Vind je het leuk om te lezen in de zomervakantie en wil je geen koffer vol met boeken meeslepen naar je vakantiebestemming? Dan is het een goed idee om de VakantieBieb te downloaden op je mobiel of tablet, zodat je allerlei leuke boeken GRATIS kunt lezen tijdens je zomervakantie! Je kunt de boeken natuurlijk ook thuis lezen!

Een boekenkast vol met boeken
Een boekenkast vol met boeken – bron: https://unsplash.com/photos/DHk_mju83z0 (foto gemaakt door: kazuend, onder Creative Commons licentie)

De app 'VakantieBieb' bevat allerlei leuke boeken voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook voor volwassenen komen er leuke boeken op te staan (vanaf 1 juli). TIP! Je kunt de boeken het beste downloaden als je WiFi hebt en ze in je boekenkast zetten. Op vakantie kun je ze dan offline lezen.

 

Welke boeken staan er in de app?

Populaire jeugdboeken die in de app staan zijn bijvoorbeeld: 'Op en top Ellie en Nellie', 'Nog een mop?', 'De gruwelijke generaal', 'Ik en de rovers', 'Stapelverliefd' en 'Shock'. Er zijn 12 boeken voor de leeftijd 6 t/m 9 jaar, 12 boeken voor de leeftijd 9 t/m 12 jaar en 6 boeken voor de leeftijd 12+. Bij alle e-books wordt het avi-niveau vermeld, zodat je makkelijk een geschikt boek kunt vinden. Ook voor volwassenen is de app VakantieBieb leuk: er staan maar liefst 30 boeken in voor volwassen.

 

Vanaf wanneer kan ik de app downloaden en de boeken lezen?

De app is nu al beschikbaar voor Android en iOS! De jeugdboeken zijn te lezen in de periode 1 juni t/m 31 augustus 2016. De boeken voor volwassenen zijn beschikbaar in de periode 1 juli t/m 31 augustus 2016. Na 31 augustus worden de boeken automatisch uit de boekenkast verwijderd. Je kunt de app op je tablet of mobiel laten staan voor volgend jaar.

 

Waarom zou ik de app installeren?

Lezen is een leuke en leerzame manier om je tijd door te brengen. Daarnaast hoef je geen boeken mee te slepen, omdat je de boeken gewoon op je mobiel of tablet kunt lezen. Bovendien zijn alle boeken gratis beschikbaar en offline te lezen. Ideaal dus! Daarnaast blijkt uit onderzoek dat als je in de zomervakantie niet leest, je AVI-niveau met 1 of 2 niveaus daalt. Het is dus niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam en belangrijk om tijdens de zomervakantie te (blijven) lezen!

 

Waar kan ik de app downloaden?

Je kunt de app makkelijk downloaden op je mobiel of tablet. Er is een versie voor iOS en een versie voor Android. Er is helaas geen ondersteuning voor andere besturingssystemen. TIP! Je kunt de app ook downloaden als je in België woont.

 

Wil je meer informatie? Kijk dan eens op de site van de VakantieBieb. Je kunt uiteraard je vraag ook aan ons stellen, bijvoorbeeld door een reactie achter te laten! We wensen je alvast heel veel leesplezier toe tijdens je zomervakantie!

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up