-Brand 05-07-2018 07:48
Top. Is gelukt hoor.
Antwoorden
# Stijntje Klomp-Brand 04-07-2018 10:30
Graag wil ik een halve competitie aanmaken.
Hoe doe ik dit?
Antwoorden
# Oefenplein 04-07-2018 22:12
We hebben je reactie hieronder beantwoord. 8) Nog een fijne avond.
Antwoorden
# Stijntje Klomp-Brand 04-07-2018 10:28
Ik wil graag een halve competitie aanmaken. Hoe doe ik dat?
Antwoorden
# Oefenplein 04-07-2018 22:11
Toernooi-schema.nl maakt standaard een halve competitie aan. Voor meer uitleg zie hierboven op deze pagina. Als je verder nog vragen hebt hoor ik het graag.
Antwoorden
# Renate 26-06-2018 13:46
Hoi,

Ik heb 2 poules en 8 velden. Maar ik kan maar 4 velden ingeven
Antwoorden
# Oefenplein 26-06-2018 14:21
Hoi Renate,

•Maximum aantal velden: afhankelijk van het aantal teams per poules, het aantal poules en of je wel/geen onafhankelijke scheidsrechters gebruikt.
◦Als teams wedstrijden van andere teams scheidsen: (aantal teams per poule / 3), afgerond naar beneden
◦Als er onafhankelijke scheidsrechters zijn: (aantal teams per poules / 2), afgerond naar beneden
◦Als er meerdere poules zijn tel de waardes van alle poules bij elkaar op. Het maximum aantal velden is 36.

Onafhankelijke scheidsrechters vink je op de eerste pagina rechts bovenin aan.
Antwoorden
# Gipskruid 26-06-2018 12:39
Supersite,

Ik ben alleen nog opzoek naar de functie om kruisfinales en finales toe te voegen. Tips hiervoor?
Antwoorden
# Oefenplein 26-06-2018 13:22
Hoi,

Die optie zit momenteel helaas niet in toernooi-schema.nl. Op dit moment heb ik geen suggestie voor een tool waarmee dit wel zou kunnen. Wellicht een andere lezer wel!
Antwoorden
# Coen Dunnink 26-06-2018 13:36
Hopelijk is het niet erg dat ik help met beantwoorden. Met de volgende link kun je zien hoe je dit simpel kan doen met fctoernooi.nl

https://photos.app.goo.gl/QhWR3H2zU3mNpfnZ6

Je kunt uiteraard aantal poules, deelnemers, velden, scheidsrechten, duur, pauzes, punten, etc. nog aanpassen. het speelschema wordt automatisch gemaakt. Deelnemers kunnen natuurlijk online meekijken met de scores en poulestanden(ook automatisch berekent o.b.v. de scores).
Antwoorden
# Oefenplein 26-06-2018 14:23
Geen probleem, alleen maar fijn als dat de bezoekers van deze pagina helpt!

Ik wil jouw tool fctoernooi.nl ook nog uitwerken op deze pagina. Dat wordt waarschijnlijk volgende week. We hebben nog wel mailcontact daarover.
Antwoorden
# Kees 21-01-2022 15:18
Hallo Coen, ik ben hier ook naar op zoek en zie niet hoe ik dat zo snel kan doen. De foto link werkt helaas niet. Kun je het uitleggen of een nieuwe link sturen.
Bvd.
Antwoorden
# Coen Dunnink 21-01-2022 15:46
Hoi Kees,

Kruisfinales staan standaard aan. In het structuur-scherm hoef je slechts op het plusje te klikken om deelnemers aan de volgende ronde toe te voegen.
Antwoorden
# Zoe 26-06-2018 05:44
De speelduur kan ik helaas niet meer aanpassen (blijft op 20 min hangen)
Antwoorden
# Oefenplein 26-06-2018 10:29
Je kunt de speelduur aanpassen door op het klokje achter 00:20 te klikken. Daarna stel je de speelduur in door op een getal te klikken of tussen 2 getallen in als het bijvoorbeeld om een speelduur van 8 minuten gaat.

Tenslotte is het erg belangrijk om onderaan op [done] te klikken, zodat de nieuwe speelduur opgeslagen wordt.

Hopelijk lukt het nu, zo niet laat het ons even weten!
Antwoorden
# oscar 25-06-2018 19:27
mijn vraag is hoe ik poule 1 op veld 1 en poule 2 op veld kan laten staan ipv alles op verschillende velden. ik heb t geprobeerd met 7 poules op 7 velden maar dat is nog niet gelukt.
mvg
Antwoorden
# Oefenplein 25-06-2018 19:35
Als je 1 veld per poule wilt gebruiken kun je het beste voor elke poule een apart toernooischema maken.

Je kunt ook altijd zelf aanpassingen doen aan het schema in de Exceldownload (XLS).

Als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag.
Antwoorden
# oscar 25-06-2018 19:41
bedankt voor snelle reactie, ik ga het gelijk proberen.
Antwoorden
# Anne 22-06-2018 17:15
Het leek een hele handige tool. Ik was erg blij dat ik er 1 gevonden had die wel alle mogelijkheden biedt die ik nodig heb. Maar als ik 6 poules over 4 velden wil verdelen dan maakt hij geen evenredige verdeling. De ene poule speelt alle wedstrijden achter elkaar en is vroeg klaar en de andere poule heeft er tijden tussen en is 2 uur later klaar. Ook vult hij niet bij alle wedstrijden een scheidsrechter in.
Antwoorden
# Oefenplein 24-06-2018 14:14
Hoi Anne,

Dank voor je reactie! Ik heb dit doorgeven aan de beheerder van toernooi-schema.nl. De evenredige verdeling maken blijft soms lastig. Wel kun je altijd zelf aanpassen doen in de Exceldownload (XLS).

Dat er geen scheidsrechters ingevuld worden is raar!
Hoeveel teams heb je per poule? En maak je gebruik van onafhankelijke scheidsrechters (en zo ja, hoeveel)?
Antwoorden
# Linda 22-06-2018 12:56
het leek te lukken, maar bij het aanklikken van velden en tijden verdwijnt alle ingevoerde informatie bij de teams. Het programma loopt vast en bij een nieuwe poging is de webpagina niet beschikbaar.
Het leek zo mooi......
Antwoorden
# Oefenplein 22-06-2018 14:03
Zeker een mooie tool. Neem even contact op per mail, dan helpen we je verder.
Antwoorden
# Linda 22-06-2018 12:53
Even leek het te lukken: maar zodra ik de velden en de tijden wil aanklikken, verdwijnt alles weer en loopt het systeem vast.
Zodra ik een nieuwe poging wil doen, kom ik helemaal niet op de pagina, deze is dan niet beschikbaar.....
Het leek zo mooi....
Antwoorden
# Coen Dunnink 22-06-2018 12:59
Hoi Linda,

Probeer het eens op www.fctoernooi.nl, mijn contact gegevens staan daat onder aan de webpagina, mocht je vragen hebben.
Antwoorden
# Oefenplein 22-06-2018 14:02
Hoi Linda,

Vervelend dat het bij jou niet lukt! Misschien helpt een andere browser? Zou je anders een mailtje kunnen sturen (zie voor de contactgegevens oefenplein.nl/contact) met daarin begin- en eindtijd van het toernooi, aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.
Antwoorden
# Albert 17-06-2018 12:44
Is het ook mogelijk om 2 setstanden in te vullen. Wij spelen een wedstrijd van een half uur en de meeste teams spelen dan wel 2 sets.
Antwoorden
# Coen Dunnink 17-06-2018 13:58
Deze optie zit in https://www.fctoernooi.nl/ , maar staat nu uit. Wanneer is je toernooi, dan kan de optie eventueel aangezet worden.
Antwoorden
# Oefenplein 19-06-2018 19:30
Hoi Albert,

Dat is helaas momenteel niet mogelijk met toernooi-schema.nl. Misschien heb je iets aan de website die Coen noemt.
Antwoorden
# Coen Dunnink 07-06-2018 04:55
Hoi,

Ik heb een website gemaakt om snel een toernooi schema op te zetten. Erg simpel te gebruiken en gratis. Er zit een live scorebord bij een mensen kunnen via de telefoon zelf de uitslagen en standen bekijken. Misschien handig voor mensen die hier komen. Neem eens een kijkje zou ik zeggen. fctoernooi.nl
Antwoorden
# Oefenplein 07-06-2018 14:56
Hoi Coen,

Dank voor je suggestie! Zou je ons wat meer informatie op de mail willen zetten (werking, wat screenshots etc.)? Dan kunnen we je site wellicht ook op deze pagina noemen. Voor het mailadres, zie oefenplein.nl/contact.
Antwoorden
# Ronald 23-05-2018 13:05
Hallo,

We wilden graag gebruik maken van het programma.
Lopen alleen tegen het probleem aan dat wanneer we het aantal velden willen invullen hij vastloopt en als we daarna teruggaan naar de poule-indelingen alles is vedwenen wat we ingevuld hebben.
Antwoorden
# Oefenplein 23-05-2018 21:35
Hoi Ronald,

Om je vraag door te kunnen zetten naar de beheerder van toernooi-schema.nl hebben we de volgende gegevens nodig: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.
Antwoorden
# Julia Olthof 16-05-2018 12:18
Hallo,
Vanavond is er een feestje en ik kom er totaal niet uit. Er zijn 4 spellen met 8 teams waarbij ieder team ieder spel 1x moet doen. Er zijn 5 beschikbare tijden. Hoe pak ik dit aan?
Antwoorden
# Oefenplein 17-05-2018 18:07
Hoi Julia,

Sorry voor mijn late reactie. Ik hoop dat het gelukt is! Zoiets kan niet met toernooi-schema.nl. Je zult dan zelf een verdeling moeten maken, bijvoorbeeld in Excel.
Antwoorden
# Hennie 14-05-2018 16:17
Gebruik dit programma, of een voorloper ervan, al een jaar of 4. Blijft makkelijk.
Antwoorden
# Oefenplein 14-05-2018 21:24
Hoi Hennie,

Fijn om te horen! :) Hopelijk blijf je hem nog lang met veel plezier gebruiken.
Antwoorden
# Marc 11-05-2018 11:17
Goedemorgen,

Ík ben bezig om een toernooiopzetje te maken. Het gaat om een voetbaltoernooi met 4 poules en 4 velden. Ik zou graag een poule willen koppelen aan 1 of 2 velden. Dit ivm de loopafstand. Is dit mogelijk?

Mvgr. Marc
Antwoorden
# Oefenplein 14-05-2018 21:24
Hoi Marc,

Excuses voor mijn late reactie.

Bij meer poules en velden worden, na de eerste verdeling, de teams zoveel mogelijk verdeeld over de velden, afhankelijk van het aantal teams in een poule.

Mocht de uitkomst niet de meest ideale situatie opleveren, dan raad ik je aan de uitkomst als Excel (XLS) te downloaden en daar handmatig de veldnummers te optimaliseren. Let er dan wel op dat het goed gekoppeld wordt bij scheidsrechtersbriefjes e.d.

Succes! Als je verder nog vragen hebt hoor ik die graag.
Antwoorden
# Jeroen 30-04-2018 14:46
Goedemiddag, met succes gebruik gemaakt van het toernooischema met Koningsdag. Het enige waar ik tegen aan liep was dat je met 4 teams en 1 poule geen 2 velden kon selecteren, waarom is dat?
Antwoorden
# Oefenplein 30-04-2018 19:04
Hoi Jeroen,

Dank voor je reactie. Fijn dat je gebruik hebt gemaakt van deze tool. Dit kan wel, ik heb het net uitgeprobeerd. De instellingen zijn als volgt:
---
* Maximum aantal velden: afhankelijk van het aantal teams per poules, het aantal poules en of je wel/geen onafhankelijke scheidsrechters gebruikt.
- Als teams wedstrijden van andere teams scheidsen: (aantal teams per poule / 3), afgerond naar beneden
- Als er onafhankelijke scheidsrechters zijn: (aantal teams per poules / 2), afgerond naar beneden
- Als er meerdere poules zijn tel de waardes van alle poules bij elkaar op. Het maximum aantal velden is 36.
---

Je bent waarschijnlijk vergeten het vinkje 'scheidsrechters' aan te vinken op het tabblad 'teams' (rechts bovenin). Daar kun je een lijstje met scheidsrechters invullen. Anders gaan teams elkaar scheidsen en is het maximum aantal velden met 1 poule en 4 teams inderdaad 1. Met externe scheidsrechters kun je 2 velden aanmaken.

Hopelijk lukt het je nu / de volgende keer.
Antwoorden
# BT.. 20-04-2018 15:11
Is het mogelijk een schema te maken voor een toernooitje met 3 teams, heb een toernooitje met het werk van 10:00 uur tot 12:00 uur maar het lukt me niet een schema te maken en de tijd vol te krijgen
Antwoorden
# Oefenplein 20-04-2018 17:31
Hoi,

Als je een schema maakt met 3 teams (en 1 poule), speelt elk team 2 wedstrijden. Bijvoorbeeld eerst A tegen B, dan A tegen C en dan B tegen C. Dat lijkt me geen realistisch toernooi voor 2 uur.

Wat je beter kunt doen is twee toernooischema's maken. Elk team speelt dan 2x tegen elk ander team. Dan speelt team A bijvoorbeeld 2x tegen team B en 2x tegen team C. Totaal speelt elk team dan 4 wedstrijden.

Je moet zelf even kijken hoe lang je een wedstrijd wilt laten duren, want dat bepaalt hoeveel tijd je nodig hebt.

Succes en een fijn weekend toegewenst!
Antwoorden
# M. 11-04-2018 22:48
Hoihoi,

Voor mijn school ben ik een sportdag aan het organiseren. Ik heb in totaal 8 teams en verschillende acitviteiten (denk aan bv, hockey, voetbal, basketbal en samenwerken.)

Is het mogelijk om de teams afwisselend tegen elkaar te spelen, waarin ook nog alle teams de verschillende activiteiten hebben gehad? Zo ja, hoe moet ik dit dan invoeren?

Bedankt!
Antwoorden
# Oefenplein 11-04-2018 23:10
Hoi,
Dank voor je vraag. Dit is helaas met dit schema niet mogelijk. Dit schema is gebouwd voor het inplannen van 1 sport. Wel kun je het schema zo maken dat elk team 1x tegen elk ander team speelt. Als je hem dan downloadt als Excel (XLS), kun je daarna zelf een verdeling van de verschillende activiteiten maken. Succes!
Antwoorden
# Ronald 08-02-2018 13:16
Hallo,

Is het ook mogelijk om er een algehele pauze in te verwerken? niet de wisseltijd tussen de wedstrijden maar echt een pauze van 12.00 - 12.30 uur bijvoorbeeld..
Antwoorden
# Oefenplein 08-02-2018 18:45
Hoi Ronald,

Dank voor je vraag. Op dit moment is dat helaas nog niet mogelijk. Dit is wel iets wat op de planning staat voor de toekomst.

Misschien is het een idee om het wedstrijdschema als XLS (Excel)-bestand te downloaden en daarna handmatig de tijden van de wedstrijden na 12.00 uur aan te passen (of de wedstrijden voor 12.30 uur als het middaggedeelte langer is). Ik snap dat dit niet ideaal is, maar beter dan het gehele schema zelf maken.

Succes!
Antwoorden
# Joep 19-11-2017 17:49
Prima tool voor het organiseren van een avondtoernooitje. Het plaatje is compleet zodra er ook kruisfinales na de poulewedstrijden kunnen worden gegenereerd.
Antwoorden
# Oefenplein 20-11-2017 14:30
Dankjewel voor je positieve reactie! Fijn dat je er wat aan hebt gehad! :) :)
Antwoorden
# Abel Menkveld 14-08-2017 14:51
Hi allemaal,

Ook ik heb gemerkt hoe veel werk het is om een toernooi op te zetten, zeker als er veel wijzigen zijn op het laatste moment. We zijn toen met hulp van de Universiteit Utrecht begonnen met het maken van een web app: Tournify. Met toernooi-schema.nl kom je natuurlijk al een heel eind, maar het lijkt mij toch voor heel veel mensen handig om onze tool ook te delen.

Voordeel is dat je geen Excel nodig hebt, maar alles online kan doen. Dus het maken van poules, maar ook het invullen van uitslagen gebeurt online. De standen worden dan automatisch bijgewerkt en zijn ook voor alle deelnemers aan het toernooi via een live scherm te volgen.

Teams kunnen zich ook via Tournify inschrijven en eventueel betalen met iDeal.
In het afgelopen half jaar is de app ruim 100 keer gebruikt om FIFA toernooien te organiseren, maar nu ook helemaal geschikt voor voetbal, basketball, handbal, hockey, korfbal, rugby en volleybal.

Ik ben heel benieuwd naar jullie feedback! De site vind je op www.tournify.nl.
Antwoorden
# Oefenplein 18-08-2017 06:26
Hoi Abel,

Hartelijk dank voor je reactie. Wij zijn met toernooi-schema.nl gaan samenwerken, omdat deze tool volledig gratis is. Daarnaast is het makkelijk om toernooischema's e.d. te printen en kun je zowel voor Excel als PDF kiezen.

Jullie tool ziet er goed uit, maar is in onze ogen te professioneel voor de bezoekers van onze website. Wij richten ons met name op middelbare scholieren en docenten lichamelijke opvoeding. Daarnaast maken ook veel organisatoren van kleine toernooien gebruik van deze tool.
Antwoorden
# Diego 03-08-2017 11:11
Beste,

Tijdens het invullen van het schema stuit ik op een paar dingen:

- Wanneer ik de scheidsrechtersbriefjes invul verwijst het door naar de uitslagen. Daar staat bij het negatief doelsaldo geen (bijvoorbeeld) -7 maar -+7
- Ook de plaats waar een team eindigt in de poule wordt niet vastgesteld en kan ik zelf niet aanpassen.

Wat kan ik of jullie hieraan doen?

Alvast bedankt.
Antwoorden
# Oefenplein 13-08-2017 15:01
Bedankt voor je reactie! Scherp opgemerkt. Ik heb je opmerkingen 3 augustus doorgegeven aan de beheerder van toernooi-schema.nl. Helaas heb ik hier tot op heden nog geen reactie op ontvangen, waarschijnlijk als gevolg van de vakantieperiode. Zodra ik meer weet laat ik het weten.
Antwoorden
# Oefenplein 18-08-2017 06:23
Hoi Diego,

Nogmaals hartelijk dank voor je reactie. Ik heb contact gehad met de beheerder van toernooi-schema.nl. Helaas was mijn e-mail hem ontschoten, vandaar deze late reactie.

Hij kan de betreffende dingen niet reproduceren. Zou je het Excelbestand naar ons willen mailen? Het liefst met daarin duidelijk aangegeven waar de fout zit. Het e-mailadres vind je op oefenplein.nl/contact. Je hulp wordt zeer op prijs gesteld!
Antwoorden
# Henk 29-07-2017 13:55
Ik heb eerder al gebruik gemaakt van uw tornooischema, super!
Nu wil ik terug een volleybal tornooi organiseren met 6 ploegen op 2 velden en met 2 winnende sets per wedstrijd.
Dit lijkt me met het bestaande tornooischema niet haalbaar, klopt dit?
Graag uw advies waarvoor mijn gewaardeerde dank.
Antwoorden
# Oefenplein 29-07-2017 20:11
Hoi Henk,

Bedankt voor je vraag. Op toernooi-schema.nl is het mogelijk om een toernooischema te maken met 6 teams en 2 velden.

Wat bedoel je precies met "2 winnende sets per wedstrijd" en hoe zou je dit in het toernooischema terug willen zien? Ik hoor het graag.

Nog een fijn weekend toegewenst!
Antwoorden
# Kees 12-07-2017 15:56
Hallo, klopt het dat bovenstaande link niet werkt op het moment. Maak graag gebruik van jullie schema maar deze doet het helaas niet.
Antwoorden
# Oefenplein 12-07-2017 16:08
Hoi Kees,

Bedankt voor je reactie! Het klopt inderdaad toernooi-schema.nl momenteel niet bereikbaar is. Ik heb dit direct doorgegeven aan de maker van toernooi-schema.nl en ik verwacht snel een oplossing. Nogmaals dank voor het melden en excuses voor het ongemak!
Antwoorden
# Oefenplein 12-07-2017 20:14
Hoi Kees,

Ik heb inmiddels contact gehad met de beheerder van toernooi-schema.nl. Hij werkt hard aan een oplossing van het probleem, maar dit gaat tijd kosten. Waarschijnlijk enkele dagen. Ik hoop dat je de tool niet op hele korte termijn nodig hebt.
Antwoorden
# Oefenplein 13-07-2017 20:23
Ik kreeg vanmorgen bericht dat de site weer in de lucht is. Als het goed is werkt alles weer! Helaas is nog niet bekend wat de oorzaak is van deze problemen, dus het kan zijn dat dit in de toekomst weer voorkomt.

Succes met het maken van je toernooischema en nogmaals dank voor het melden (hierdoor kunnen de problemen zo snel mogelijk opgelost worden). Nog een fijne avond toegewenst!
Antwoorden
# hans 09-06-2017 07:36
Hallo,

Wij spelen een zelf gemaakt voetvolleyspel, per wedstrijd zijn dit 3 spelers tegelijk op ieder een eigen veldje (het veld is een cirkel in 3 delen).
totaal zijn er 8 spelers
Is hiervoor ook een schema te maken, zodat iedereen ongeveer 5-6 wedstrijdjes speelt in wisselende samenstelling?

alvast bedankt voor jullie reactie
Antwoorden
# Oefenplein 09-06-2017 10:34
Nee, helaas is dat niet mogelijk met toernooi-schema.nl. Die tool is enkel gericht op het inplannen van teamsporten. Ik hoop dat je een andere oplossing vindt!
Antwoorden
# GJB 31-05-2017 21:34
Fantastische tool, al vaker gebruikt. Maar helaas werken de button met de velden niet meer ondanks dat ik de datum niet aanpas. Hoop dat je het snel kan oplossen moet 3 poules van 7 teams verdelen over 4 velden. Daar is deze tool heel handig voor.
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 21:39
Bedankt voor je reactie! Fijn dat je deze tool al zo vaak met veel plezier hebt gebruikt. Ik heb contact gehad met de maker van toernooi-schema.nl en het lijkt er op dat het wel iets met de datum te maken heeft. Dit probleem is al een keer eerder voorgekomen aan het einde van de maand, maar doordat dit slechts incidenteel voorkomt en het een specifiek probleem is, is lastig om de precieze oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen.

Waarschijnlijk is morgen, als juni begint, het probleem verholpen. Mocht dat niet zo zijn, dan is er wat anders aan de hand wat z.s.m. verholpen moet worden.
Antwoorden
# GJB 31-05-2017 23:33
Dank voor je reactie, we gaan het afwachten, fingers crossed! Ik denk velen met mij, met alle toernooien dit Pinksterweekend.
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 23:41
Ja, ik hoop dat morgen alles weer naar behoren werkt. Helaas is toernooi-schema.nl enkel een site waar we mee samenwerken en heb ik dus zelf geen invloed in het (snel) oplossen van bugs. Uiteraard heb ik al wel contact gehad met de maker en hij heeft de server opnieuw opgestart, maar helaas helpt dat nog niet.

Ah, ik vroeg me al af waarom ik zoveel reacties, mailtjes etc. kreeg. Er zijn inderdaad veel toernooien, want lang niet iedereen laat een bericht achter. Ik houd jou en de andere lezers op de hoogte!
Antwoorden
# Oefenplein 01-06-2017 10:58
:) :) :) :) :)
De problemen zijn bij mij verholpen. Zoals het nu lijkt komt het probleem enkel voor aan het eind van de maand. Nu het juni is werkt alles weer naar behoren. We zijn er nog niet achter wat de oorzaak is.

Mocht je toch nog problemen of vragen hebben, laat gerust een reactie achter! Nogmaals hartelijk dank voor het melden.

Jullie hebben nog twee dagen tot het Pinksterweekend... Dat moet lukken toch? Succes met het maken van je toernooischema!
Antwoorden
# Joep 31-05-2017 12:03
Hoi,

Bij het tabblad velden is het niet mogelijk iets in te vullen. Ik heb het al op verschillende browsers en met verschillende cookie-instellingen geprobeerd. Zie de oplossing graag tegemoet

MVG
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 19:02
Hoi Joep,

Goed dat je het in meerdere browsers en met verschillende cookie-instellingen hebt geprobeerd! Er lijkt iets fout te gaan bij het veranderen van de datum. Bij mij werkt het als ik de datum op vandaag laat staan (31-05-2017). Deze kun je eventueel later aanpassen in de XLS-download. Mochten er dan nog steeds problemen zijn, dan horen we het graag!
Antwoorden
# Joep 31-05-2017 20:31
Hoi,

Ik krijg het met een niet-aangepaste datum nog steeds niet voor elkaar.

MVG
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 20:44
Wat vervelend! Zou je de volgende gegevens door willen geven: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. En misschien wat gegevens over begintijd, duur wedstrijd, wisseltijd en datum. Dan kan ik wat specifieker zien waar het mis gaat. Dankjewel!
Antwoorden
# Oefenplein 01-06-2017 10:57
Hoi Joep,

De problemen zijn bij mij verholpen. Ik kan nu ook een toernooi maken als ik de datum aanpas. Zoals het nu lijkt komt het probleem enkel voor aan het eind van de maand. Nu het juni is werkt alles weer naar behoren. We zijn er nog niet achter wat de oorzaak is.

Mocht je toch nog problemen of vragen hebben, laat gerust een reactie achter! Nogmaals hartelijk dank voor het melden en succes met het maken van je toernooischema!
Antwoorden
# Melanie 31-05-2017 11:50
Goedemorgen,

ik was bezig met het maken van een toernooischema. Zodra ik bij het tabblad velden kom wordt er niets weergegeven. Zou dit opgelost kunnen worden zodat ik weer gebruik kan maken van jullie handige tool?

Alvast vriendelijk bedankt.
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 19:01
Hoi Melanie,

Bedankt voor je reactie! Er lijkt inderdaad iets fout te gaan. Bij mij werkt het als ik de datum op vandaag laat staan (31-05-2017). Deze kun je eventueel later aanpassen in de XLS-download. Mochten er nog steeds problemen zijn, laat het dan weten!

We hebben dit ook direct doorgegeven aan de beheerder van toernooi-schema.nl. Hopelijk komt hij snel met een oplossing.
Antwoorden
# Oefenplein 01-06-2017 10:56
Hoi Melanie,

De problemen zijn bij mij verholpen. Zoals het nu lijkt komt het probleem enkel voor aan het eind van de maand. Nu het juni is werkt alles weer naar behoren. We zijn er nog niet achter wat de oorzaak is.

Mocht je toch nog problemen of vragen hebben, laat gerust een reactie achter! Nogmaals hartelijk dank voor het melden en succes met het maken van je toernooischema!
Antwoorden
# Michiel Hensbergen 31-05-2017 11:45
Ik kan bij velden niks invullen. De blijft leeg waardoor ik niet door kan. Gisteren deed hij het nog. Hopelijk kan het snel opgelost worden zodat ik verder kan en geen ander software op hoef te zoeken (vond deze wel erg handig)
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 19:00
Hoi Michiel,

Bedankt voor je reactie en je compliment! Wij vinden toernooi-schema.nl ook heel handig (dit is een site waar wij mee samenwerken).

Er lijkt inderdaad iets fout te gaan als ik de datum aanpas. Bij mij werkt het als ik de datum op vandaag laat staan (31-05-2017). Deze kun je eventueel later aanpassen in de XLS-download. Mochten er dan nog steeds problemen zijn, laat het dan weten!
Antwoorden
# Oefenplein 01-06-2017 10:56
Hoi Michiel,

De problemen zijn bij mij verholpen. Zoals het nu lijkt komt het probleem enkel voor aan het eind van de maand. Nu het juni is werkt alles weer naar behoren. We zijn er nog niet achter wat de oorzaak is.

Mocht je toch nog problemen of vragen hebben, laat gerust een reactie achter! Nogmaals hartelijk dank voor het melden en succes met het maken van je toernooischema!
Antwoorden
# Nicole 31-05-2017 11:44
Hallo,

Ik kan ook niets invullen of zien bij velden en downloaden, had het vandaag nodig. Hoop dat het snel opgelost kan worden.
Hoor het graag van jullie..

Bedankt
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 18:59
Hoi Nicole,

Bedankt voor je reactie! Heel vervelend dat het niet werkt. Bij mij werkt het als ik de datum op vandaag laat staan (31-05-2017). Deze kun je eventueel later aanpassen in de XLS-download. Laat het vooral weten als het dan nog steeds niet lukt!
Antwoorden
# Oefenplein 01-06-2017 10:55
Hoi Nicole,

De problemen zijn bij mij verholpen. Zoals het nu lijkt komt het probleem enkel voor aan het eind van de maand. Nu het juni is werkt alles weer naar behoren. We zijn er nog niet achter wat de oorzaak is.

Mocht je toch nog problemen of vragen hebben, laat gerust een reactie achter! Nogmaals hartelijk dank voor het melden en succes met het maken van je toernooischema! Ik hoop dat je er vandaag ook nog wat aan hebt? :oops:
Antwoorden
# Yvonne 31-05-2017 11:24
Hallo,

Ik kan bij velden niets invullen.
Kunnen jullie mij laten weten hoe ik dat kan oplossen?

BVD
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 18:59
Hoi Yvonne,

Bedankt voor je reactie! Er lijkt inderdaad iets fout te gaan. Bij mij werkt het als ik de datum op vandaag laat staan (31-05-2017). Deze kun je eventueel later aanpassen in de XLS-download. Mochten er nog steeds problemen zijn, laat het dan weten!
Antwoorden
# Oefenplein 01-06-2017 10:54
Hoi Yvonne,

De problemen zijn bij mij verholpen. Zoals het nu lijkt komt het probleem enkel voor aan het eind van de maand. Nu het juni is werkt alles weer naar behoren. We zijn er nog niet achter wat de oorzaak is.

Mocht je toch nog problemen of vragen hebben, laat gerust een reactie achter! Nogmaals hartelijk dank voor het melden en succes met het maken van je toernooischema!
Antwoorden
# alma 31-05-2017 10:40
Hoi,
Mijn leerlingen vergeten vaak de bordjes te printen met veld nummers.
Ook de kleedkamer indeling is handig om van te voren over na te denken, misschien wel op de deur te plakken, wie waar zit.
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2017 18:57
Hoi Alma,

Bedankt voor je goede tips! Ik zal dit toevoegen als tips op deze pagina.
Antwoorden
# Marc 15-05-2017 20:55
Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie hulp.
Inmiddels druk bezig met het maken van een toernooischema.
Antwoorden
# Oefenplein 15-05-2017 20:56
Geen enkel probleem! Succes met het maken van een toernooischema. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.
Antwoorden
# Marc 14-05-2017 16:19
Ik probeer ook de website toernooi-schema .nl te bereiken. Al meer dan een week, maar dat lukt niet. Ligt de site er nog uit?
Antwoorden
# Oefenplein 14-05-2017 17:06
De problemen waren 11 mei opgelost, maar helaas is de site nu weer niet bereikbaar. Ik heb onder je andere bericht uitgebreider gereageerd.
Antwoorden
# Oefenplein 15-05-2017 11:36
Gisteravond rond half 7 waren de problemen verholpen. Zie voor een uitgebreidere beschrijving de mail die we je hebben gestuurd en onze reactie onder je andere reactie.
Antwoorden
# Marc 14-05-2017 16:18
Ik probeer al bijna een week de website toernooi-schema.nl te bereiken, maar dat lukt niet.
Ligt de site er al die tijd uit?
Antwoorden
# Oefenplein 14-05-2017 17:05
Hoi Marc,

Bedankt voor je bericht, dat helpt om de problemen snel op te lossen! 11 mei waren de problemen weer verholpen en was de site toernooi-schema.nl weer bereikbaar. Helaas is de site vandaag (weer) niet bereikbaar. Ik heb meteen actie ondernomen en de beheerder van toernooi-schema.nl gemaild. Ik hoop op een snelle reactie van zijn kant. Excuses voor het ongemak!
Antwoorden
# Oefenplein 15-05-2017 11:35
Ik heb je al een persoonlijke terugkoppeling per e-mail gegeven, maar nog even voor de andere lezers...
Nogmaals hartelijk dank voor het melden, dat helpt om de problemen snel op te lossen! Gisteravond, 14 mei 2017, rond 18.30 uur waren de problemen verholpen. De server is opnieuw opgestart en alles werkt weer naar behoren. Helaas is (nog) niet bekend wat de oorzaak van de problemen is.
Antwoorden
# Nadine 11-05-2017 17:46
Ik probeer de website toernooi-schema.nl al een tweetal dagen te bereiken, maar dat lukt niet. Ligt de site eruit?
Antwoorden
# Oefenplein 11-05-2017 21:53
Bedankt voor je bericht. Ik kon zelf vanmiddag de site ook niet bereiken (heb het gisteren en eergisteren niet geprobeerd), maar nu werkt bij mij alles weer naar behoren. Ik hoop bij jou ook! Laat het anders vooral weten!
Antwoorden
# Oefenplein 12-05-2017 10:36
Nog even een aanvulling: er waren problemen met de server, zonder dat er een foutmelding zichtbaar was. Inmiddels is de server herstart, dus als het goed is werkt alles weer prima. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stuur gerust een bericht!
Antwoorden
# ben geen rekenwonder 14-04-2017 09:50
hoi, ik heb 14 teams met 7 spellen. Iedereen tegen elkaar en nooit een team hetzelfde spel... ik kom er gewoon weg niet uit
Antwoorden
# Oefenplein 14-04-2017 11:31
Hoi,

Met de bovenstaande tool kun je 1 poule aanmaken met 14 teams, waardoor ieder team tegen elk ander team speelt. Als je dan 7 velden aanmaakt (dit kan alleen als je werkt met onafhankelijke scheidsrechters!) kun je elk veld als spel zien. Je moet dan alleen zelf in de Exceldownload (XLS) zorgen dat elk team minstens 1x op elk veld speelt.

Teams spelen de meeste spellen 2x, omdat je elk team tegen elkaar wilt laten spelen. Dan krijg je per team 13 wedstrijden. Je kunt ook handmatig een schema maken waarbij je zorgt dat elk team elk spel speelt en wel elke keer tegen een ander team; dan speelt alleen niet elk team tegen elk ander team.

De tool is speciaal bedoeld voor 1 toernooisoort en niet heel geschikt voor 7 verschillende spellen.
Antwoorden
# Charlie 13-04-2017 08:34
Hi, ben druk bezig met schema maar heb een uur pauze midden op de dag. Kan het programma hier ook rekening mee houden? Als ik handmatig uur tussenvoeg schuiven de wedstrijden te ver door, zou mooi zijn als wedstrijden over velden verdeeld zouden worden rekening houdend met deze pauze. Iemand tips?
Antwoorden
# Oefenplein 13-04-2017 19:17
Hoi Charlie,

Bedankt voor je vraag. Dit is helaas (nog) niet mogelijk met deze tool. Ik begrijp dat je de pauzes wisselend wilt laten plaatsvinden? Een gezamenlijke pauze zou handmatig in te voeren zijn. Dan zou ik je toch adviseren om te kijken of je handmatig wat kunt maken. Succes in ieder geval!
Antwoorden
# Theo 11-04-2017 16:12
Heel mooi programma. Ben echter bezig met voetbal tournooi voor dorpsfeest. 4 poules van 4 teams. Spelen op 1 veld. Als ik dit invul maak hij een mooi schema. Echter de teams uit poules 1 en 2 doet hij wel door elkaar maar de poules 3 en 4 doet hij later en niet door elkaar. Is het mogelijk dat hij alle poules door elkaar heen doet?
Hoor het graag even.
\Mvg
Antwoorden
# Oefenplein 11-04-2017 16:22
Hoi Theo,

Allereerst bedankt voor je compliment. De verdeling is gebaseerd op: Het team dat het langst niet heeft gespeeld is weer aan de beurt. Dit geldt voor teams in 1 poule en op 1 veld. Bij meer poules en velden worden, na de eerste verdeling, de teams zoveel mogelijk verdeeld over de velden, afhankelijk van het aantal teams in een poule. Bij de verdeling wordt uitgegaan van het principe dat de teams zelf scheidsrechter zijn in hun poule en dus op dat moment niet beschikbaar zijn voor een wedstrijd. Het programma levert een zo goed mogelijk geautomatiseerde verdeling. Er zou wellicht nog een optimalisatieslag overheen kunnen, maar daar is voorlopig nog geen sprake van. Omdat je in jouw situatie speelt op 1 veld is het wellicht niet zo geoptimaliseerd als je misschien zou willen.

Ik geef in elk geval je suggestie door aan de beheerder van toernooi-schema.nl.
Antwoorden
# Marc 09-04-2017 12:09
Als ik de poules vul met de namen van de deelnemers, zie ik bij de indeling alleen cijfers en niet de namen zelf, zo ook bij de wedstrijdbriefjes en de standen, zou dit makkelijk aangepast kunnen worden?
Verder helemaal TOP!
Groeten Marc uit Baarle Nassau
Antwoorden
# Oefenplein 09-04-2017 14:03
Hoi Marc,

Bedankt voor je reactie! Ik snap echter je vraag niet helemaal. Onder de poules vul je enkel de teamnamen in en niet de namen van de afzonderlijke deelnemers. Of heb je een evenement met individuele wedstrijden? Dan kan het natuurlijk wel. Zou je misschien per mail (oefenplein.nl/contact) toe willen lichten wat voor teamnamen je zou willen gebruiken en misschien de XLS-download willen toevoegen. Dan kan ik, in samenwerking met toernooi-schema.nl, kijken hoe dit aangepast kan worden.

Fijn dat je verder heel positief bedankt!
Antwoorden
# Anna 06-04-2017 18:45
Hele handige tool!
Kun je het aantal punten per gewonnen wedstrijd ook aanpassen? Er wordt nu gerekend met twee punten ipv drie. Alvast bedankt voor de reactie!
Antwoorden
# Oefenplein 09-04-2017 14:06
Hoi Anna,

Fijn dat je zo tevreden bent over de tool en bedankt voor de vraag. Excuses voor mijn late reactie, maar ik heb even nagevraagd bij de maker van toernooi-schema.nl hoe het precies zit. Hij laat weten:

Na het downloaden van een toernooi-schema als XLS (Excel) kun je in het tabblad met de uitslagen zelf invullen hoeveel punten er bij winst, gelijkspel of verlies gegeven worden.
Dus als bij winst de 2 wordt gewijzigd in een 3, dan rekent het programma daarmee verder.
Kun je hiermee uit de voeten?

Ik hoop dat dit je helpt. We horen het graag, ook als het niet lukt!
Antwoorden
# Maarten 31-03-2017 19:41
Bij mij werk het downloaden niet..
Hoe kan ik er voor zorgen dat dit wel weer gaat werken?
Antwoorden
# Oefenplein 02-04-2017 14:40
Bedankt voor het melden. We ontvangen graag de volgende gegevens: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.
Antwoorden
# Maarten 03-04-2017 15:16
Het downloaden lukt nu wel weer dus denk dat ik er nu wel uit kan komen!

bedankt voor de reactie
Antwoorden
# Oefenplein 03-04-2017 20:19
Mooi dat het weer werkt! Mochten er toch nog problemen ontstaan of mocht je vragen hebben dan horen we het heel graag! Succes met het maken van een toernooischema.
Antwoorden
# Arend 05-04-2017 14:57
Hoi oefenplein,

Helaas loop ik tegen hetzelfde probleem aan als Maarten. Ik kan het niet downloaden. Heb je tips voor mij?
Ik moet namelijk 30 teams tegen elkaar laten spelen op 14 veldjes.

mvg,

Arend
Antwoorden
# Oefenplein 05-04-2017 15:02
Bedankt voor je vraag! Er zijn momenteel 2 kleine bugs bekend waar aan wordt gewerkt, namelijk problemen bij het veranderen van de datum. Oplossing: datum op vandaag laten staan. De andere bug is bij grote teamaantallen. Tijdelijke oplossing: teams en velden delen door twee en twee schema's maken. Aan een definitieve oplossing wordt gewerkt.

We horen graag waar bij jou het probleem zit. Mocht je geen oplossing vinden, laat het ons dan weten!
Antwoorden
# Niels van de Ven 28-03-2017 16:25
Goed programma, werkt fijn!

Kunnen jullie mij misschien helpen met een programma waar ik de uitslagen van wedstrijden in zet en die automatisch aangeeft in een rijtje dat bijvoorbeeld team 1 eerste staat en team 2 tweede?

Ik hoor het graag!

Groeten
Antwoorden
# Oefenplein 28-03-2017 22:07
Hoi Niels,

Fijn dat je tevreden hebt. Het mooie is dat je daar geen apart programma voor nodig hebt :) ;) Als je het toernooischema als Excelbestand (XLS) downloadt, kun je de briefjes die de scheidsrechters invullen verwerken in het tabblad 'scheidsrechterbriefjes' (let op! Je moet hiervoor wel de optie 'bewerken' inschakelen). Deze uitslagen worden vervolgens in de uitslagenoverzichten per poule verwerkt. Daar kun je ook precies zien welk team eerste staat, welk team tweede etc.

Ik hoop dat dit is wat je zoekt. Mocht je nog (aanvullende) vragen hebben, stel ze gerust!
Antwoorden
# Frederieke Bloem 27-03-2017 22:08
Hi, gave site. Kan ik super goed gebruiken.
Hoe kom ik tot een finale als ik werk van 4 poules met drie teams. Hoe kom ik dan tot halve finales en finales, of moet ik dan een heel nieuw schema maken?
Alvast dank voor uw reactie.

Groeten,

Frederieke
Antwoorden
# Oefenplein 28-03-2017 11:00
Bedankt voor je enthousiaste reactie! :) Altijd leuk om te horen.

Op dit moment zit er nog geen functionaliteit in het programma om finales te plannen. Je zou daar een nieuw schema voor kunnen maken, maar je kunt ook enkel een finale voor plek 1 en 2 en een finale voor plek 3 en 4 laten spelen. Er is van alles mogelijk. Misschien is het een optie om 3 poules te maken van elk 4 teams (dan speelt elk team een wedstrijd meer) en dan 2 finales zoals ik hierboven noemde.

Veel succes met het maken van het toernooischema en mochten er nog vragen zijn, dan horen we die graag.
Antwoorden
# Johan 23-03-2017 06:59
Het schema downloaden werkt niet
Antwoorden
# Oefenplein 23-03-2017 14:04
Bij mij werkt het op dit moment wel. Heb je de vinkjes op de downloadpagina aangevinkt? Misschien kun je een keer proberen het schema als Excel (XLS) of juist als PDF te downloaden? Soms kan een andere browser ook helpen.

Werkt dat niet, laat ons dan even weten hoeveel teams je hebt gebruikt, hoeveel poules, hoeveel velden en of je wel/geen onafhankelijke scheidsrechters hebt gebruikt (en hoeveel). Dan kunnen we preciezer kijken waar het mis gaat. Mag ook via oefenplein.nl/contact.

Alvast bedankt!
Antwoorden
# Merlijn 23-02-2017 22:55
Echt een supertool.
Wij gebruiken deze regelmatig.
Staat er nog op de planning dat er ook gekozen kan worden voor de optie om uit en thuis wedstrijden te spelen? Hierbij kan gedacht worden aan een vinkje, net zoals waar je de scheidsrechters mee op 0 kunt zetten. Deze aanvulling zou dit dé perfecte tool maken.

Keep up the good work! 8)
Antwoorden
# Oefenplein 24-02-2017 16:11
Merlijn, hartelijk bedankt voor je super enthousiaste reactie! :) :) :) Fijn dat jullie regelmatig deze tool gebruiken. Ik heb je suggestie doorgegeven aan de beheerder van toernooi-schema.nl. Voor zover ik weet staat zoiets op dit moment niet op de planning, maar wie weet in de toekomst.

Als je in de toekomst vragen, opmerkingen en/of suggesties hebt: die zijn altijd van harte welkom!
Antwoorden
# Oefenplein 27-02-2017 11:21
Hoi Merlijn,

Ik heb contact gehad met de beheerder van toernooi-schema.nl over jouw suggestie. Hij vindt het erg leuk om te horen dat je het programma met plezier gebruikt!

Er wordt op dit moment in het schema zo evenwichtig mogelijk een uit-thuis indeling gemaakt en er zijn geen plannen om dat via een vink te regelen.

Zou je misschien nog wat uitgebreider kunnen toelichten wat je precies bedoelt? Misschien begrijpen we je suggestie verkeerd. Je toelichting kan hier als reactie of via oefenplein.nl/contact. Alvast bedankt!
Antwoorden
# Christophe 20-02-2017 10:28
Is het mogelijk om na het aanmaken van de poules, ook aan te duiden dat er plaatsingwedstrijden zijn?

winnaar poule 1 - winnaar poule 2
tweede poule 1 - tweede poule 2
... - ...
Antwoorden
# Oefenplein 20-02-2017 15:36
Nee, het is helaas nog niet mogelijk om finales in te plannen met deze tool. Wel zou je zelf een finale toernooischema kunnen maken met een poule met 2 teams (winnaar poule 1 tegen winnaar poule 2), een poule met 2 teams (tweede poule 1 tegen tweede poule 2) etc.
Succes! Mocht je nog vragen hebben, dan horen we die graag!
Antwoorden
# Oefenplein 05-02-2017 19:36
Bij ons ontstaan nu gelukkig geen problemen meer. Mogelijk is het een tijdelijke bug. We horen het heel graag als er bij jou nog wel problemen ontstaan! Zou je deze gegevens door willen geven: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Dat kan hier of via oefenplein.nl/contact.
Antwoorden
# James 31-01-2017 11:59
weet iemand wanneer deze site weer werkend is?
Antwoorden
# Oefenplein 01-02-2017 00:25
Bedankt voor je reactie. Er wordt gewerkt aan een oplossing! Zodra daar meer over bekend is vermelden we dat bovenaan deze pagina.

Een mogelijke (tijdelijke) oplossing kan zijn om de datum niet te veranderen. Deze kun je eventueel achteraf handmatig veranderen in de XLS-download (Excel).
Antwoorden
# Maus 30-01-2017 15:29
Bij mij doen de pagina's van velden en download het ook niet. :(
Antwoorden
# Oefenplein 30-01-2017 15:32
Hartelijk dank voor het melden! Zou jij ook de volgende gegevens door willen geven? Aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Alvast bedankt!

We geven in elk geval deze melding door aan de beheerder van toernooi-schema.nl, maar voor het vinden van een oplossing hebben we nog wat meer gegevens nodig.

Voor iedereen die dit leest: we horen het graag als je problemen ondervindt! Geef de gevraagde gegevens door via een reactie of via oefenplein.nl/contact.
Antwoorden
# Maus 30-01-2017 15:40
12 teams in totaal
2 poules
1 poule prestatie met 7 teams
1 poule recreatie met 5 teams
geen onafhankelijke scheidsrechters
4 velden
Antwoorden
# Oefenplein 30-01-2017 15:47
Hartelijk dank voor de aanvulling! Ik heb de situatie bij mij gereproduceerd, maar bij mij gaat alles goed.

Ontstaat het probleem bij de velden direct, of pas als je van 1 naar 2 velden gaat of van 2 naar 3 of van 3 naar 4? Wat misschien zou kunnen helpen is om wel onafhankelijke scheidsrechters in te stellen, desnoods fictieve namen.

Een andere oplossing voor nu: 2 schema's maken, voor elke poule een eigen schema, elk met 2 velden.

Mocht je er niet uit komen, stuur dan even je volledige gegevens (incl. datum, begin- en eindtijd etc.) op per e-mail (zie oefenplein.nl/contact voor het adres), dan kunnen we er uitgebreid naar kijken en je het schema mailen.
Antwoorden
# Oefenplein 30-01-2017 23:42
António heeft een mogelijk oorzaak gevonden: het veranderen van de datum. Zou je willen proberen een toernooischema te maken zonder de datum aan te passen? Ik hoop dat dat werkt! Ik hoor het graag van je!

De maker van toernooi-schema.nl kijkt naar een oplossing.
Antwoorden
# António Dias de Oliv 30-01-2017 15:04
:( Fields en Download pagina oen het vandaag niet!?
Antwoorden
# Oefenplein 30-01-2017 15:08
Hoi,
Bedankt voor het melden! Deze fout ontstaat bij mij (gelukkig) niet. Zou je de volgende gegevens door willen geven: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Alvast bedankt.
Antwoorden
# Oefenplein 30-01-2017 23:41
Bedankt voor het doorgeven van de gegevens per mail! Mooi dat je een mogelijke oorzaak hebt gevonden. Er wordt gewerkt aan een oplossing!
Antwoorden
# Oefenplein 14-01-2017 16:27
Er was afgelopen week een bug ontdekt waardoor niet altijd het gewenste aantal velden gekozen kon worden. Deze bug is gelukkig opgelost :) :) Mocht je nog vragen hebben of tegen problemen aanhoren, dan horen we dat heel graag!

Handig om te weten:
Schrik niet als er bij de veldindeling lege regels te zien zijn. Die ontstaan als er een conflict is bij de eerste ruwe verdeling, bijvoorbeeld als team A op dezelfde tijd ook moet spelen op een ander veld. In een tweede verdeling wordt dat opgelost.
Antwoorden
# PG 13-01-2017 19:44
Super tool en binnen mum van tijd een schema in elkaar gedraait! Bedankt!
Antwoorden
# Oefenplein 14-01-2017 16:25
Hartelijk dank voor je leuke reactie. Goed om te horen! :) :) :)
Antwoorden
# Esther 12-01-2017 08:58
Hi! Twee vragen:

Ingevoerd: 5 poules met elk 4 deelnemers (klopt het dat ik in elke poule één witregel houd? Die krijg ik niet weg met het kruisje.)
In het tabblad velden wordt de pagina blanco als ik van 2 naar 3 velden klik. Waarom is dat? Ik kan dan verder niks meer invoeren.

Alvast bedankt voor je reactie!
Antwoorden
# Oefenplein 12-01-2017 19:15
Hartelijk dank voor je reactie. Lege plekken in het schema kunnen ontstaan om ervoor te zorgen dat de indeling geen conflicten heeft.

Dat de pagina blanco wordt komt door een fout bij de verdeling van teams / velden. Er wordt gewerkt aan een oplossing die naar verwachting binnen nu en een week beschikbaar is. Excuses voor het ongemak!
Antwoorden
# Oefenplein 14-01-2017 16:24
De bug is opgelost, waardoor je pagina niet meer blanco wordt als je van 2 naar 3 velden gaat. Het klopt dat je in elke poule één witregel houdt: de eerste regel is leeg, omdat dit het eerste invoerveld is voor teams.

Nogmaals hartelijk dank voor je reactie en als je nog vragen of problemen hebt horen we die graag!
Antwoorden
# Angelique 05-01-2017 21:06
Zodra ik alles heb ingevult op de site en heb wil downloaden krijg ik te zien: 500 Internal Server Error....
Antwoorden
# Oefenplein 05-01-2017 22:53
Bedankt voor je reactie. Vreemd... Deze fout ontstaat bij mij niet. Het zou aan een specifieke invoer kunnen liggen. Zou je de volgende gegevens door willen geven, zodat we er naar kunnen kijken: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Je kunt ook mailen (oefenplein.nl/contact). Alvast bedankt!
Antwoorden
# Oefenplein 31-12-2016 13:13
Beste gebruikers van oefenplein.nl en toernooi-schema.nl,

In de afgelopen week is door de beheerder van toernooi-schema.nl gekeken naar alle openstaande problemen. Gelukkig zijn inmiddels bijna alle bugs verholpen. Ook de grote bug waarbij soms een (deels) blanco resultaat ontstond is verholpen!

We hebben geprobeerd iedereen die een probleem heeft gemeld een persoonlijke terugkoppeling te geven als het probleem is verholpen. Mocht je niks hebben gehoord, laat het ons dan even weten via oefenplein.nl/contact of in een reactie hieronder!

Mocht je problemen ondervinden bij het maken van een toernooischema, dan horen we dat graag! We kunnen dan namelijk kijken naar een oplossing. Het zou fijn zijn als je de volgende gegevens vermeldt: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.

We hopen dat jullie ook in 2017 weer met veel plezier gebruik gaan maken van toernooi-schema.nl. Fijne jaarwisseling allemaal!
Antwoorden
# Oefenplein 02-01-2017 22:00
Alle openstaande bugs zijn verholpen! Mocht je toch nog problemen tegen komen bij het maken van een toernooischema, dan horen we dat heel graag!

Zou je dan wel de volgende gegevens willen vermelden? Aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.
Alvast bedankt!
Antwoorden
# nico de cock 03-01-2017 11:01
Hallo, jullie site is top en ik maak er graag gebruik van. Ik organiseer jeugdkampen en maak verschillende tornooitjes op.
gisteren heb ik er zo een paar gemaakt, maar vandaag werkt het plots niet meer. als ik op veld klik, word het blanco... en ook de downloadpagina word blanco...

kijk je het eens na aub?
alvast bedankt
Antwoorden
# Oefenplein 03-01-2017 11:43
Hoi Nico,

Bedankt voor je reactie! Fijn dat je altijd met veel plezier van onze website en die van toernooi-schema.nl gebruik maakt. Raar dat het vandaag bij jou niet werkt. Bij mij werkt alles momenteel prima.

Werkt het helemaal niet of bij een specifieke situatie? Zou je anders de volgende gegevens door kunnen geven: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Dan kan ik jouw situatie reproduceren.

Ik hoor graag van je!
Antwoorden
# Benjamin 20-12-2016 22:14
Ik voerde een opzet in als volgt: 3 poules met 5 teams. 1 veld. 8 min p/w 1 minuut tussentijd. Maar dan geeft hij in het schema alleen de eerste twee poules weer. Wat gaat er verkeerd?
Antwoorden
# Oefenplein 20-12-2016 23:02
Bedankt voor je vraag. Momenteel zit er een vervelende bug in het programma, waardoor inderdaad een resultaat gegeneerd wordt dat deels blanco is. Erg vervelend en er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Naar verwachting is die januari 2017 beschikbaar. Excuses voor het ongemak.
Antwoorden
# Oefenplein 31-12-2016 12:51
Het probleem is gelukkig opgelost! :) :) :)
Mocht je verder nog vragen hebben of problemen ondervinden, dan horen we dat graag!
Antwoorden
# Marcel 16-12-2016 10:24
waar bij Tijden kan ik de eindtijd van het toernooi invoeren?
Antwoorden
# Oefenplein 16-12-2016 11:25
Bedankt voor je vraag. Een eindtijd aangeven is helaas niet mogelijk. De eindtijd hangt af van de begintijd, de lengte van één wedstrijd, de lengte van de pauze tussen de wedstrijden, het aantal teams en het aantal velden.

TIP! Je kunt wel variëren met de begintijd. Als je bijvoorbeeld de wedstrijden om 11.30 uur wilt laten eindigen en je probeert eerst een schema te maken vanaf 9 uur en die wedstrijden eindigen om 11 uur, dan zet je de begintijd een half uur later waardoor de wedstrijden om 11.30 uur eindigen.
Antwoorden
# Evi 12-12-2016 18:30
Kan het zijn dat de site er uit ligt? Ik heb namelijk al verschillende keren geprobeerd om de site te laden, maar hij laadt hem steeds niet. Het ligt niet aan mijn wifi, want andere sites worden wel geladen. En ook in andere internetbrowsers wordt de site niet geladen.
Antwoorden
# Oefenplein 12-12-2016 23:15
Hartelijk dank voor uw reactie. Wij hebben dit direct doorgezet naar de beheerder van toernooi-schema.nl.

Het gaat helaas om een onverwachte storing, waardoor de site inderdaad niet bereikbaar ligt. Dit ligt inderdaad niet aan uw wifi / browser, maar fijn dat u dat nog even gecheckt heeft. Naar verwachting is de site morgen, 13 december 2016, weer beschikbaar. Wij zullen u op de hoogte houden via deze pagina.

Onze welgemeende excuses voor het ongemak, mede namens toernooi-schema.nl!
Antwoorden
# Oefenplein 13-12-2016 23:41
Het toernooischema programma (http://www.toernooi-schema.nl) werkt weer (sinds ongeveer 17.45 uur). Er was een proces op de server vastgelopen, waardoor de website niet bereikbaar was. Ik wil je nogmaals hartelijk danken voor je reactie, mede daardoor zijn de problemen zo snel als mogelijk was verholpen. Als je nog vragen of opmerkingen hebt over het programma hoor ik die zeer graag!
Antwoorden
# Ramesh 30-11-2016 14:30
Ik heb 2 poules van 4 teams, 2 velden en elke wedstrijd duurt 25 min met 5 min pauze tussen de wedstrijden. Start om 0930 en 1230 klaar. Wil echter dat 1 poule om 0930 start en tegelijk dus 2 wedstrijden speelt op de 2 velden, dan start om 1000 poule 2 ook met 2 wedstrijden en dan om 1030 weer poule 1 etc. Hiermee is wachttijd voor elk team 30 min en kun je heel intensief in kort tijdsbestek een toernooi van een dagdeel spelen. Is dit mogelijk met het programma.
Antwoorden
# Oefenplein 30-11-2016 21:55
Bedankt voor je reactie. Als je met toernooischema.nl een toernooischema maakt krijg je een schema van 09.30 - 12.30 uur, dus dat komt overeen met wat je wilt. Echter speelt in het schema poule 1 alle wedstrijden op veld 1 en poule 2 alle wedstrijden op veld 2.

De verdeling is gebaseerd op: Het team dat het langst niet heeft gespeeld is weer aan de beurt. Dit geldt voor teams in 1 poule en op 1 veld. Bij meer poules en velden worden, na de eerste verdeling, de teams zoveel mogelijk verdeeld over de velden, afhankelijk van het aantal teams in een poule. Bij de verdeling wordt uitgegaan van het principe dat de teams zelf scheidsrechter zijn in hun poule en dus op dat moment niet beschikbaar zijn voor een wedstrijd. Het programma levert een zo goed mogelijk geautomatiseerde verdeling. Er zou wellicht nog een optimalisatieslag overheen kunnen, maar daar is voorlopig nog geen sprake van.

Dus je kunt prima een schema maken met dit programma, alleen niet de poules om de beurt laten spelen (zoals jij graag wilt).

Ik hoop je voldoende geholpen te hebben. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.
Antwoorden
# Karel van der Velde 15-11-2016 22:12
Als je de veldnamen aanpast in het schema, komen die niet mee bij de download met xls.
Antwoorden
# Oefenplein 15-11-2016 22:17
Bedankt voor het melden! Dit gebeurt bij mij ook en was me nog niet eerder opgevallen (omdat ik zelf de veldnamen nooit aanpas). Ik geef het door aan de maker van toernooi-schema.nl. Gelukkig kun je ondanks deze kleine bug wel gewoon een toernooischema maken.
Antwoorden
# Oefenplein 31-12-2016 16:54
De afgelopen week zijn bijna alle bugs verholpen. Helaas is voor deze bug nog geen oplossing gevonden. Hier wordt nog wel aan gewerkt. De (tijdelijke) oplossing voor nu is: gebruik maken van de standaard veldnamen of de namen handmatig aanpassen in de XLS-download.
Antwoorden
# Oefenplein 02-01-2017 21:58
Deze bug is nu ook opgelost! :lol: :) De veldnamen kunnen weer aangepast worden. Als je nog vragen hebt of problemen tegen komt bij het maken van een toernooischema horen we het graag.
Antwoorden
# Karel van der Velden 11-11-2016 06:49
Heb zojuist geprobeerd om met 4 poules (3x 6 teams, 1x 5 teams), en tijdsinstellingen geprobeerd wat aan te maken, maar toen ik bij het aantal velden van 4 naar 5 wilde gaan werd de pagina blanko en krijg ik niks meer te zien. Dit kan ik herhaald produceren. Ik heb in ieder geval 6 velden om te spelen.

Ik hoop dat dit te verhelpen is.
Antwoorden
# Oefenplein 11-11-2016 19:38
Hoi Karel,
Bedankt voor je reactie. Dit is inderdaad een bug in het programma. Ik heb dit doorgegeven aan de maker van toernooi-schema.nl.

Misschien kun je 2 schema's maken met elk 2 poules en 3 velden? Dat is vaak een goede (tijdelijke) oplossing.
Antwoorden
# Oefenplein 31-12-2016 16:52
De afgelopen week zijn diverse bugs verholpen, waaronder deze. Mocht je nog vragen hebben of problemen ondervinden, laat het dan weten!
Antwoorden
# Sandra 03-11-2016 16:05
Fijn dit programma!! :D
Toch een vraag: ik heb 3 poules, waarvan 1 poule (door leeftijd) veel minder teams heeft dan de andere poules, kan ik ook 1 poule een dubbele competitie laten spelen?
Antwoorden
# Oefenplein 06-11-2016 12:29
Bedankt voor je vraag. Dat is op dit moment helaas niet mogelijk. Misschien kun je handmatig nog één en ander aanpassen in Excel (downloaden als XLS)?
Antwoorden
# Oefenplein 06-11-2016 18:53
Ik heb contact gehad met de beheerder van toernooi-schema.nl en er is een oplossing beschikbaar. Theoretisch is dit niet mogelijk, maar wat je kunt doen is als je bijvoorbeeld de teams 'aap', 'noot' en 'mies' hebt, ook de teams 'aap_', 'noot_' en 'mies_' aanmaken (de _ staat voor een spatie). Met deze oplossing zou het als het goed is moeten werken! Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Antwoorden
# stefan 02-09-2016 09:55
Ik heb 4 poules van 4 teams (totaal dus 16 teams) en 1 veld. Nu krijg ik alleen 2 poules in beeld. Pas als ik een 2de veld aanmaak de andere 2 poules. Doe ik wat verkeerd?
Antwoorden
# Oefenplein 02-09-2016 21:34
Bedankt voor je reactie. Die fout zie ik bij mij ook. Ik ga het doorgeven aan de beheerder van toernooi-schema.nl.
Antwoorden
# Oefenplein 04-09-2016 19:53
Ik heb contact gehad met de beheerder van toernooi-schema.nl. Hij kan de fout reproduceren, maar hij heeft momenteel nog geen oplossing. Hij gaat hier aan werken. Excuses voor het ongemak.
Antwoorden
# Carolien 23-08-2016 14:53
Hallo,

ik heb net geprobeerd een schema te maken met 1 poule en 14 teams en kom tot de conclusie dat niet alle teams tegen elkaar spelen en er dus ook dubbele wedstrijden inzitten. Niet is niet waar ik naar op zoek ben. Hebben jullie nog tips??
Antwoorden
# Oefenplein 23-08-2016 19:42
Vervelend dat het bij jou nog niet werkt zoals het zou moeten werken. Normaal zou elk team 13 wedstrijden moeten spelen, dus tegen elk ander team 1x.

Ik wil met alle plezier even kijken waar het fout gaat, maar zou je daarvoor de volgende gegevens nog willen doorgeven: aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Bij mij gaat het namelijk wel goed met 1 poule en 14 teams.
Antwoorden
# William 16-08-2016 13:35
Hallo

In het PDF betand zitten grote lege alinea's zo krijg ik het wedstrijdschema niet op 1 bladzijde.. hoe dit te voorkomen ?????
Antwoorden
# Oefenplein 17-08-2016 15:53
Bedankt voor je reactie. Bij mij ontstaan ook enkele witte plekken. Ik neem contact op met de maker van toernooi-schema.nl. Als er een oplossing beschikbaar is, laat ik dat hier weten.

Een oplossing voor nu kan zijn om gebruik te maken van het excel bestand (XLS) en de gegevens naar word te kopiëren en dan uit te printen.
Antwoorden
# Oefenplein 21-08-2016 23:24
Voor het omzetten van excel naar PDF wordt een bestaand programma gebruikt (soffice van LibreOffice) en daar heeft toernooi-schema.nl helaas verder geen invloed op. Wellicht is hier in de toekomst een andere oplossing voor.
Antwoorden
# Oefenplein 31-12-2016 13:07
In de afgelopen week is door toernooi-schema.nl nog eens kritisch gekeken naar alle openstaande meldingen. Daarbij is gebleken dat er bij deze bug toch een foutje in de code zat. Dit is inmiddels opgelost. Nogmaals hartelijk dank voor het melden!
Antwoorden
# martijn 11-08-2016 22:08
hallo,

ik gebruik dit programma al jaren met veel gemak en plezier.

het zou fijn zijn als de standen welke op de scheidsrechterbriefje in gevuld worden ook worden weergegeven in het tabblad met de uitslagen in de poule

groeten martijn
Antwoorden
# Oefenplein 12-08-2016 20:33
Hartelijk dank voor je suggestie. Door de vakantieperiode kan ik hier nu niet inhoudelijk op reageren. Ik kom hier volgende week op terug.
Antwoorden
# Oefenplein 17-08-2016 15:51
Nogmaals bedankt voor je reactie. De ingevulde standen op de scheidsrechterbriefjes worden automatisch verwerkt in het tabblad met uitslagen per poule.
Dat dit bij jou niet zo is, kan komen doordat het excel bestand niet beschrijfbaar is (bijvoorbeeld read-only). Zou je hier naar willen kijken en anders een uitgebreide foutomschrijving willen mailen (voor het e-mailadres zie oefenplein.nl/contact)?
Antwoorden
# Gijs de Lauw 27-07-2016 08:52
Hallo,

Ik heb vanuit mijn werk de opdracht gekregen om een beachvolleybal toernooi te organiseren voor ongeveer 80 mensen. Ik heb 5 velden tot mijn beschikking en zou willen werken met 2 poules zodat de winnaars van beide poules nog een finale tegen elkaar kunnen spelen. Het toernooi moet plaatsvinden op 9-9-2016 en we hebben totaal 2 uur de tijd. Ik kan een en ander niet op deze site plannen. Met name het beschikbaar hebben van 5 velden lijkt een probleem. Kunt u mij nog helpen?

Groet, Gijs
Antwoorden
# Oefenplein 29-07-2016 19:55
Hoi Gijs,

Bedankt voor je reactie. Uiteraard kan ik nog wat voor je betekenen, eventueel in samenwerking met de maker van toernooi-schema.nl.

Hierboven vind je meer informatie over het aantal wedstrijden per team, het maximale aantal velden etc. Heb je al een idee hoeveel teams je gaat gebruiken? En onafhankelijke scheidsrechters of zijn de teams elkaars scheidsrechter?

Ik denk dat het probleem vooral ligt bij het gebruik van 2 poules. Wellicht dat je gebruik kunt maken van 4 poules (dit hangt af van de teamgrootte). Dan zouden er nog halve finales kunnen komen tussen poule 1 en 2 en tussen poule 3 en 4 (gelijktijdig) en daarna een finale.

Als je meer hulp nodig hebt hoor ik het graag! Dit kan ook per mail (oefenplein.nl/contact). Houd er wel rekening mee dat er (tot eind augustus) later gereageerd kan worden i.v.m. de zomervakantie.
Antwoorden
# Kristof 21-07-2016 20:43
Hey ik ben een beetje aan het worstelen met het schema. Ik heb een toernooi met 10 ploegen, deze spelen allen tegen elkaar en dit op 3 velden. Als ik een schema uitrol kom ik met het probleem dat 2 ploegen 2x 3 wedstrijden na elkaar spelen. Terwijl de andere ploegen maximum 2x na elkaar moeten spelen. Hoe kan ik dit vermijden?
En er dus voor zorgen dat er geen ploegen te hard worden benadeeld?
Antwoorden
# Oefenplein 29-07-2016 19:49
Hoi Kristof,

Bedankt voor je reactie.Ik begrijp dat dit niet ideaal is. De verdeling is gebaseerd op: Het team dat het langst niet heeft gespeeld is weer aan de beurt. Dit geldt voor teams in 1 poule en op 1 veld.

Bij meer poules en velden worden, na de eerste verdeling, de teams zoveel mogelijk verdeeld over de velden, afhankelijk van het aantal teams in een poule.

Bij de verdeling wordt uitgegaan van het principe dat de teams zelf scheidsrechter zijn in hun poule en dus op dat moment niet beschikbaar zijn voor een wedstrijd.

Het programma levert een zo goed mogelijk geautomatiseerde verdeling. Er zou wellicht nog een optimalisatieslag overheen kunnen, maar daar is voorlopig nog geen sprake van.
Antwoorden
# Tom 12-07-2016 10:33
Ik heb 6 ploegen in 1 poule. Elke ploeg zou 3 wedstrijden moeten spelen. Het is niet erg dat niet alle ploegen tegen elkaar spelen. Is dit mogelijk?
Antwoorden
# Oefenplein 12-07-2016 19:37
Dat is helaas momenteel niet mogelijk, omdat bijvoorbeeld team 1 tegen zowel team 2, team 3, team 4, team 5 als team 6 speelt. Of je moet 5 wedstrijden per team laten spelen, of je moet zelf een toernooischema maken.

Misschien is het een optie om een toernooischema te maken en daar het laatste deel uit te knippen (wedstrijd 4 en 5 van elk team). Ik weet niet of dat mogelijk is, dat moet je dan even uitproberen. Je moet het schema dan wel downloaden als XLS (Excel).
Antwoorden
# Josien 20-06-2016 20:31
Bij het invullen van de poules (3) en het invullen van datum en tijd gaat goed. Bij het tabblad velden (en downloads) ging het mis. Er wordt geen programma gemaakt en het tabblad is wit. Als we teruggaan naar poules en velden, blijft dit wel goed staan.
Fout in de website of...?
Antwoorden
# Oefenplein 20-06-2016 21:37
Dat hoort inderdaad niet. Zou je de volgende gegevens willen vermelden: aantal teams, aantal poules, aantal velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Dit kun je ook doorgeven per e-mail (Oefenplein.nl/contact). Heb je toevallig leestekens in één van de namen gebruikt? Daar heeft het programma soms moeite mee.
Antwoorden
# Aart 17-06-2016 13:00
Afgelopen weekend het schema gebruikt. Het is toch zo dat het team met de meeste wedstrijdpunten wint en als er 2 teams evenveel punten hebben, de som van alle punten die gescoord zijn bepalend is?
Bij 1 van de poules ging dit mis: ik wil het ingevulde schema wel even mailen dan kunnen jullie dit bekijken. Naar welk adres? info [at] oefenplein.nl?
Antwoorden
# Oefenplein 17-06-2016 13:38
Bedankt voor het melden van deze fout. Vervelend dat dit niet goed in het toernooischema staat.

Als u het ingevulde schema wilt sturen zou dat zeer fijn zijn! Graag ook even benoemen bij welke poule het mis gaat. U kunt inderdaad mailen naar info [at] oefenplein.nl. Alvast bedankt voor de moeite.
Antwoorden
# Oefenplein 19-06-2016 19:47
Nogmaals bedankt voor het melden van deze fout. De gebruikte formule voor het berekenen van de ranking aan de hand van punten en doelsaldo bevatte een fout. Dit is inmiddels hersteld en er draait nu een verbeterde versie (sinds 19 juni, ongeveer 16.15 uur). Hierover hadden we per e-mail al een terugkoppeling gegeven, maar nog even ter informatie van andere lezers.
Antwoorden
# Chris Weenink 17-06-2016 12:09
hallo,

Ik heb laatst een schema gemaakt en opgeslagen als pdf. Nu ben ik inmiddels een paar dagen verder en wil nog wat aanpassen. Kan dit wel? zo ja, hoe?
Antwoorden
# Oefenplein 17-06-2016 12:31
Hoi,

Bedankt voor je reactie. In de PDF kun je helaas geen wijzigingen meer aanbrengen. Misschien kun je de PDF omzetten naar een Wordbestand?

Anders raad ik je aan om het toernooischema opnieuw te maken en dan (ook) te downloaden als XLS (Excel). Daarin kun je namelijk wel wijzigingen aanbrengen.
Antwoorden
# Jolanda Maas 08-06-2016 14:37
Ik kreeg diverse malen de foutmelding Internal Server 500.

De truck is om GEEN speciale tekens te gebruiken, maar echt alleen maar letters en cijfers.
Alle schema's voor ons beach volleybal toernooi zijn er prima uitgekomen.
Bedankt!
Antwoorden
# Oefenplein 08-06-2016 22:45
Bedankt voor je reactie en goede tip. Ik heb inderdaad al meerdere malen problemen gehoord m.b.t. speciale tekens. Ik zal dit nadrukkelijker gaan vermelden op deze pagina. Mooi dat het uiteindelijk toch gelukt is!
Antwoorden
# Aart 07-06-2016 15:18
Dag, ik probeer een volleybaltoernooi te programmeren: 7 teams, 1 poule, 2 velden. Maar dat lukt niet: ik mag maar 1 veld kiezen. Kan dat aangepast worden?
Alvast bedankt!
Antwoorden
# Oefenplein 07-06-2016 15:39
Hallo,

Wat raar dat dit niet werkt. Bij mij lukt dit wel.
Het advies is om de teamnamen zo 'basic' mogelijk te houden. Als het niet lukt, neem dan even contact met ons op via Oefenplein.nl/contact. Dan kunnen wij u de uitvoer mailen.

Naast bovenstaande gegevens hebben wij dan ook nodig:
* Toernooinaam
* Naam van de teams
* Datum van het toernooi
* Begintijd
* Duur wedstrijd, duur pauze tussen de wedstrijden en wel/geen veldwissel
* Veldnamen
* Welke uitvoer u nodig heeft, keuze uit:
- Lijst van teams per poule
- Lijst van wedstrijden per poule
- Scheidsrechterbriefjes
- Uitslagen overzicht per poule
* Downloadformaat (XLS of PDF)
Antwoorden
# Aart 07-06-2016 15:54
ik heb nu de teamnamen gewijzigd in team1 t/m team7 en dan werkt het wel....
Antwoorden
# Oefenplein 07-06-2016 16:26
Heel mooi dat het gelukt is! Had je toevallig aanhalingstekens in de teamnamen staan? Zou je anders de teamnamen hier of per mail willen doorgeven? Dan kan ik kijken waar de fout aan ligt en/of de fout hier vermelden. Alvast bedankt.
Antwoorden
# Aart 07-06-2016 16:52
in de lijst van teams kwamen o.a. de volgende 4 namen voor die speciale tekens bevatten: Ain't No Joke, 't Polsje, Gebr. Jansen en Crêpe
Antwoorden
# Oefenplein 07-06-2016 17:02
Bedankt voor je reactie, hier help je ons en toekomstige gebruikers mee! De ' zorgt volgens mij voor problemen. Ik ga uitzoeken of ^ ook voor problemen zorgt.

Als je het bestand als XLS downloadt kun je de namen eventueel handmatig aanpassen. Je kunt ook zelf een overzicht maken van welk team welke naam heeft.
Antwoorden
# alie Boes 05-06-2016 18:00
Is het ook mogelijk een toernooi op meerdere dagen te laten spelen en een eindtijd aan te geven ?
Antwoorden
# Oefenplein 06-06-2016 21:13
Helaas is dat momenteel niet mogelijk. Als het elke dag om verschillende teams gaat kun je gewoon per dag een toernooischema maken.

Spelen teams op meerdere dagen, dan maak je een toernooischema en download je die als XLS. Vervolgens kun je handmatig de data en tijden aanpassen.

Een eindtijd aangeven is niet mogelijk. Je kunt wel variëren met de begintijd. De eindtijd hangt af van de lengte van één wedstrijd, de lengte van de pauze tussen de wedstrijden, het aantal teams en het aantal velden.

Als je verder nog vragen of opmerkingen hebt horen we die graag.
Antwoorden
# siet 30-05-2016 13:38
Hallo,

ik kan bij 4 poules (21 teams) en onafhankelijke scheidsrechters (10x) slechts 3 velden kiezen. Verhoog ik dit dan loopt het vast. Ik heb 8 velden en zou deze graag gebruiken.
Antwoorden
# Oefenplein 30-05-2016 13:48
Hoi,
Dat lijkt mij inderdaad een foutje in het programma. Ik ga het doorgeven en laat het weten als het opgelost is. Ik kan trouwens 6 velden kiezen, daarna loopt het programma bij mij ook vast.

Ik verwacht snel een oplossing. Mocht dit niet zo zijn, probeer dan 2 schema's te maken (elk 2 poules, 5 scheidsrechters en 4 velden). Dat helpt soms.
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2016 15:12
Er zit inderdaad een fout in het programma bij deze (specifieke) situatie. In de ontwikkelomgeving zal gekeken moeten worden waar het precies mis gaat. Als duidelijk is waar het mis gaat moet gekeken worden of er een oplossing beschikbaar is. Houd er rekening mee dat het een tijdje gaat duren voor er een oplossing beschikbaar is.
Antwoorden
# Vera 25-05-2016 01:23
Hallo,

Ik krijg nu iedere keer een error melding. Zou dat weer verholpen kunnen worden?
Antwoorden
# Oefenplein 25-05-2016 09:51
Ik krijg momenteel geen error melding. Wanneer krijg je de melding precies?

Zou je de volgende gegevens door willen geven: hoeveel teams, hoeveel poules, hoeveel velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel. Alvast bedankt.
Antwoorden
# Vera 26-05-2016 00:24
Vanochtend is het mij ook weer gelukt. Later kreeg ik het alleen wel weer, maar ik krijg het idee dat als je veel teams invult of veel met namen en dergelijken (dus veel informatie) hij een error geeft.
-Ik heb een stuk of 10 schema's gemaakt. -Variërend van 4 tot 10 teams.
-Geen verschillende poules gemaaakt
-1 tot 2 velden
-ik heb ook geen gebruik gemaakt van onafhangelijke scheidsrechters.
Maar bij kleine teams en gewoon werkend met cijfers in plaats van teamnamen, werkte het beter.
Antwoorden
# Oefenplein 26-05-2016 14:08
Ik durf zo niet te zeggen of het aan de hoeveelheid teams / namen etc. ligt. Mooi dat het in ieder geval gelukt is!

Ik zal je reactie doorgeven, dan kan er gekeken worden of dit probleem vaker voorkomt. Bedankt voor het reageren!
Antwoorden
# Oefenplein 29-05-2016 13:37
Als je bij de teamnamen enkele aanhalingstekens hebt gebruikt zou het daar wellicht aan kunnen liggen. Dit veroorzaakt namelijk (soms) een foutmelding.

Verder is het zonder de exacte gegevens lastig om te zien of deze error alleen bij jou voorkomt of ook bij ons.

Gelukkig is het je uiteindelijk wel gelukt om toernooischema's te maken.
Antwoorden
# siet 22-05-2016 12:30
Hallo, Ik kan het aantal velden niet invullen. Is dit gebruikelijk?
Antwoorden
# Oefenplein 22-05-2016 13:01
Dat ligt er een beetje aan. Het aantal velden dat je kunt selecteren is afgestemd op het aantal poules/teams die je hebt. Als je bijvoorbeeld 1 poule hebt met 4 teams kun je het aantal velden inderdaad niet selecteren.

We kunnen, in samenwerking met de maker van het programma, kijken of dit hoort of niet, maar dan hebben we de volgende gegevens nodig: hoeveel teams, hoeveel poules, hoeveel velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.
Antwoorden
# Huib 20-05-2016 19:50
Is het mogelijk om een pauze in te lassen.
Het toernooi gaat tot 1200 uur en begint daarna weerd om 1330 uur.
Antwoorden
# Oefenplein 20-05-2016 19:55
Dit is helaas op dit moment niet mogelijk. Ik vind dit wel een erg goede tip en ga die doorgeven aan de maker van het programma.

Misschien is het een idee om het wedstrijdschema als XLS (Excel)-bestand te downloaden en daarna handmatig de tijden van de wedstrijden na 12.00 uur aan te passen (of de wedstrijden voor 13.30 uur als het middaggedeelte langer is). Ik snap dat dit niet ideaal is, maar beter dan het gehele schema zelf maken.

Succes en bedankt voor je vraag.
Antwoorden
# Huib 20-05-2016 20:46
Bedankt voor het snelle antwoord.
Echter mijn probleem is dat er een error melding komt als ik het bestand als excel wil downloaden. Jouw suggestie om het handmatig aan te passen was ook mijn oplossing ware het niet dat ik een error krijg bij het downloaden.
Antwoorden
# Oefenplein 22-05-2016 12:58
Ik heb hierover contact gehad met de maker van het programma. Hij laat weten dat het een goed idee is om achteraf de tijden aan te passen. Momenteel is er bug bij het downloaden van het 'uitslagen overzicht per poule', mogelijk verschijnt daardoor deze error melding. Deze bug wordt zo snel mogelijk opgelost.

Met informatie over hoeveel teams, poule en velden er worden gebruikt en of er onafhankelijke scheidsrechters zijn zou de situatie gereproduceerd kunnen worden wat het makkelijker maakt om een oplossing te vinden.
Antwoorden
# Jopen 19-05-2016 14:55
Ik kan alles downloaden, behalve ' uitlsagen overzicht per poule'. hier krijg ik de foutmelding 500 internal server error. Wat kan ik hier aan doen?
Antwoorden
# Oefenplein 19-05-2016 16:25
Ik heb deze fout doorgegeven aan de maker van Toernooi-schema.nl. Ik verwacht dat het snel wordt opgelost en laat het je dan weten. Bedankt voor het melden!
Antwoorden
# Oefenplein 22-05-2016 12:55
De maker van het programma heeft deze situatie gereproduceerd en ook bij hem ontstaat een foutmelding. Dit wordt zo spoedig mogelijk opgelost en zodra dat gebeurt is laten we het weten!
Antwoorden
# Oefenplein 22-05-2016 15:10
Het probleem lijkt te zijn opgelost!

Bij het alleen kiezen voor deze optie worden er geen scheidsrechterbriefjes gemaakt en die zijn nodig om formules te maken waardoor de uitslagen direct vanuit de scheidsrechterbriefjes op de uitslagen worden berekend.
De gekozen oplossing plaatst nu bij het ontbreken van formules een lege cel. Bij een XLS bestand kom je bij het kiezen van alleen een 'uitslagen overzicht per poule' standaard op het excel tabblad 'p' (afgeschermde sheet voor berekeningen) en dat kan verwarrend zijn.
Antwoorden
# natasja 19-05-2016 10:07
Kan iemand mij vertellen waarom het steeds vastloopt. Heb inmiddels al 10 x opnieuw de poules ingevuld. Tijden gaan ook nog, maar zodra de velden ingevuld moeten worden stop ie ermee
Antwoorden
# Oefenplein 19-05-2016 10:34
Bij mij werkt alles naar behoren. Heb je misschien heel veel poules en/of teams? Daar zou het wellicht aan kunnen liggen. Of probeer je weinig of juist veel velden te kiezen?
Antwoorden
# Oefenplein 22-05-2016 12:53
Ik heb dit probleem voorgelegd aan de maker van het programma. Bij dit soort problemen is en handig als er wordt aangegeven wanneer de problemen voorkomen.

Dus: hoeveel teams, hoeveel poules, hoeveel velden, wel of geen onafhankelijke scheidsrechters en hoeveel.

Dan kan de situatie gereproduceerd worden en geprobeerd worden te achterhalen waar het mis gaat. Met de huidige gegevens kan het probleem niet achterhaald worden.
Antwoorden
# Halfacht 13-05-2016 21:47
In de schema's moeten teams vaak 2x achter elkaar zonder rust. Ik zie graag een schema waarbij de wachttijd zo gelijk mogelijk verdeeld is.
Antwoorden
# Oefenplein 15-05-2016 18:23
Bedankt voor je suggestie. Daar ligt op dit moment inderdaad (nog) geen focus op. Wellicht dat dit in een volgende (verbeterde) versie meegenomen wordt.
Antwoorden
# Oefenplein 22-05-2016 12:51
Ik heb hierover contact gehad met de maker van het programma. Zijn reactie was:

"
De verdeling is gebaseerd op: Het team dat het langst niet heeft gespeeld is weer aan de beurt.
Dit geldt voor teams in 1 poule en op 1 veld.
Bij meer poules en velden worden, na de eerste verdeling, de teams zoveel mogelijk verdeeld over de velden, afhankelijk van het aantal teams in een poule.

Bij de verdeling wordt uitgegaan van het principe dat de teams zelf scheidsrechter zijn in hun poule en dus op dat moment niet beschikbaar zijn voor een wedstrijd.

Het programma levert een zo goed mogelijk geautomatiseerde verdeling.
Wie weet zou er nog een optimalisatieslag overheen kunnen maar voorlopig zal de gebruiker het hiermee moeten doen.
"
Antwoorden
# JD 16-04-2016 11:29
oke ik moet voor school een toernooi schema maken maar het mag niet in zo'n tabel en dan met kruisjes. ik heb 2 poules. poule 1 heeft 6 teams en poule 2 heeft er 5. hoe moet ik de wedstrijdenregeling maken voor poule 2??
Antwoorden
# Oefenplein 16-04-2016 19:33
Ik snap niet helemaal wat je wilt, maar je kunt op de eerste pagina na "aantal poules" de 1 veranderen in een 2 als je 2 poules wilt hebben en daarna toevoegen dat poule één 6 teams heeft en poule twee 5 teams. Lukt het nu?
Antwoorden
# Rens 14-04-2016 16:09
Goed systeem zeg! :D

Ik heb een algemene vraag. Is het mogelijk om een move-up/move-down systeem te maken met 2 personen per veld. 6 veldjes zijn er beschikbaar en er zijn in totaal 30 deelnemers, dus 3 bankzitters per veldje.

Ik wil tijdens een badmintonles een toernooitje doen, maar heb maar de ruimte voor 6 veldjes en 30 kinderen. 12 kinderen spelen dus per keer, terwijl er dan 18 langs de kant zitten. Graag wil ik een simpel move-up/move-down systeem zodat de kinderen automatisch op niveau worden ingedeeld. Ik kom niet verder dan 4 kinderen per veld (2 spelend, 2 langs de kant). 5 lijkt me organisatorisch te ingewikkeld.

Heeft iemand hier ervaring mee of een antwoord?

Groet,
Rens
Antwoorden
# Oefenplein 14-04-2016 16:43
Misschien een idee om 5 velden te gebruiken? Dan zijn er dus 6 mensen op ieder veld. Dan speel je 3 wedstrijden van elk 5 minuten (1-1). Na 15 minuten heb je dan 3 winnaars en 3 verliezers. De winnaars schuiven een veldje op naar links en de verliezers een veldje naar rechts. Op de 2 velden aan de zijkanten blijven de winnaars of de verliezers staan. Je kunt uiteraard i.p.v. 5 en 15 minuten ook 2 en 6 minuten gebruiken of iets heel anders. Dit hangt er ook vanaf hoe lang de les duurt.

Het 6e (ongebruikte) veldje kan door leerlingen die niet hoeven te spelen gebruikt worden om te oefenen.

Het toernooischema voor dit doel gebruiken gaat waarschijnlijk erg omslachtig worden!
Antwoorden
# Rens 14-04-2016 16:56
Dat zou ook nog een aardig systeem zijn.
Ik ga er nog even over nadenken, want het blijft een geregel met zo'n systeem.

Dankje voor het meedenken!
Antwoorden
# Onno 14-04-2016 07:47
Ik ben zeer tevreden. Ik maak hier regelmatig gebruik van en met hier en daar een aanpassing op de layout krijg ik prachtige schema's in nog geen 5 minuten werk.

Ik wil jullie bedanken voor deze resource. Jullie krijgen dus "de dikke duim" van mij.

Als jullie zin hebben om door te ontwikkelen heb ik wat ideeën:
- Mogelijkheid om kruis finales of een finale bracket te maken
- HTML export te maken met live aanpassen van scores (leuk als er schermen hangen in een clubhuis).

Verder, zeer tevreden.
Antwoorden
# Oefenplein 14-04-2016 10:36
Fijn dat je zo tevreden bent Onno! Ik zal de ideeën doorgeven aan de maker van Toernooi-schema.nl. Bedankt.
Antwoorden
# Oefenplein 15-04-2016 14:25
De maker van Toernooi-schema.nl is erg blij met uw positieve commentaar. Hij vindt het zeer goede ideeën, maar heeft voorlopig geen plannen in die richting. Dan zou het al snel uitkomen op een professioneel pakket en dat is (nog) niet de bedoeling. Maar wellicht dat hij in de toekomst iets met deze ideeën kan.
Antwoorden
# Saila 06-04-2016 15:32
Hi,
Het schema maken is gelukt. 3 poules,4 teams per poule, 3 velden, wedstrijden van 15min, 2 min om te wisselen er tussen,1ste wedstrijd start 10.00u - 10.15uur dat staat er netjes,maar als ik wil printen vanaf PDF maakt hij ervan 1ste wedstrijd 10.00u - 10.00u, 2e wedstrijd 10.17 uur - 10.17uur???
Help svp???
Antwoorden
# Oefenplein 06-04-2016 21:48
Fijn dat je alle gegevens zo uitgebreid meldt. Het generen van het wedstrijdschema gaat bij mij prima. Bij mij kloppen echter de eindtijden in het PDF-document ook niet. Nou kun je het natuurlijk met pen corrigeren, maar dat hoort niet. Ik geef dit door aan de maker van de website en hij gaat dit waarschijnlijk oplossen. Zodra ik hier meer over weet laat ik het weten.

Er zijn de laatste tijd een aantal (kleine) bugs ontdekt. Dit komt doordat er onlangs een nieuwe versie is gelanceerd.
Antwoorden
# Oefenplein 08-04-2016 10:14
Deze bug is gisteren verholpen. De tijden in zowel PDF als XLS kloppen weer! Nogmaals hartelijk bedankt voor het melden.
Antwoorden
# Jos Linsen 03-04-2016 15:44
Hallo
Ik krijg steeds foutmelding zodra ik het Excel bestand wil downloaden. Ik gebruik 6 poules (totaal 28 teams). (Poule 1-4 hebben 5 teams, en poule 5 en 6 bestaan uit 4 teams) . We hebben 10 scheidsrechters en spelen op 5 velden.
Zodra ik de Excel versie probeer te downloaden krijg ik:
500 Internal Server Error

The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.

Zou je er eens naar kunnen kijken.
Bvd. Jos
Antwoorden
# Oefenplein 03-04-2016 17:30
Ik weet niet precies waar dit aan kan liggen. Ik heb je vraag voorgelegd aan de beheerder van Toernooi-schema.nl.
Antwoorden
# Oefenplein 04-04-2016 10:29
Ik heb contact gehad met de maker van de website. Het gaat hier om een kleine bug in het programma wat te maken heeft met het aantal velden. Bij de beheerder van Toernooi-schema.nl gaat het goed met 5 en 7 velden en fout bij 1-4, 6 en 8 velden: dan verschijnt inderdaad bovenstaande foutmelding. Raar dat het bij jou fout gaat met 5 velden.

Er is op dit moment geen oplossing voor, maar Toernooi-schema.nl gaat hier aan werken. Het zal tijd kosten om dit te repareren. De beheerder laat weten wanneer dit gedaan is.

Ik hoop dat je voor nu een andere oplossing kunt vinden. Excuses voor het ongemak.
Antwoorden
# Jos Linsen 04-04-2016 17:51
Ik denk dat ik het probleem gevonden heb. één van de teams had asl naam Sportclub '25. Blijkbaar kan het programma niet omgaan met de '. Zodra ik er Sportclub 25 van gemaakt heb is het probleem opgelost. Toch bedankt voor de service.
Antwoorden
# Oefenplein 04-04-2016 18:16
Bedankt voor je reactie. De bug waar ik over sprak staat dus toch los van jouw situatie, omdat jij 5 velden gebruikt.

Het zou heel goed kunnen dat het programma niet kan omgaan met '. Ik zal dit doorgeven aan de beheerder.

Fijn dat het nu toch gelukt is!
Antwoorden
# marell 31-03-2016 20:28
Ik krijg als ik naar het aantal velden wil gaan geen keuze mogelijkheid meer ??
Antwoorden
# Oefenplein 01-04-2016 10:36
Voordat je het aantal velden kunt selecteren moet je aangeven hoeveel poules je hebt en hoeveel teams er in elke poule zitten. Daarna kun je als het goed is het aantal velden aanpassen. Let op! Het aantal velden moet wel in overeenstemming komen met het aantal poules/teams.

Mocht het nog niet lukken, geef dan even precies aan hoeveel poules je hebt, hoeveel teams per poules, hoeveel velden etc.
Antwoorden
# marell 31-03-2016 20:27
nieuwe versie werkt niet goed, ik kan het aantal velden niet aanpassen. :-x
Antwoorden
# Oefenplein 31-03-2016 20:02
Door een defect aan de oude server van Toernooi-schema.nl is de betreffende website vandaag overgegaan naar een vernieuwde versie (die al een tijdje als bètaversie bereikbaar was). Mocht er iets niet werken of hebben jullie tips voor de beheerder van de betreffende site, laat dan alsjeblieft een reactie achter! Alvast bedankt.
Antwoorden
# marell 31-03-2016 19:43
Ik krijg programma wel geopend, maar kan het aantal velden niet invullen en kan ook niet verder naar download ? Heeft iemand een idee ?
Antwoorden
# Oefenplein 31-03-2016 20:00
Ik heb zojuist de link nogmaals aangepast (na contact te hebben gehad met de beheerder van de betreffende site). Het programma werkt nu bij mij wel. Probeer het nog eens zou ik zeggen!
Antwoorden
# bob 31-03-2016 14:43
Ik krijg de site niet meer geladen...Is dit bij meerdere zo?

Heeft er iemand misschien nog andere goede sites als deze?
Antwoorden
# Oefenplein 31-03-2016 15:36
Probeer de nieuwe versie eens, die werkt bij mij wel: http://toernooi-schema.nl:9090/tournament/

(de link in het artikel is nu ook aangepast naar deze vernieuwde versie)
Antwoorden
# Aagje 31-03-2016 17:59
Bij mij werken ze ook allebei niet...
Antwoorden
# Oefenplein 31-03-2016 18:50
Volgens mij wordt er vandaag onderhoud gepleegd aan de betreffende website. Ik denk dat de oude versie verdwijnt en alleen de nieuwe versie nog beschikbaar is.

Bij mij doet de site het nu wel. Mochten de problemen zich de komende dagen blijven voordoen laat dit dan even weten (bijvoorbeeld via oefenplein.nl/contact of door een reactie achter te laten), dan neem ik contact op met de maker van de site.
Antwoorden
# Lesly 17-03-2016 17:57
haiii haiii,,

ik moet een poulesysteem maken voor intotaal 12 spelers
maar ze zijn ingedeeld per 2 = 1 team
nou vraag ik me af hoe ik het verder op words kan uitwerken om te laten zien hoe het werkt.

Mvg
Antwoorden
# Oefenplein 17-03-2016 18:04
Als je 12 spelers hebt en 2 spelers per team zijn er dus 6 teams. Je kunt er voor kiezen om 1 poule te maken met 6 teams (team 1 speelt dan tegen team 2, team 3, team 4, team 5 en team 6) of 2 poules te maken met elk 3 teams (team 1 speelt dan tegen team 2 en team 3). Bij 1 poule speelt elk team dus 5 wedstrijden, bij 2 poules speelt elk team 2 wedstrijden. Dit is afhankelijk van de beschikbare tijd en de lengte van de wedstrijden.

Je kunt de gegevens invoeren en de output gebruiken. Dan moet je alleen even uitwerken wie in welk team zit.

Heb je verder nog vragen?
Antwoorden
# Gerrald 26-02-2016 23:26
Ik heb een toernooi gegenereerd voor 27 teams in 6 poules.
3x4 en 3x5 teams in de poules.
Ik heb 3 zalen tot mijn beschikking.
De tool genereert een aantal 'fouten'.
Er zijn meerdere 'gaten' in het schema. Ik weet niet waarom. Nu kan ik dat wel schuiven. Dan verplaats ik ook de scheidsrechterbriefjes in de volgorde. Dat is geen probleem.
Toch is het lastig.
Daarnaast genereert de tool een aantal wedstrijden waarbij teams 2 wedstrijden aaneengesloten moeten spelen. Ook zijn bepaalde teams dan al heel snel klaar, en andere teams spelen wel mooi gespreid in het programma.

Doe ik iets fout?

Graag een reactie.

bvd!
Antwoorden
# Oefenplein 27-02-2016 17:02
Probeert u eens de nieuwe betaversie van het programma. Dat genereert bij mij een aansluitend schema. Zie: http://toernooi-schema.nl:9090/tournament/ of de link hierboven in het artikel.

Is nu alles naar wens? Ik hoor graag van u.
Antwoorden
# Elizabeth 16-11-2015 11:11
Ik moet een toernooi met 10 teams op 2 velden in 1 poule. Dat iedereen een keer tegen elkaar speelt. Maar ik krijg geen 10 teams in 1 poule?
Antwoorden
# Oefenplein 16-11-2015 21:13
Het maximum aantal teams voor 1 poule is 9. Helaas kan dat wat jij wilt dus niet via bovenstaande site. Via Excel kun je ook heel handig een toernooischema in elkaar zetten, dat kost alleen iets meer tijd en moeite.
Antwoorden
# Bob 25-09-2015 16:59
Goedemiddag,

Ik wil graag een toernooi organiseren waar 52 teams aan meedoen. Ik heb de teams geselecteerd in 10 poules (8 poules van 5 teams en 2 poules van 6 teams).

Nu loop ik vast bij de invulling van de velden, het programma gaat niet verder dan 2 velden en ik heb 10 velden nodig. Doe ik iets verkeerd?

Graag hoor ik van jullie, hartelijk dank
Antwoorden
# Oefenplein 26-09-2015 17:11
Hoi Bob,

Bedankt voor je reactie. Het programma gaat wel zeker verder van 2 velden. Ik denk dat het programma op tilt slaat van zoveel teams.

Wat misschien een idee is, om eerst een schema te maken met 5 poules en 5 velden en daarna nog een schema met de andere 5 poules en velden. Dat werkt bij mij wel.

Ik hoop dat het nu lukt!
Antwoorden
# Ronald 19-08-2015 11:13
Toernooischema gemaakt voor 25 teams, 6 poules, 7 velden. Werkte perfect.
Nu wil ik (kruis-)finales gaan plannen. Maar ik krijg dat niet voor elkaar. Hoe doe ik dat?
Antwoorden
# Oefenplein 28-08-2015 19:07
Mooi dat het perfect werkte. Voor finales plannen is de tool niet heel geschikt, omdat je van te voren niet weet welk team wint.
Antwoorden
# Fleur 16-06-2015 14:13
Ik moet voor school voetbaltoernooi organiseren hoe werkt dat met de toeirnooischema?
Ik hoop op snel een reactie alvast bedankt.
Gr Fleur
Antwoorden
# Fleur 16-06-2015 14:14
Het is met 9 teams en 6 man per team
Antwoorden
# Oefenplein 29-06-2015 20:14
Je moet gewoon aangeven hoeveel poules je hebt en daar de teams over verdelen (of 1 poule maken). Dan geef je aan hoeveel velden je hebt en daarna maak je het toernooischema.
Heel veel succes!
Antwoorden
# Nick 10-06-2015 20:37
Ik heb een vraag over een toernooi organiseren.
Ik heb 9 teams in 1 poule.
Maar wil graag dat iedereen 4 keer voetbal speelt, 2 keer volleybal en 1 keer alleen een ander spel. Hoe ga ik dit doen?
Alvast bedankt.
Gr Nick
Antwoorden
# Oefenplein 13-06-2015 19:42
Dat zul je dan toch handmatig moeten doen, bijvoorbeeld in Excel. Deze 'applicatie' is alleen geschikt als je 1 sport speelt.
Antwoorden
# roy 18-05-2015 08:43
he ik heb ff een vraag.
voor een handbal toernooi moet ik een poule van 9 teams maken .
kan ook 2 poules maken van 5 teams en 4 teams maar wij als organisatie willen wel dat ze minimaal 4 wedstrijden spelen hoe doe ik dat ?
Antwoorden
# Oefenplein 20-05-2015 19:21
Hoi Roy,

Stel dat je 1 poule met 9 teams maakt, dan speelt elk team 8 wedstrijden. Als een wedstrijd bijvoorbeeld 10 minuten duurt met een pauze van 5 minuten tussen iedere wedstrijd (en 3 velden), dan heb je een toernooi dat 3 uur duurt.

Stel dat je 2 poules maakt met in de ene poule 5 teams en in de andere poule 4 teams, dan speelt elk team 3 of 4 wedstrijden. Als een wedstrijd bijvoorbeeld 10 minuten duurt met een pauze van 5 minuten tussen iedere wedstrijd (en 2 velden), dan heb je een toernooi dat 2,5 uur duurt.

Kies je voor 2 poules, dan kun je 2 wedstrijdschema's maken (maar dan heb je i.p.v. 3 of 4 wedstrijden 6 of 8 wedstrijden per team).

Ik hoop dat je zo een beetje geholpen bent. Mocht je nog vragen hebben, laat het dan weten.

Tip! Als je kiest voor 2 poules speelt elk team 3 tot 4 wedstrijden, maar daarna kun je nog halve finales en een finale e.d. spelen, waardoor er meer wedstrijden per team gespeeld worden.

Succes ermee!
Antwoorden
# Kees 18-06-2014 14:16
Als je niet in poules wilt werken maar wel meerdere velden hebt dan heb je dus niks aan deze site?!?!
Antwoorden
# Oefenplein 19-06-2014 20:01
Je kunt ook een schema maken met maar 1 poule en dan wel meerdere velden selecteren, maar het aantal velden moet dan wel passen met het aantal teams. Dus als je 4 teams hebt en 8 velden is dat niet passend. Probeer het eens...

Succes!
Antwoorden
# mark 12-03-2015 17:18
nee je kan niet meerdere velden selecteren als je maar 1 poule hebt
Antwoorden
# Oefenplein 12-03-2015 17:29
Heb je 1, 2, 3, 4 of 5 teams in 1 poule dan kun je maximaal 1 veld. Heb je 6, 7 of 8 teams in 1 poule dan kun je maximaal 2 velden. Heb je 9 teams in 1 poule dan kun je maximaal 3 velden. Meer dan 9 teams in 1 poule is niet mogelijk.
Antwoorden

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up