Oefenplein.nl werkt sinds kort met LeesMees.nl samen. Om deze samenwerking te vieren hebben we een leuke winactie opgezet. Je maakt namelijk kans op een gratis account op LeesMees.nl, waarmee je allerlei oefeningen kunt maken. LeesMees.nl heeft met name oefeningen voor begrijpend lezen. Door de Facebookpagina's van zowel Oefenplein als van LeesMees te liken maak je kans. Lees er hieronder meer over!

LeesMees en Oefenplein bundelen hun krachten 

Vandaag, 29 oktober 2016, bestaat onze site alweer 5 jaar. Een mijlpaal waar we heel trots op zijn. In deze blog lees je meer over onze site en wat onze plannen zijn voor het komende jaar.

Ballonnen - Bron: Pixabay.com

Vind je het leuk om te lezen in de zomervakantie en wil je geen koffer vol met boeken meeslepen naar je vakantiebestemming? Dan is het een goed idee om de VakantieBieb te downloaden op je mobiel of tablet, zodat je allerlei leuke boeken GRATIS kunt lezen tijdens je zomervakantie! Je kunt de boeken natuurlijk ook thuis lezen!

Een boekenkast vol met boeken
Een boekenkast vol met boeken – bron: https://unsplash.com/photos/DHk_mju83z0 (foto gemaakt door: kazuend, onder Creative Commons licentie)

Vandaag, 29 oktober 2015, bestaat onze site alweer 4 jaar. In deze blog lees je meer over onze site en wat onze plannen zijn voor het komende jaar.

Ballonnen - Bron: Pixabay.com

Sommige mensen vinden wintersport helemaal geweldig en zijn jaarlijks één of meerdere keren op de piste te vinden. Anderen hebben nog nooit op de lange latten gestaan. Uiteraard speelt het financiële aspect mee, wintersport is en blijft een dure bezigheid, maar velen gaan liever naar een zonnige bestemming dan op wintersport (terwijl ze meestal nog nooit kennis hebben gemaakt met een wintersportvakantie). Maar wat maakt wintersport nou zo leuk?

Wat een geweldig uitzicht - Bron: Pixabay.com

Oefenplein is jarig: vandaag, 29 oktober 2014, bestaan we alweer 3 jaar! We hopen dat er nog vele verjaardagen zullen volgen. Oefenplein.nl is begonnen als site voor de basisschool, maar er komt ook steeds meer materiaal voor het voortgezet onderwijs op. Hoe is oefenplein.nl begonnen en wat staat er voor het komende jaar allemaal op de planning? Dat lees je in deze blog!

Ballonnen - Bron: Pixabay.com

Het is bijna zomervakantie: heerlijk, een paar weken geen school. Wat zijn jouw plannen voor deze vakantie?

Stel je voor dat je in de Tweede Wereldoorlog terecht komt en je vader is verdwenen. Wat zou jij doen? Wie kan je vertrouwen en wie niet? Wat neem je mee in je tas? Volg het oorlogspad en beleef het zelf in het spel 13 in de oorlog!

Startscherm van het spel 13 in de oorlog

Het is 31 december 2013, de laatste dag van 2013. Morgen is een nieuw jaar begonnen, 2014. Oefenplein wenst je een goede jaarwisseling toe en een gezond en gelukkig 2014! We hopen je ook in het nieuwe jaar weer te zien op onze website. In deze blog meer over onze themapagina's over oud & nieuw en wat we voor het komende jaar van plan zijn.

Vuurwerk hoort bij oud & nieuw - bron: Wikipedia.org

Sinds kort zetten we zelfgemaakte oefeningen op Oefenplein.nl. Het grote voordeel is dat we zelf kunnen bepalen wat we belangrijk vinden en wat niet. Het is snel duidelijk wat je moet doen, en je wordt niet afgeleid: de oefeningen staan centraal.

Een voorbeeld van een zelfgemaakte oefening 

Morgen, zaterdag 16 november 2013, komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Groningen. Op televisie is de intocht live te volgen. Op Oefenplein.nl vind je vanaf nu meer informatie, leuke spelletjes, recepten, kleurplaten en nog veel meer!

Intocht van Sinterklaas - bron: Wikipedia.org

Onderweg naar school (op de fiets) moet je uitkijken met het gebruiken van je mobiel. Twitteren, whatsappen en facebooken doe je niet tijdens het rijden, daarmee breng je jezelf en anderen in gevaar. Daar kun je mee thuis komen is een campagne gestart over het gebruiken van social media in het verkeer.

Social media en verkeer gaan niet samen

Op sommige vliegvelden zijn de landingen niet zonder gevaar. Dit kan door allerlei oorzaken komen, zoals een diep ravijn achter de landingsbaan, zware windstoten of een extreem korte landingsbaan. Gelukkig lijkt het met de ongevallen nog wel mee te vallen. Wij geven je de top 10 van gevaarlijke vliegvelden!

Het vliegveld van Lukla - bron: Wikipedia.org

Vandaag, 29 oktober 2013, bestaat Oefenplein.nl precies 2 jaar. We zijn er trots op dat Oefenplein bezocht wordt door leerlingen uit heel Nederland (en ook uit o.a. België). Rekenen en taal zijn de vakken waarover het meeste op de site staat aan uitleg en oefeningen, maar ook vind je steeds meer filmpjes en oefentoetsen van de vakken aardrijkskunde, biologie (natuur & techniek) en geschiedenis.

Zo ziet onze website er op dit moment uit

Contactmogelijkheden

Over Oefenplein

Verklaringen

Oefeningen

arrow_up