Stel je voor dat je in de Tweede Wereldoorlog terecht komt en je vader is verdwenen. Wat zou jij doen? Wie kan je vertrouwen en wie niet? Wat neem je mee in je tas? Volg het oorlogspad en beleef het zelf in het spel 13 in de oorlog!

Startscherm van het spel 13 in de oorlog

De Tweede Wereldoorlog

In 1939 brak de Tweede Wereldoorlog uit in Europa. Huizen werden gebombardeerd, soldaten schieten op elkaar en miljoenen mensen raken hun huis en hun leven kwijt. En dat komt allemaal door de baas van Duitsland, Adolf Hitler. Hij wil de baas worden in heel Europa en daarom valt Duitsland ook Nederland binnen. Voor de Nederlanders betekent dit dat hun hele leven in één klap helemaal verandert.

 

Het programma

In 13 afleveringen neemt het programma 13 in de oorlog je mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en vertelt wat er allemaal gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien. Kan jij het je voorstellen? Hieronder kun je alle afleveringen terugkijken:

 

Het spel

Het programma kent 13 afleveringen en ook het spel heeft 13 episodes. De episodes hebben hetzelfde onderwerp als de afleveringen. Om het spel te spelen kun je hier klikken. Het spel begint op 14 mei 1940, vlak na het bombardement op Rotterdam. Als je alle episodes hebt doorlopen kom je uiteindelijk bij de bevrijding van Nederland in 1945 terecht.

Printscreen van het spel

Dit is wat je moet doen: je vader is verdwenen en jij moet hem zoeken. Om een gesprek met iemand te beginnen klik je gewoon de betreffende persoon aan. Je geeft antwoord met meerkeuzevragen. Wat ga je doen? Wie kun je vertrouwen en wie niet? Wat neem je mee in je tas? Volg het oorlogspad en beleef het zelf in het spel 13 in de oorlog!


Heel veel succes met het spel! Kom je er niet uit bij een bepaalde episode, heb je vragen of wil je wat zeggen over het spel? Laat dan hieronder een reactie achter!

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up