Vandaag, 29 oktober 2013, bestaat Oefenplein.nl precies 2 jaar. We zijn er trots op dat Oefenplein bezocht wordt door leerlingen uit heel Nederland (en ook uit o.a. België). Rekenen en taal zijn de vakken waarover het meeste op de site staat aan uitleg en oefeningen, maar ook vind je steeds meer filmpjes en oefentoetsen van de vakken aardrijkskunde, biologie (natuur & techniek) en geschiedenis.

Zo ziet onze website er op dit moment uit

Hoe het begon
Eind augustus/begin september 2011 zijn we gestart met een gratis website met oefeningen voor de basisschool. De bezoekersaantallen stegen zo snel dat we op 29 oktober 2011 al een eigen domeinnaam hebben geregistreerd. We zijn begonnen met oefeningen en uitleg van de vakken rekenen en taal. Ook zijn we al snel begonnen met oefentoetsen en filmpjes van aardrijkskunde, biologie (natuur & techniek) en geschiedenis. Dit hebben we in de loop van de jaren uitgebreid met de vakken begrijpend lezen, Engels en muziek. Ook voor het voortgezet onderwijs kwam er informatie op de site (voor de vakken Duits, Engels, Frans en lichamelijke opvoeding).

 

Welke artikelen zijn populair?

Eigenlijk worden alle artikelen wel veel bekeken, maar een aantal artikelen springen er (ver) boven uit. Dat zijn de artikelen Woordenschat (BO: taal), Toernooi organiseren (VO: lichamelijke opvoeding), Inhoud (BO: rekenen), Keersommen (BO: rekenen) en Lezen (VO: Engels). De meeste artikelen worden gevonden via een zoekmachine of via het menu links, maar ook steeds meer schoolklassen linken naar onze website. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

 

Hoe ziet schooljaar 2013-2014 er uit voor Oefenplein.nl?

We hebben heel veel plannen. Het eerste plan is al uitgevoerd, namelijk een update van het nieuwsoverzicht. We gaan het nieuwsoverzicht niet meer bijhouden, maar zijn een blog gestart. Hier komen regelmatig berichten op te staan over onze site, actuele berichten, leuke weetjes, tips, columns enz. Heb je tips of wil je hier aan meewerken? Laat het dan weten!

Ook kun je nu reacties plaatsen bij berichten op onze blog en ook veel andere artikelen. We vinden het heel leuk als je je mening laat weten, vragen stelt, tips geeft en fouten meldt. Klik onderaan een artikel op de knop [plaats reactie] en plaats een reactie (staat de knop er niet, dan kun je bij dat artikel geen reactie plaatsen).

We zijn op dit moment bezig met het plaatsen van oefentoetsen, we zijn bezig met het vak filosofie (VO), de themapagina's gaan we uitbreiden en ook zijn er andere artikelen en vakken waar we mee bezig gaan.

 

Veel plezier het komende jaar op Oefenplein.nl! We zouden het op prijs stellen als je reacties plaatst bij berichten op deze blog en andere artikelen.

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up