Afdrukken
Categorie: Blog

Oefenplein is jarig: vandaag, 29 oktober 2014, bestaan we alweer 3 jaar! We hopen dat er nog vele verjaardagen zullen volgen. Oefenplein.nl is begonnen als site voor de basisschool, maar er komt ook steeds meer materiaal voor het voortgezet onderwijs op. Hoe is oefenplein.nl begonnen en wat staat er voor het komende jaar allemaal op de planning? Dat lees je in deze blog!

Ballonnen - Bron: Pixabay.com

Hoe het allemaal begon...
Eind augustus/begin september 2011 zijn we gestart met een gratis website met oefeningen voor de basisschool. De bezoekersaantallen stegen zo snel dat we op 29 oktober 2011 al een eigen domeinnaam hebben geregistreerd. We zijn begonnen met oefeningen en uitleg van de vakken rekenen en taal. Ook zijn we al snel begonnen met oefentoetsen en extra materiaal (vooral filmpjes) van aardrijkskunde, biologie (natuur & techniek) en geschiedenis. Dit hebben we in de loop van de jaren uitgebreid met de vakken begrijpend lezen, Engels en muziek. Ook voor het voortgezet onderwijs kwam er informatie op de site (voor de vakken Duits, Engels, Frans en lichamelijke opvoeding). In 2014 is het onderdeel filosofie toegevoegd, maar deze moet nog verder ontwikkeld worden.

 

Welke artikelen zijn populair?

Eigenlijk worden alle artikelen wel veel bekeken, maar een aantal artikelen springen er (ver) boven uit. Dat zijn de artikelen:

  1. Woordenschat (BO: taal) (vorig jaar ook op plek 1)
  2. Begrijpend lezen (BO) (nieuw in de lijst)
  3. Toernooi organiseren (VO: lichamelijke opvoeding) (vorig jaar op plek 2)
  4. Inhoud (BO: rekenen) (vorig jaar op plek 3)
  5. Lezen (VO: Engels) (vorig jaar ook op plek 5)

Helaas, het artikel keersommen (BO: rekenen), vorig jaar nog op plek 4, is uit de top 5 verdwenen. Wel zijn we heel blij dat de relatief nieuwe pagina begrijpend lezen (BO) nu al op plek 2 te vinden is.

 

Hoe ziet schooljaar 2014-2015 er uit voor Oefenplein.nl?

We hebben net als vorig jaar heel veel plannen. Vorig jaar zijn we gestart met een blog ter ere van onze 2e verjaardag. We hebben nog geen regelmaat in het bloggen, maar willen dit het komende schooljaar wel meer gaan doen. Tips? Die horen we graag! Daarnaast hebben we vorig jaar het reactieformulier ingevoerd, zodat je kunt reageren op blogs, artikelen etc. Wat hebben we veel reacties ontvangen en nog steeds ontvangen we wekelijks vele reacties. Blijf vooral je mening geven, vragen stellen en enthousiaste reacties plaatsen. Daar zijn we heel blij mee!

 

Vorig jaar waren we al bezig met het vak filosofie (VO). Dit vak is inmiddels online, maar moet nog wel veel verder uitgebreid worden. Daarnaast hebben we vorig jaar gezegd met de themapagina's bezig te gaan. Ook die pagina's moeten nog veel verder uitgebreid worden. Rekenen en taal zijn pagina's die al sinds 2011 op onze site staan en nodig een update nodig hebben, ook dat staat op de planning.

 

Veel plezier het komende jaar!

We zijn van plan nog heel lang door te gaan met Oefenplein.nl. Veel plezier het komende jaar! We stellen het erg op prijs als je onze site ook het komend jaar blijft bezoeken en reacties blijft plaatsen.

Je kunt ons ook volgen via social media: volg ons op Twitter of op Facebook!