Oefenplein is jarig: vandaag, 29 oktober 2014, bestaan we alweer 3 jaar! We hopen dat er nog vele verjaardagen zullen volgen. Oefenplein.nl is begonnen als site voor de basisschool, maar er komt ook steeds meer materiaal voor het voortgezet onderwijs op. Hoe is oefenplein.nl begonnen en wat staat er voor het komende jaar allemaal op de planning? Dat lees je in deze blog!

Ballonnen - Bron: Pixabay.com

Hoe het allemaal begon...
Eind augustus/begin september 2011 zijn we gestart met een gratis website met oefeningen voor de basisschool. De bezoekersaantallen stegen zo snel dat we op 29 oktober 2011 al een eigen domeinnaam hebben geregistreerd. We zijn begonnen met oefeningen en uitleg van de vakken rekenen en taal. Ook zijn we al snel begonnen met oefentoetsen en extra materiaal (vooral filmpjes) van aardrijkskunde, biologie (natuur & techniek) en geschiedenis. Dit hebben we in de loop van de jaren uitgebreid met de vakken begrijpend lezen, Engels en muziek. Ook voor het voortgezet onderwijs kwam er informatie op de site (voor de vakken Duits, Engels, Frans en lichamelijke opvoeding). In 2014 is het onderdeel filosofie toegevoegd, maar deze moet nog verder ontwikkeld worden.

 

Welke artikelen zijn populair?

Eigenlijk worden alle artikelen wel veel bekeken, maar een aantal artikelen springen er (ver) boven uit. Dat zijn de artikelen:

  1. Woordenschat (BO: taal) (vorig jaar ook op plek 1)
  2. Begrijpend lezen (BO) (nieuw in de lijst)
  3. Toernooi organiseren (VO: lichamelijke opvoeding) (vorig jaar op plek 2)
  4. Inhoud (BO: rekenen) (vorig jaar op plek 3)
  5. Lezen (VO: Engels) (vorig jaar ook op plek 5)

Helaas, het artikel keersommen (BO: rekenen), vorig jaar nog op plek 4, is uit de top 5 verdwenen. Wel zijn we heel blij dat de relatief nieuwe pagina begrijpend lezen (BO) nu al op plek 2 te vinden is.

 

Hoe ziet schooljaar 2014-2015 er uit voor Oefenplein.nl?

We hebben net als vorig jaar heel veel plannen. Vorig jaar zijn we gestart met een blog ter ere van onze 2e verjaardag. We hebben nog geen regelmaat in het bloggen, maar willen dit het komende schooljaar wel meer gaan doen. Tips? Die horen we graag! Daarnaast hebben we vorig jaar het reactieformulier ingevoerd, zodat je kunt reageren op blogs, artikelen etc. Wat hebben we veel reacties ontvangen en nog steeds ontvangen we wekelijks vele reacties. Blijf vooral je mening geven, vragen stellen en enthousiaste reacties plaatsen. Daar zijn we heel blij mee!

 

Vorig jaar waren we al bezig met het vak filosofie (VO). Dit vak is inmiddels online, maar moet nog wel veel verder uitgebreid worden. Daarnaast hebben we vorig jaar gezegd met de themapagina's bezig te gaan. Ook die pagina's moeten nog veel verder uitgebreid worden. Rekenen en taal zijn pagina's die al sinds 2011 op onze site staan en nodig een update nodig hebben, ook dat staat op de planning.

 

Veel plezier het komende jaar!

We zijn van plan nog heel lang door te gaan met Oefenplein.nl. Veel plezier het komende jaar! We stellen het erg op prijs als je onze site ook het komend jaar blijft bezoeken en reacties blijft plaatsen.

Je kunt ons ook volgen via social media: volg ons op Twitter of op Facebook!

Reacties  

# ElephantLover 13-02-2016 12:19
Heei,
Wist niet waar ik het kwijt kon:
Maar ik vind de (tenminste ik neem aan dat het reclames zijn) reclames heel vervelend, die boven BO en VO staan, het lijkt alsof het erbij hoort en als je dan erop wilt drukken, blijkt t reclame te zijn. Lekker handig... :|
Graag aanpassingen a.u.b. Zou fijn zijn.
Antwoorden
# Oefenplein 14-02-2016 12:37
In principe kun je het overal plaatsen, maar algemene reacties horen bij voorkeur in ons gastenboek of kun je doorgeven via Oefenplein.nl/contact.

Er staan inderdaad op drie plaatsen reclames op onze website: een banner bovenaan, een banner onderaan en een kleine banner onder het linkermenu.

Vervelend dat je hier last van hebt. Het valt toch vrij goed op dat het reclame betreft. Ik heb hier ook nog niet eerder klachten over ontvangen. Sommige bezoekers van de website kunnen hier ook nuttige websites vinden.

Om Oefenplein.nl volledig gratis te kunnen houden voor de bezoekers kunnen we de reclame helaas niet verwijderen.
Antwoorden
# ElephantLover 14-02-2016 13:53
Nederlands graag? :sigh:
Antwoorden
# ElephantLover 14-02-2016 13:55
PS: Gefeliciteerd met het zoveeljarige bestaan :p
Antwoorden
# Oefenplein 14-02-2016 14:13
Dankjewel. In oktober 2015 bestond Oefenplein alweer 4 jaar en dit jaar hopen we ons 5-jarige bestaan te vieren!
Antwoorden
# Oefenplein 14-02-2016 14:12
Het vak Nederlands staat op de planning! :)
Antwoorden
# ElephantLover 15-02-2016 18:46
:D Dat was niet helemaal wat ik bedoelde ;)
Maar het is wel handig, Nederlands erbij om te oefenen.
Maar ik bedoelde of het zegmaar wat makkelijker uitgelegd kan worden, jullie eerste reactie. :p
Antwoorden
# Oefenplein 16-02-2016 11:44
Oh sorry. Een banner is een balk met reclame er in. Mocht je daar verder nog vragen over hebben, dan kun je beter contact opnemen via Oefenplein.nl/contact.
Antwoorden

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up