Welkom op de pagina over werkwoordspelling!

Bovenaan deze pagina staat een uitleg over werkwoordspelling (onder andere tegenwoordige tijd, verleden tijd en voltooid deelwoord). Daaronder vind je oefeningen met werkwoordspelling (onder andere tegenwoordige tijd, verleden tijd en voltooid deelwoord). We raden je aan om eerst de uitleg door te lezen en daarna te gaan oefenen. Als je het al snapt kun je ook direct gaan oefenen.

Banner werkwoordspelling

 

UITLEG:

Je kunt hieronder de hele uitleg lezen of direct naar het deel gaan waar jij meer over wilt weten:

 

Introductie:

Veel leerlingen hebben moeite met het vervoegen van werkwoorden. Door veel te oefenen en door niet te gokken, maar je te houden aan de regels, zul je zien dat het steeds beter gaat! Onderaan deze pagina vind je heel veel oefeningen om beter te worden in werkwoordspelling. Eerst geven we je een uitleg hoe je werkwoorden moet vervoegen. Mocht je nog vragen, opmerkingen of tips hebben dan horen we die graag! Neem contact met ons op of laat onderaan deze pagina een reactie achter.

 

De stam:

Het is heel belangrijk dat je de stam van een werkwoord kunt bepalen. De stam van het werkwoord is het hele werkwoord − en. Voorbeelden:

 • Hele werkwoord: wandelen. Stam: wandel
 • Hele werkwoord: verhuizen. Stam: verhuiz (de stam eindigt dus op een z!)
 • Hele werkwoord: beloven. Stam: belov (de stam eindigt dus op een v!)

Bij het vervoegen van een zwak werkwoord in de verleden tijd of voltooid deelwoord heb je de stam van het werkwoord nodig (voor 't ex-kofschip; zie ook de uitleg over de verleden tijd/voltooid deelwoord), dat is dus het hele werkwoord − en, en die stam kan dus eindigen op een z of v.

 

De stam van het werkwoord gebruiken we alleen maar voor 't ex-kofschip. Als je bijvoorbeeld zegt 'ik wandel', 'ik verhuis' of 'ik beloof' hebben we het over de ik-vorm of de aangepaste stam Let op! Sommige scholen noemen ook dit de stam, maar dat kan verwarrend zijn. Wij gebruiken in deze uitleg twee verschillende soorten stam om het zo duidelijk mogelijk te houden. Even het overzichtje met voorbeelden:

 • Hele werkwoord: wandelen. Stam: wandel. Ik-vorm/aangepaste stam: ik wandel.
 • Hele werkwoord: verhuizen. Stam: verhuiz. Ik-vorm/aangepaste stam: ik verhuis (eindigt op s in de ik-vorm).
 • Hele werkwoord: beloven. Stam: belov. Ik-vorm/aangepaste stam: ik beloof (extra o en eindigt op f in de ik-vorm).

 

Tegenwoordige tijd:

Voor de tegenwoordige tijd maken we alleen gebruik van de ik-vorm/aangepaste stam en dus NIET van hele werkwoord − en (dat is de stam die we alleen voor 't ex-kofschip gebruiken, zie ook de uitleg over de verleden tijd/voltooid deelwoord).

In de tegenwoordige tijd heb je drie mogelijkheden: de ik-vorm (= aangepaste stam), de ik-vorm + t (= aangepaste stam + t) en het hele werkwoord.

Voorbeelden:

 • ik wandel - jij wandelt - wandel jij? - hij/zij/het wandelt - wij/jullie/zij wandelen
 • ik vind - jij vindt - vind jij? - hij/zij/het vindt - wij/jullie/zij vinden

Zoals je ziet is de vorm 'wandel jij?' en 'vind jij?' afwijkend. Onthoud dit aan het ezelsbruggetje: 'als je of jij te laat komt is de t op'.

 

Een werkwoord als maken levert meestal niet zoveel problemen op, bijna iedereen zegt op gevoel 'hij maakt', maar bij een werkwoord als vinden met 'hij vindt' levert dat vaak al meer problemen op. Daarom een handige tip: als je twijfelt over de vervoeging, vul dan het werkwoord 'maken' of 'lopen' in, dan weet je meestal hoe je het werkwoord moet vervoegen. Voorbeeld: 'Wat vind jij van dit boek?' Veel mensen vinden het dan lastig of je schrijft 'vind' of 'vindt'. Vul het werkwoord maken in: 'Wat maak jij van dit boek?' klinkt veel beter dan 'Wat maakt jij van dit boek?'. Dus zonder de extra t.

 

Verleden tijd:

Als je een werkwoord in de verleden tijd wilt vervoegen is het belangrijk om te weten of het gaat om een zwak werkwoord of om een sterk werkwoord. Zwakke werkwoorden hebben een standaard vervoeging, sterke werkwoorden hebben een bijzondere vervoeging die je moet leren/onthouden. Over de sterke werkwoorden (bijvoorbeeld 'ik liep' en 'ik riep') kunnen we je dus niks uitleggen, maar over de zwakke werkwoorden wel!

 

De zwakke werkwoorden vorm je door de ik-vorm/aangepaste stam + te(n) of + de(n) te doen.

Voorbeelden:

 • Hele werkwoord: maken. Ik-vorm/aangepaste stam: ik maak. Verleden tijd: ik maakte, zij maakten.
 • Hele werkwoord: wandelen. Ik-vorm/aangepaste stam: ik wandel. Verleden tijd: ik wandelde, zij wandelden.

 

Vaak weet je gewoon of je in de verleden tijd +te(n) of +de(n) gebruikt, maar soms weet je dat niet. Dan maak je gebruik van 't ex-kofschip. Dat werkt zo:

Je pakt de stam (het hele werkwoord − en) van het werkwoord (zie ook de uitleg over de stam) en kijkt naar de laatste letter. Het gaat hier dus om de stam en niet om de ik-vorm/aangepaste stam!

Voorbeelden:

 • Hele werkwoord: wandelen. Stam: wandel
 • Hele werkwoord: verhuizen. Stam: verhuiz (de stam eindigt dus op een z!)
 • Hele werkwoord: beloven. Stam: belov (de stam eindigt dus op een v!)

Je kijkt naar de laatste letter (in bovenstaande voorbeelden de l, de z en v) en kijkt of deze wel of niet in 't ex-kofschip zit.

Zit de laatste letter van de stam WEL in 't ex-kofschip, dan zet je achter de ik-vorm/aangepaste stam + te(n).

Zit de laatste letter van de stam NIET in 't ex-kofschip, dan zet je achter de ik-vorm/aangepaste stam + de(n).

 

Bij het werkwoord verhuizen kijk je dus naar de stam (= verhuiz), die eindigt op een z en de z zit niet in 't ex-kofschip, dus verhuisDE. Bij het werkwoord beloven kijk je naar de stam (= belov), die eindigt op een v en de v zit niet in 't ex-kofschip, dus beloofDE. Met 't kofschip kijk je dus naar de stam (het hele werkwoord − en), dan weet je of je + te(n) of + de(n) moet gebruiken en dat zet je achter de ik-vorm/aangepaste stam.

 

Voltooid deelwoord:

Snap je goed hoe de verleden tijd werkt (zie uitleg van de verleden tijd)? Dan heb je geluk, want het voltooid deelwoord werkt (bijna) hetzelfde.

 

Het voltooid deelwoord begint vaak met be-, ge-, ver- of ont- en eindigt op -en, -d of -t. Als je twijfelt tussen de -d of de -t kun je kijken naar de verleden tijd. Voorbeelden:

 • Verleden tijd: ik wandelde. Voltooid deelwoord: ik heb gewandeld.
 • Verleden tijd: ik maakte. Voltooid deelwoord: ik heb de kast gemaakt.

 

Ook voor het voltooid deelwoord kun je 't ex-kofschip gebruiken. Zie daarvoor de uitleg van de verleden tijd. Kort samengevat: je kijkt naar de stam (hele werkwoord − en). Zit de laatste letter van de stam WEL in 't ex-kofschip, dan eindigt het voltooid deelwoord op een t. Zit de laatste letter van de stam NIET in 't ex-kofschip, dan eindigt het voltooid deelwoord op een d.

 

OEFENINGEN:

Je kunt hieronder alle oefeningen vinden of direct naar het deel gaan waar jij mee wilt oefenen:

 

Tegenwoordige tijd:

De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld is.

 

 • TIP! Oefening 1 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 2 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 3 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 4 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 5 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)

Vul de goede werkwoordsvorm in. 

Uitleg: Vul het werkwoord in dat tussen haakjes staat en zet deze in de goede vorm. Als je klaar bent klik je op [controleer].

 

Op bovenstaande site kun je zelf kiezen of je wilt oefenen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd of het voltooid deelwoord.

Uitleg: Klik eerst op [skip intro] om de introductie over te slaan. Klik daarna bijvoorbeeld op [tegenwoordige tijd]. Vul telkens de goede werkwoordsvorm in en klik dan op de playknop erachter of druk op je toetsenbord op ENTER. Als je een fout maakt moet je verplicht het werkwoordschema doorlopen: eerst kies je of het wel of geen persoonsvorm is, dan of het tegenwoordige tijd of verleden tijd is, dan of het enkelvoud of meervoud is en dan eventueel nog een andere keuze. Deze stappen klik je één voor één aan.

 

Een mooi aanbod van oefeningen met de tegenwoordige tijd.

Uitleg: Vul telkens op de stippellijn de goede vorm van het werkwoord in. Klik aan het eind op [nakijken].

 

Verleden tijd:

De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld is.

 

Vul telkens de goede werkwoordsvormen in in de bovenstaande oefeningen. Let op! Bij een aantal oefeningen is er een woord blauw gekleurd. Aan dat woord kun je zien of je de tegenwoordige tijd of de verleden tijd moet gebruiken.

Uitleg: Vul de goede werkwoordsvormen in. Klik aan het eind op [controleer].

 

Op bovenstaande site kun je zelf kiezen of je wilt oefenen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd of het voltooid deelwoord.

Uitleg: Klik eerst op [skip intro] om de introductie over te slaan. Klik daarna bijvoorbeeld op [verleden tijd]. Vul telkens de goede werkwoordsvorm in en klik dan op de playknop erachter of druk op je toetsenbord op ENTER. Als je een fout maakt moet je verplicht het werkwoordschema doorlopen: eerst kies je of het wel of geen persoonsvorm is, dan of het tegenwoordige tijd of verleden tijd is, dan of het enkelvoud of meervoud is en dan eventueel nog een andere keuze. Deze stappen klik je één voor één aan.

 

Een mooi aanbod van oefeningen met de verleden tijd.

Uitleg: Vul telkens op de stippellijn de goede vorm van het werkwoord in. Klik aan het eind op [nakijken]. 

 

 1. Is het werkwoord zwak of sterk? (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 2. Verleden tijd zwakke werkwoorden (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 3. Verleden tijd sterke werkwoorden (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)

Sommige werkwoorden zijn zwak, die hebben een standaard vervoeging in de verleden tijd. Andere werkwoorden zijn sterk, die hebben een bijzondere vervoeging in de verleden tijd. Met bovenstaande oefeningen oefen je specifiek met zwakke of sterke werkwoorden.

Uitleg oefening 1: Vul telkens in of de persoonsvorm sterk of zwak is. Klik aan het eind op [controleer].

Uitleg oefening 2 en oefening 3: Vul telkens de juiste vorm van het werkwoord in dat tussen haakjes staat. Klik aan het eind op [controleer].

 

In de verleden tijd is het soms lastig hoe je sterke werkwoorden moet vervoegen, omdat hier geen speciale regels voor zijn. In de bovenstaande oefeningen oefen je alleen met sterke werkwoorden.

Uitleg: Bij de helft van de oefeningen sleep je de verleden tijd naar de goede tegenwoordige tijd. Bij de andere helft vul je de goede werkwoordsvorm in. Aan het eind klik je op [controleer].

 

Voltooid deelwoord:

De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld is.

 

Op bovenstaande site kun je zelf kiezen of je wilt oefenen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd of het voltooid deelwoord.

Uitleg: Klik eerst op [skip intro] om de introductie over te slaan. Klik daarna bijvoorbeeld op [voltooid deelwoord]. Vul telkens de goede werkwoordsvorm in en klik dan op de playknop erachter of druk op je toetsenbord op ENTER. Als je een fout maakt moet je verplicht het werkwoordschema doorlopen: eerst kies je of het wel of geen persoonsvorm is, dan of het tegenwoordige tijd of verleden tijd is, dan of het enkelvoud of meervoud is en dan eventueel nog een andere keuze. Deze stappen klik je één voor één aan.

 

Een mooi aanbod van oefeningen met het voltooid deelwoord.

Uitleg: Vul telkens op de stippellijn de goede vorm van het werkwoord in. Klik aan het eind op [nakijken].  

 

 • Oefening 1 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 2 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 3 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 1 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 2 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 3 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 4 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)

Bovenstaande oefeningen gaan allemaal over het voltooid deelwoord. In de onderste vier oefeningen moet je soms ook de tegenwoordige tijd of verleden tijd gebruiken.

Uitleg: Vul de goede antwoorden in en klik aan het eind op [controleer].

 

Gebiedende wijs:

De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld is.

 

Een mooi aanbod van oefeningen met de gebiedende wijs.

Uitleg: Vul telkens op de stippellijn de goede vorm van het werkwoord in. Klik aan het eind op [nakijken].

 

Alles door elkaar:

De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld is.

 

 • TIP! Oefening 1 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 2 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 3 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 4 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)
 • TIP! Oefening 5 (vooral bedoeld voor groep 6 en groep 7)

Vul de goede werkwoordsvormen in in bovenstaande oefeningen. Je hoeft alleen de tegenwoordige tijd en verleden tijd te gebruiken. 

Uitleg: Vul de goede werkwoordsvormen in en klik als je klaar bent op [controleer].

 

Bij elk werkwoord dat je vervoegt moet je nadenken: is het een persoonsvorm, een voltooid deelwoord, het hele werkwoord, staat het in het enkelvoud of in het meervoud en als het een persoonsvorm is gebruik ik dan de ik-vorm of de hij-vorm? Onderstaand programma helpt je daarbij: aan de hand van vragen weet je uiteindelijk precies wat je moet doen.

Uitleg: Klik eerst op [-->] en kies daarna een oefening uit. Klik dan op [Ik kies: ...] en vervolgens op [-->]. Daarna zie je een zin met een werkwoord erboven. Volg het stappenplan om erachter te komen hoe je het werkwoord moet vervoegen. Tenslotte vul je de goede vorm van het werkwoord in en klik je op [kijk na].

 

Een mooi aanbod van oefeningen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd en het voltooid deelwoord.

Uitleg: Vul telkens op de stippellijn de goede vorm van het werkwoord in. Klik aan het eind op [nakijken].   

 

 • Oefening 1 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 2 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • Oefening 3 (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)

Bovenstaande oefeningen gaan over de tegenwoordige tijd, de verleden tijd en het voltooid deelwoord. Soms moet je het hele werkwoord invullen.

Uitleg: Vul de goede werkwoordsvormen in en klik aan het eind op [controleer].

 

In bovenstaande oefeningen kies je telkens uit vier mogelijkheden het werkwoord dat fout gespeld is. 

Uitleg: Eén van de dikgedrukte woorden is fout gespeld. Klik op het vraagteken achter A, B, C of D om aan te geven welke. Met de knop [=>] ga je naar de volgende vraag. Je kunt ook alle vragen laten zien met de knop [laat alle vragen zien] (rechts bovenin).

 

 • TIP! Pakketjes (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Munten (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Robot (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Pretpark (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Griep (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Brand (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! IJspret (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Tuinpad (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Waardering (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)
 • TIP! Bestelbusje (vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8)

Vul de goede werkwoordsvormen in.

Uitleg: Vul de goede werkwoordsvormen in en klik aan het eind op [controleer].

 

Met behulp van de bovenstaande toetsen kun je kijken hoe goed je bent in het vervoegen van werkwoorden. 

Uitleg analysetoets 1: Met de rode pijl ga je telkens verder naar de volgende pagina. Vul telkens de goede antwoorden in.

Uitleg analysetoets 2 en analysetoets 3: Vul de goede werkwoordsvormen in en klik aan het eind op [controleer].

 

Vragen, tips en opmerkingen horen we graag! Neem contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

Reacties  

# guus 30-09-2021 11:39
help :-x
Antwoorden
# guus 30-09-2021 11:35
ik vindt spelling moeilijk :\'( kan iemand mij helpen
Antwoorden
# Oefenplein 02-10-2021 14:03
Hoi Guus, Kijk eens naar de uitleg en oefeningen hierboven. Als je vragen hebt, laat het weten!
Antwoorden
# Anoniem 05-07-2021 11:55
0.0
Antwoorden
# mike 05-07-2021 12:08
.............................. .............................. ................?
Antwoorden
# Mike 02-07-2021 12:06
en o ja grappige animatie's :D :D
Antwoorden
# Mike 29-06-2021 11:48
ja, da's waar:)
Antwoorden
# Mike 28-06-2021 12:15
nee,dat kan niet :D :D :D
Antwoorden
# Mike 28-06-2021 12:07
super makkelijk dit ik kan al AVI+ :zzz :zzz :zzz
Antwoorden
# Oefenplein 28-06-2021 22:15
Goed bezig Mike! Nou gaat AVI+ volgens mij meer om je leesvaardigheid en dit over het spellen van werkwoorden 8)
Antwoorden
# leon 15-05-2021 11:50
Vlees kan toch niet springen? :lol:
Antwoorden
# hoi 24-04-2021 09:36
ik wist niet dat kippen, kokken braden :p
Antwoorden
# Oefenplein 26-04-2021 19:57
Waar zie je dat staan?
Antwoorden
# hiiii 20-04-2021 17:22
zouden jullie misschien het vak wereldorientatie willen toevoegen ik krijg dat namelijk bij de eindtoets! :roll:
Antwoorden
# Oefenplein 22-04-2021 21:13
Voorlopig staat dat vak (helaas) nog niet op de planning.
Antwoorden
# gettho kid 17-04-2021 13:28
leuke site heb er veel van geleerd :lol:
Antwoorden
# Oefenplein 17-04-2021 16:14
Fijn om te horen! Nog een fijn weekend gewenst.
Antwoorden
# subscribe to tecnobl 14-04-2021 10:24
saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiii iiiiiiiiiii
Antwoorden
# subscribe to tecno 14-04-2021 10:25
lol
Antwoorden
# Oefenplein 17-04-2021 16:14
Hoe kunnen we het leuker voor je maken?
Antwoorden
# Luuk 08-03-2021 11:23
;) ;) :) :lol: :lol: :lol: Ik ben zo blij dit heeft erg geholpen en dacht eerst dat het stom was maar het tegendeel ik heb veel geleerd
Antwoorden
# Oefenplein 09-03-2021 19:39
Dat is altijd leuk om te horen!
Antwoorden
# anonymus 08-01-2021 11:27
echt vet goede server en leuk en gecht toppppp :lol: :lol: :D :lol: 8) ik ben nu de gangster van nederlands wand haal eleenmaaar hooge cijvers 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Antwoorden
# suiop 11-01-2021 19:05
lieve schat ik denk dat je beter aan je taal moet werken :)
Antwoorden
# Hoi 22-11-2020 11:33
moooi website maakt leren veel leuker :) ;)
Antwoorden
# Oefenplein 23-11-2020 18:53
Dankjewel voor je reactie, leuk om te horen!
Antwoorden
# anoniempje#gorinchem 30-06-2020 16:31
Heb geen woorden voor ik dacht eerst wat voor site is dit, :zzz. Maar ik snap nu beter de regels enzo en hoe je het moet doen.GEEF HET EEN DIKKE VETE TIEN!!!!!!!!!!!!! :p :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :) :) :) 8) :|
Antwoorden
# anoniempie 02-07-2020 18:31
Ja echte!!!!!!!!!!!!!!!!!MAAR ZE REAGEREN NIET EN HUN SITE IS NIET VEILIG MAAR BOEIT NIET IK BEN VAN VMBO NAAR VWO GEGAAN!!!!!!!!!!!AAAAAAA :lol: :lol: :lol: :p :p :p :roll:
Antwoorden
# Oefenplein 04-07-2020 13:37
We reageren op bijna alle berichten :) :)

Wat betreft de veiligheid: onze website is zeker wel veilig! We hebben alleen geen beveiligde verbinding, maar omdat je geen betalingen hoeft te doen of persoonlijke gegevens hoeft te delen is dat niet zo erg. Wel willen we binnenkort over gaan naar een beveiligde verbinding.

Mooi dat je van vmbo naar vwo bent gegaan!
Antwoorden
# Oefenplein 04-07-2020 13:34
Fijn om te horen en leuk dat je ons zo'n hoog cijfer geeft! (Alvast) een fijne zomervakantie gewenst!
Antwoorden
# #jwzanoniempie 15-09-2020 11:30
sow kill ff rustig met alle smileys wil je hartaanval geven ofs
Antwoorden
# geen idee 28-05-2020 13:04
kunnen jullie ook rekenen doen?
Antwoorden
# Oefenplein 29-05-2020 20:35
Dat kunnen we zeker! Kijk daarvoor op oefenplein.nl/rekenen
Antwoorden
# *anoniemkind* 19-03-2020 20:51
het echt heel leerzaam ik ben van een C naar een A door deze website echt fantastisch
:D 8) 8) :D :D :D
Antwoorden
# luca 19-03-2020 20:57
echt mischien is het toch niet zo saai maar heel leaarzaam :zzz :sigh: :-? :| :lol:
Antwoorden
# Oefenplein 23-03-2020 08:40
Gelukkig maar! Als je ideeën hebt hoe we het leuker kunnen maken, laat maar horen! 8)
Antwoorden
# Oefenplein 23-03-2020 08:40
Geweldig om te horen! :lol: :lol:
Antwoorden
# goeD 15-03-2020 11:22
goed ik heb kapot veel geleerd dit site geef ik een 10,0 :) :) ;)
Antwoorden
# Oefenplein 23-03-2020 08:39
Heel leuk om te horen! :) :) :)
Antwoorden
# Flippie 10-03-2020 09:59
best wel een leuke site :D
Antwoorden
# Oefenplein 23-03-2020 08:34
Dankjewel! :) :) :)
Antwoorden
# Tiemen 09-01-2020 11:15
dankzij deze website ben ik veel beter in spelling geworden :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Antwoorden
# Oefenplein 09-01-2020 12:21
Fijn om te horen Tiemen! :) :) :)
Antwoorden
# milan man 01-04-2019 11:20
wij moeten dit van onze juf maken en dit is veel beter dan in een boek :-x spelling maken :lol:
Antwoorden
# Oefenplein 02-04-2019 20:06
Fijn om te horen!
Antwoorden
# Stella 03-11-2020 16:47
Bro wacht maar tot je naar de middelbare gaat dan wil je die tijden terug
Antwoorden
# milan man 01-04-2019 11:11
8)
Antwoorden
# milan man 01-04-2019 11:04
wel geinig 8)
Antwoorden
# dax 13-02-2019 10:00
weak :( :( :( :( :( :( :-? :-? :-?
Antwoorden
# mathijs 29-01-2019 18:40
jullie moeten en andere website maken voor de middelbare school
Antwoorden
# Oefenplein 29-01-2019 18:42
Hoi Mathijs,

Op http://www.oefenplein.nl/vo vind je al meerdere dingen voor het voortgezet onderwijs. Op de planning staat om de huidige vakken uit te breiden en in de toekomst komen er meer vakken online.
Antwoorden
# dani 10-12-2018 18:30
leuk en ga zeer vaker doen en bedankt voor het leren ik goeie cijfers door jullie . laat ook even weten of jullie de site leuk vinden.
Antwoorden
# Oefenplein 10-12-2018 21:37
Leuk om te horen! Mooi dat je goede cijfers haalt. Wij vinden onze site natuurlijk zelf heel leuk :lol: :lol:
Antwoorden
# Maysam 14-06-2020 16:00
Jaa duh deze site is super leukk
Antwoorden
# Ian 09-12-2018 09:11
Leuke site 8) 8) 8) :) :lol: :D :p :roll: :roll: ;)
Antwoorden
# dax 25-02-2019 09:47
sarcasme
Antwoorden
# Ola 23-10-2018 20:11
Ik vind het jammer dat er alleen maar niveau is van de basisschool, want ik zit namelijk al op de basisschool
Antwoorden
# Oefenplein 23-10-2018 20:20
Deze pagina is inderdaad vooral bedoeld voor de basisschool. Natuurlijk kun je de uitleg ook prima doornemen als je al op het voortgezet onderwijs zit.
Antwoorden
# Maysam 14-06-2020 16:43
Maar je zegt 'ik vind het jammer dat er alleen maar niveau is van de basisschool' maar je zit op de basisschool lees het ff goed door
Antwoorden
# thom 13-10-2018 15:06
echt een hele goede website ik geef een 9.5 voor de leuke website :D :lol: :) ;) 8) :p
Antwoorden
# Oefenplein 13-10-2018 15:22
Dankjewel Thom! Leuk om te horen. :) :) 8) Nog een fijn weekend.
Antwoorden
# thom 14-10-2018 11:20
jij ook en fijn weekend
ookal dat het nog maar 1 dag weekend is
Antwoorden
# Oefenplein 14-10-2018 12:22
Dankjewel!
Antwoorden
# fivenichtsatfreddy 31-05-2018 10:18
leuke website heb veel van geleerd ;) :lol: :lol: :lol: :D :D :roll: :p :D :) :lol: ;) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Antwoorden
# Oefenplein 31-05-2018 19:32
Dank voor je reactie! Fijn dat je veel hebt geleerd van onze website :lol: :)
Antwoorden
# khadija 04-02-2018 18:11
echt een stomme website k wooed
Antwoorden
# Oefenplein 04-02-2018 18:49
Jammer om te horen dat onze website niet bevalt. Is er iets dat we kunnen verbeteren om je van gedachten te laten veranderen? 8)
Antwoorden
# khadija 27-01-2020 12:14
nee tuurlijk niet
Antwoorden
# Ik 02-02-2018 11:06
Super leuk :lol:
Antwoorden
# Oefenplein 04-02-2018 18:48
:lol: :lol: :) :)
Antwoorden
# lol 20-12-2017 15:31
:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Antwoorden
# Oefenplein 2.0 02-11-2017 11:43
je mama :* :* :*
Antwoorden
# justin 02-11-2017 11:41
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :) :) :) :) :) :) :) ;) ;) ;)
Antwoorden
# justin 02-11-2017 11:40
een leuke manier om spelling te leren :lol: :lol:
ik ga het zeker vaker doen
Antwoorden
# Oefenplein 02-11-2017 15:44
Fijn om te horen dat je dit een leuke manier vindt! Leuk om je binnenkort terug te zien op onze website. Als je vragen hebt, stel ze gerust!
Antwoorden
# Beca 14-06-2017 16:36
Goede website om te oefenen voor het examen Nederlands. Een echte aanrader voor iedereen! :) :lol:
Antwoorden
# Oefenplein 14-06-2017 22:20
Bedankt voor je leuke reactie! :) :)
Antwoorden
# tim 07-06-2017 11:34
:zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz
Antwoorden
# lol man 23-01-2017 17:02
ik heb geleerd met behulp van jullie werkwoorden en ik snap alles nu al :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D 8) 8) 8) :| :| :| :| ;) ;) ;) ;) :) :) :) :* :* :* :oops: :oops: :oops: :-? :-? :-? :p :p :roll: :roll: :sigh: :sigh:
Antwoorden
# Oefenplein 23-01-2017 17:11
Goed om te horen!!! :) :) :) Als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
Antwoorden
# l 17-01-2017 11:45
:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :o :p
Antwoorden
# HANDIG 09-11-2016 13:25
DIT IS DE BESTE WEBSITE :lol: :lol: :lol: :lol:
GOED JE LEERT ER ECHT VEEL VAN

DIT IS GEW EEN AANRADER GEBRUIK HET :lol: :lol: COOL ;) 8)
HANDIG
Antwoorden
# Oefenplein 09-11-2016 21:17
Bedankt voor je leuke reactie. Super fijn dat je onze website een aanrader vindt! :lol: :lol: Als je vragen of tips hebt over werkwoordspelling of over iets anders horen we het graag!
Antwoorden
# lol 09-11-2016 13:20
:D ;) echt handig
Antwoorden
# Oefenplein 09-11-2016 21:15
Bedankt voor je reactie! :)
Antwoorden
# #lolly 25-03-2017 19:55
ik vind het niet echt handig dat er geen aparte oefening is van GEBIEDEBDE WIJS!!!??? willen jullie dat misschien toevoegen
Antwoorden
# Oefenplein 26-03-2017 15:03
Dat is inderdaad niet handig... :sigh: We hebben twee oefeningen toegevoegd! Misschien komen er binnenkort nog meer oefeningen op. Succes met oefeningen! 8)
Antwoorden
# hi 07-08-2016 11:37
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Antwoorden
# lol 09-11-2016 13:22
waarom hi :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :| :| :| :| :| :| :| :| :| oke gewoon niet nie schil
Antwoorden
# hallo ik ben smile 09-11-2016 13:27
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Antwoorden
# hoi 06-08-2016 22:25
wat is de woordenboekvorm :( :o :-?
Antwoorden
# hoi 06-08-2016 22:28
:\'( :\'( :\'( :\'( :\'( :\'( :\'(
Antwoorden
# hi 06-08-2016 22:35
ik heb huiswerk gekregen van mijn juf mijn werkboek heet zin in spelling en op de eerste blaadzijde staat schrijf de woordenboekvorm van het werkwoord op :-? :-? :-? :-?
ik weet niet wat woordenboekvorm is dus kunen jullie mij helpen
Antwoorden
# Oefenplein 07-08-2016 11:43
De woordenboekvorm van een werkwoord is het hele werkwoord. Een werkwoord staat namelijk als heel werkwoord in woordenboeken. Voorbeelden: lopen, fietsen, praten en zwemmen.

De woordenboekvorm van 'ik loop' is dus 'lopen' en de woordenboekvorm van 'wij fietsen' is 'fietsen'.

Ik hoop dat je het nu snapt. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Nog een fijne vakantie toegewenst en succes met je huiswerk!
Antwoorden
# #superbedankt 11-08-2016 11:51
superbedankt oefenplein maar ik heb een paar vragjes wat is de woordenboekvorm van het
volgen,leren,neem,doet,gaat,fietsen,doen
Ps.ik ben 2 jaar in nederland ik praat niet zo goed nederlands en ik bne slecht in spelling
ik heb veel vragen over spelling en taal en engels dus kunen jullie mij daar ook mee helpen ik heb niet zo veel hulp nodig maar een klein beetje en nog super bedankt.
xxx :p :p :p :p :p :p
Antwoorden
# #fijne dag nog 11-08-2016 11:53
fijne vakantie 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) :p
Antwoorden
# Oefenplein 12-08-2016 18:28
Werkwoord - woordenboekvorm:
- volgen - volgen
- leren - leren
- neem - nemen
- doet - doen
- gaat - gaan
- fietsen - fietsen
- doen - doen

Het gaat dus telkens om het hele werkwoord. Ik hoop dat je het nu beter snapt.

Als je vragen hebt kun je die altijd stellen (mag ook via oefenplein.nl/contact). Kijk ook eens op oefenplein.nl/taal en oefenplein.nl/Engels!
Antwoorden
# #rea 11-08-2016 12:05
sorry nog een vragje
is sloegen of geslagen ,begonnen,verborgen is dat een deelwoordvorm
nog bedankt en nog fine vakantie toegewenst :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :p
Antwoorden
# Oefenplein 12-08-2016 18:34
"Hij heeft iemand geslagen."
"Hij is over het feest begonnen."
"Ik heb hem in mijn slaapkamer verborgen."

In de bovenstaande zinnen heb ik de deelwoordvorm van de volgende werkwoorden gebruikt: slaan, beginnen, verbergen.

Sloegen is geen deelwoordvorm, maar de verleden tijd. Begonnen is ook verleden tijd ("Zij begonnen te praten.").
Antwoorden
# hoi 06-08-2016 22:22
wat is de woordenboekvorm :-?
Antwoorden
# kiwi 14-06-2016 16:46
Veel goede informatie,door die informatie heb ik een 10 met taal
Antwoorden
# Oefenplein 14-06-2016 19:15
Hoi,
Bedankt voor je leuke reactie. Wat een goed cijfer heb je gehaald! Als je iets niet snapt en/of vragen hebt: laat het ons weten! Heel veel succes nog de laatste weken voor de zomervakantie en we zien je graag volgend schooljaar weer op onze site!
Antwoorden
# hoiiii 31-01-2016 20:41
goede site om te oefenen veel oefeningen en goede informatie :lol:
Antwoorden
# Oefenplein 03-02-2016 19:41
Bedankt voor je leuke reactie! Mooi dat je er wat aan hebt. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!
Antwoorden
# hoihoi 20-01-2016 17:36
hallooooooooo goeie siteeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :p :p :p :lol: :) 8) :oops: :( :\'( :\'( :o :-x :-x :p :sigh: :p :p :p :p :p :p :p :p
Antwoorden
# Oefenplein 20-01-2016 22:20
Bedankt voor je leuke reactie! Fijn dat je Oefenplein.nl zo'n goede site vindt! :) 8)
Antwoorden
# hoihoi 21-01-2016 16:25
is er een uitleg over de verleden tijd sterke werkwoorden of heb ik die gemist????
Antwoorden
# hoihoi 21-01-2016 16:26
ik heb het dus niet over de oefeningen
Antwoorden
# Oefenplein 21-01-2016 21:16
Bedankt voor je reactie! Er is geen uitleg over de verleden tijd van sterke werkwoorden, omdat daar geen 'standaard regeltje' voor is. De vervoeging van sterke werkwoorden in de verleden tijd zul je dus gewoon moeten leren (maar vaak weet je het al, zoals 'ik ben hier' wordt 'ik was hier'; 'ik roep jou' wordt 'ik riep jou' enzovoort).

Ik hoop dat je alles snapt en dat de oefeningen goed gaan! Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.
Antwoorden
# rearea 04-07-2016 11:09
hoi hoi van onze meester moesten wij leren we snappen nu er heel veel van thnx :lol: :D :)
Antwoorden
# Oefenplein 07-07-2016 11:12
Hoi,

Fijn dat je het nu veel beter snapt! Als je vragen hebt over werkwoordspelling of over iets anders horen we het graag! Heel veel succes nog en alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst!
Antwoorden
# luca 05-02-2017 15:14
:D :D :D :D :lol: saai
Antwoorden
# niels 28-06-2021 12:12
wat zijn jullie aan het doen
Antwoorden

Over Oefenplein

Contactmogelijkheden

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up