Beste bezoeker van Oefenplein.nl,

Wij vinden het belangrijk om duidelijk te zijn welke persoonsgegevens we verzamelen. Wij hebben er geen enkel belang bij om deze gegevens in jouw nadeel te gebruiken en we doen onze uiterste best zorgvuldig met je gegevens om te gaan. Oefenplein is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Voor meer informatie, bekijk ook onze cookieverklaring.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Oefenplein verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruikt maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Wij gebruiken deze gegevens om je te kunnen mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te voeren. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Oefenplein verwerkt gegevens van personen jonger dan 16 jaar. Dit omdat deze leeftijdsgroep een belangrijke doelgroep is van onze website. Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar, behalve als ze toestemming hebben van hun ouders/verzorgers. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je zeker weet dat we zonder die toestemming persoonlijke informatie hebben verzameld over een minderjarig, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.

 

Redenen waarom wij persoonsgegevens verwerken

Als je contact met ons opneemt via Oefenplein.nl/contact of als je ons een e-mail stuurt moet je je naam en e-mailadres invullen. Wij bewaren die gegevens in ons e-mailprogramma. Deze gegevens gebruiken we alleen om je bericht te beantwoorden. Wij geven deze gegevens nooit door aan anderen zonder jouw toestemming.

Bij veel artikelen op onze website kun je een reactie plaatsen. Je hoeft alleen je naam in te vullen, een e-mailadres mag. Iedereen die de reacties leest kan jouw naam zien. Je kunt natuurlijk ook een alias gebruiken. Het e-mailadres is alleen zichtbaar voor beheerders van deze website. Met het e-mailadres doen wij niks, maar je kunt als je een reactie plaatst aangeven dat je een e-mail wil krijgen als er een nieuwe reactie wordt geplaatst onder jouw reactie. Ook wordt je IP-adres onthouden. Die is alleen zichtbaar voor beheerders van deze website. Met het IP-adres doen we niks, behalve als je rare berichten plaatst. Dan wordt jouw IP-adres geblokkeerd en kun je geen reacties meer op onze website plaatsen.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Oefenplein neemt geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen op basis van geautomatiseerde besluitvorming. Met geautomatiseerde besluitvorming bedoelen we besluiten die genomen worden door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Oefenplein) tussen zit.

 

Hoe lang we je persoonsgegevens bewaren

Oefenplein bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Reacties blijven online staan zo lang de betreffende pagina online staat.
  • E-mails worden opgeslagen in ons e-mailprogramma. Maximale bewaartermijn is 10 jaar.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Oefenplein verstrekt uitsluitend persoonsgegevens aan derden als dit nodig is voor onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Oefenplein gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt altijd het recht om persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je recht om eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Oefenplein. Je kunt u verzoek tot inzage, correctie of verwijdering indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om er zeker van te zijn dat dit verzoek door jou is gedaan verzoeken we je een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Maak hierin je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Wij reageren zo snel mogelijk, in ieder geval binnen vier weken, op je verzoek. Als je een reactie wilt laten verwijderen, vermeld dan in ieder geval om welke pagina en welk bericht het gaat. Houd er rekening mee dat reacties mogelijk ook vindbaar zijn via zoekmachines en dus mogelijk nog vindbaar zijn, ook als het origineel op onze website verwijderd is. Eventuele klachten kun je indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Bescherming van persoonsgegevens

Oefenplein neemt de bescherming van je persoonsgegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarwording en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik van je gegevens, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wij hebben het recht deze privacyverklaring aan te passen zonder voorafgaande melding (op deze website).

Laatste wijziging: 22 mei 2018