Vandaag, 29 oktober 2015, bestaat onze site alweer 4 jaar. In deze blog lees je meer over onze site en wat onze plannen zijn voor het komende jaar.

Ballonnen - Bron: Pixabay.com

Hoe het allemaal begon...
Eind augustus/begin september 2011 zijn we gestart met een gratis website met oefeningen voor de basisschool. De bezoekersaantallen stegen zo snel dat we op 29 oktober 2011 al een eigen domeinnaam hebben geregistreerd: Oefenplein.nl. We zijn begonnen met oefeningen en uitleg van de vakken rekenen en taal. Ook zijn we al snel begonnen met oefentoetsen en extra materiaal (vooral filmpjes) van aardrijkskunde, biologie (natuur & techniek) en geschiedenis. Dit hebben we in de loop van de jaren uitgebreid met de vakken begrijpend lezen, Engels en muziek. Ook voor het voortgezet onderwijs kwam er informatie op de site (voor de vakken Duits, Engels, filosofie, Frans en lichamelijke opvoeding).

 

Welke artikelen zijn populair?

Eigenlijk worden alle artikelen wel veel bekeken, maar een aantal artikelen springen er (ver) boven uit. Dat zijn de artikelen:

 1. Woordenschat (BO: taal) (vorig jaar ook op plek 1)
 2. Begrijpend lezen (BO) (vorig jaar ook op plek 2)
 3. Toernooi organiseren (VO: lichamelijke opvoeding) (vorig jaar ook op plek 3)
 4. Lezen (VO: Engels) (vorig jaar op plek 5)
 5. Inhoud (BO: rekenen) (vorig jaar op plek 4)

De top 5 is hetzelfde gebleven als vorig jaar, alleen is 'inhoud' één plek gedaald en 'lezen' één plek gestegen.

 

Afgelopen schooljaar

Afgelopen schooljaar hebben we helaas door allerlei omstandigheden weinig aan Oefenplein.nl gedaan. We zijn begonnen aan een pagina 'kijk- en luistervaardigheid' voor het vak Frans (VO), maar die is nog niet af. Ook zijn er 5 nieuwe oefentoetsen online gekomen en natuurlijk genoeg updates op de bestaande pagina's. Verder weinig nieuws, maar de komende maanden gaat daar als het goed is verandering in komen (lees daarover hieronder meer).

 

Hoe ziet schooljaar 2015-2016 er uit voor Oefenplein.nl?

We hebben net als vorig jaar heel veel plannen. Afgelopen voorjaar en zomer hebben we helaas niet zoveel aan de site gedaan. Daar gaan we nu verandering in brengen! Zoals we laatst al op Twitter en Facebook zeiden staat er van alles op de planning.

Wat er onder andere allemaal op de planning staat:

 • Allerlei kleine technische zaken verbeteren
 • Filmpjes toevoegen aan bestaande oefentoetsen
 • Nieuwe oefentoetsen online zetten van bestaande methodes en nieuwe methodes
 • Grootschalige update bij de vakken rekenen en taal
 • Algemene vernieuwingen (onder andere de pagina 'Contact' updaten en een pagina 'Over ons' aanmaken)
 • Het VO vak Nederlands introduceren op onze website
 • De vakken Duits, Engels, filosofie en lichamelijke opvoeding (allemaal VO) uitbreiden en updaten
 • De vakken Engels, geschiedenis en muziek (allemaal BO) uitbreiden en updaten
 • Grammaticagedeelte toevoegen bij het vak Duits
 • Kijken naar de vele verzoeken die zijn binnengekomen via reacties, het gastenboek en de e-mail
 • De themapagina's grondig updaten
 • Een nieuwe, frisse lay-out

De komende maanden komen er, net als het afgelopen half jaar, weinig tot geen blogs online. Dit komt omdat we prioriteiten moeten stellen en onze voorkeur dan uit gaat naar het updaten en uitbreiden van de vakpagina's.

 

Waar we momenteel mee bezig zijn en/of binnenkort mee bezig gaan

Op dit moment zijn we bezig met oefentoetsen van de methode De blauwe planeet (aardrijkskunde). Ook zijn we bezig met het nieuwe grammaticagedeelte voor het vak Duits (wordt waarschijnlijk in november gelanceerd). In november gaan we hiermee verder en maken we waarschijnlijk een begin met het updaten van de themapagina's en gaan we verder met het maken van een kijk- en luistervaardigheidsgedeelte voor het vak Frans. In december willen we beginnen met een nieuw vak: Nederlands. Dit vak willen we als het allemaal lukt in februari 2016 introduceren op Oefenplein.nl. Eind december gaan we ook aan de slag met een nieuwe lay-out voor onze site. We hopen dat deze in januari klaar is. We houden jullie op de hoogte via Twitter en Facebook! Volg je ons al?

 

Veel plezier het komende jaar!

We zijn van plan nog heel lang door te gaan met Oefenplein.nl. Veel plezier het komende jaar! We stellen het erg op prijs als je onze site ook het komend jaar blijft bezoeken en reacties blijft plaatsen. Reacties zijn en blijven heel leuk om te ontvangen!

Je kunt ons ook volgen via social media: volg ons op Twitter of op Facebook!

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up