Vandaag, 29 oktober 2016, bestaat onze site alweer 5 jaar. Een mijlpaal waar we heel trots op zijn. In deze blog lees je meer over onze site en wat onze plannen zijn voor het komende jaar.

Ballonnen - Bron: Pixabay.com

Hoe het allemaal begon...
Eind augustus/begin september 2011 zijn we gestart met een gratis website met oefeningen voor de basisschool. De bezoekersaantallen stegen zo snel dat we op 29 oktober 2011 al een eigen domeinnaam hebben geregistreerd: Oefenplein.nl. We zijn begonnen met oefeningen en uitleg van de vakken rekenen en taal. Ook zijn we al snel begonnen met oefentoetsen en extra materiaal (vooral filmpjes) van aardrijkskunde, biologie (natuur & techniek) en geschiedenis. Dit hebben we in de loop van de jaren uitgebreid met de vakken begrijpend lezen, Engels en muziek. Ook voor het voortgezet onderwijs kwam er informatie op de site (voor de vakken Duits, Engels, filosofie, Frans en lichamelijke opvoeding).

 

Welke artikelen zijn populair?

Eigenlijk worden alle artikelen wel veel bekeken, maar een aantal artikelen springen er (ver) boven uit. Dat zijn de artikelen:

 1. Woordenschat (BO: taal)
 2. Begrijpend lezen (BO)
 3. Toernooi organiseren (VO: lichamelijke opvoeding)
 4. Lezen (VO: Engels)
 5. Inhoud (BO: rekenen)

De top 5 is precies hetzelfde gebleven als vorig jaar. Heel fijn, maar we zien ook graag andere artikelen stijgen qua bezoekersaantallen.

 

Afgelopen schooljaar

Afgelopen schooljaar zijn er tal van zaken veranderd aan onze website. De pagina van de vakken taal & spelling is volledig vernieuwd. Op elke pagina is een uitgebreide uitleg toegevoegd, alle oefeningen zijn gecontroleerd, er zijn nieuwe oefeningen toegevoegd en er is nog veel meer aan de pagina's verbeterd. De pagina toernooi organiseren is ook volledig vernieuwd. Dit is ook één van de best bekeken pagina's op onze website. Daarnaast zijn er voor en achter de schermen nog tal van andere grote en kleine wijzigingen doorgevoerd.

 

Hoe ziet schooljaar 2016-2017 er uit voor Oefenplein.nl?

Er staan allerlei leuke projecten op de planning, maar de ervaring leert dat deze projecten helaas niet allemaal volgend jaar af zijn.

Wat er onder andere allemaal op de planning staat:

 • Allerlei kleine technische zaken verbeteren
 • Grootschalige update bij het vak rekenen
 • Het VO vak Nederlands introduceren op onze website
 • De vakken Duits, Engels, filosofie en lichamelijke opvoeding (allemaal VO) uitbreiden en updaten
 • Kijken naar de vele verzoeken die zijn binnengekomen via reacties, het gastenboek en de e-mail
 • De themapagina's grondig updaten (dit staat al veel langer op de planning, maar wegens andere prioriteiten is het er nog niet van gekomen)
 • Een nieuwe, frisse lay-out (dit staat ook al langer op de planning, maar voor dit schooljaar zijn er concrete plannen)

 

Waar we momenteel mee bezig zijn en/of binnenkort mee bezig gaan

We zijn druk bezig om bepaalde oefeningen zelf te kunnen aanbieden. Dit heeft veel voordelen, maar om dit is wel een project waar veel tijd in gaat zitten. We zijn ook bezig met een nieuwe lay-out, wat dringend nodig is. Daarnaast hopen we eindelijk het grammaticagedeelte van het vak Duits te voltooien. Ook dit staat al langer op de planning, maar de laatste kleine dingetjes zijn blijven liggen. Ook willen we het vak Nederlands introduceren en bestaande vakken updaten (met name het vak rekenen heeft dringend een update nodig). We stellen dit keer geen deadlines, omdat de ervaring leert dat die lastig te behalen zijn. We streven er naar alle bovenstaande zaken dit schooljaar af te hebben. We houden jullie op de hoogte via Twitter en Facebook! Volg je ons al?

 

Veel plezier het komende jaar!

We zijn van plan nog heel lang door te gaan met Oefenplein.nl. Veel plezier het komende jaar! We stellen het erg op prijs als je onze site ook het komend jaar blijft bezoeken en reacties blijft plaatsen. Reacties zijn en blijven heel leuk om te ontvangen!

Je kunt ons ook volgen via social media: volg ons op Twitter of op Facebook!

Reacties  

# izan 05-04-2017 20:39
2w2222222222222222222222wwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwcccccccccccccccccccccc cccccccccccccccccccccccccc4554
Antwoorden

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up