Sinds kort zetten we zelfgemaakte oefeningen op Oefenplein.nl. Het grote voordeel is dat we zelf kunnen bepalen wat we belangrijk vinden en wat niet. Het is snel duidelijk wat je moet doen, en je wordt niet afgeleid: de oefeningen staan centraal.

Een voorbeeld van een zelfgemaakte oefening 

Waar staan de oefeningen?

We zijn begonnen met oefeningen voor keersommen en tafels, die oefeningen vind je op de pagina keersommen. Verder komen er binnenkort ook oefeningen bij andere rekenonderdelen en bij taalonderdelen. Naast deze eigen oefeningen zullen we nog steeds oefeningen blijven aanbieden die gemaakt zijn door anderen. Om oefeningen te doen heb je Adobe Flash Player op je computer nodig. Dat kun je gratis downloaden.

Wat voor soorten oefeningen zijn er mogelijk?

Er zijn meerdere oefeningen mogelijk, zoals een quiz (met meerkeuzevragen), een gatentekst en een kruiswoordpuzzel. We gaan goed kijken welke oefening bij welk onderdeel past. De oefentoetsen blijven voorlopig nog even zoals ze zijn, zodat je ze ook op een tablet of smartphone kunt maken, en zodat we open vragen kunnen stellen.

Wat zijn de voordelen?

De zelfgemaakte oefeningen hebben een aantal voordelen:

  • Het kost je niks, we bieden ze gratis aan.
  • Wat wij het belangrijkst vinden wordt gevraagd. We proberen zo goed mogelijk op de doelgroep af te stemmen.
  • Je wordt niet afgeleid. Sommige 'spelletjes' leiden zo erg af, dat de oefening zelf niet meer centraal staat.
  • Het is meteen duidelijk wat je moet doen (tenminste, dat proberen we). Je hoeft geen uitgebreide instructie door te lezen of eerst uit te zoeken wat je moet doen, je kunt meteen aan de slag.
  • We proberen de oefeningen zo eenvoudig mogelijk te houden. Gewoon simpel, zonder moeilijke vragen of vragen voor oudere kinderen. Vind je een oefening te lastig of te makkelijk? Vaak staan er meerdere oefeningen.

Ik vind de oefeningen te makkelijk/moeilijk, kan ze niet zien of vind er niks aan. Of juist wel.

We horen graag je mening over de oefeningen. Wat kun je bijvoorbeeld doorgeven:

  • Als een oefening te makkelijk is en er geen moeilijkere oefeningen zijn. Wij proberen dan moeilijkere oefeningen bij dat onderdeel te zetten (kijk wel goed voor welke groep(en) de oefening bedoeld is).
  • Als een oefening te moeilijk is en er geen makkelijkere oefeningen zijn. Wij proberen dan makkelijkere oefeningen bij dat onderdeel te zetten (kijk wel goed voor welke groep(en) de oefening bedoeld is).
  • Als je de oefening niet kunt zien. Heb je al wel Adobe Flash Player op je computer geïnstalleerd? Op tablets en smartphones zijn de oefeningen (meestal) niet zichtbaar.
  • Als je de oefeningen niet leuk, of juist wel leuk vindt. Wij vinden het heel leuk om je mening te horen!
  • Als je iets anders wilt zeggen, vragen of opmerken. Wij vinden het heel leuk om berichten te ontvangen. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie terug.

Je kunt je vraag, opmerking of mening doorgeven via het contactformulier. En je kunt natuurlijk een reactie plaatsen onder dit bericht, onder een bepaalde oefening of bij de pagina keersommen. Let op! Je moet wel eerst cookies inschakelen.

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up